SMVdanmark

SMVdanmark: Genindfør kompensationspakker

Del
Genindførelse af coronapas vil ramme bestemte grupper af virksomheder på pengepungen. Derfor er der behov for, at kompensationspakkerne kommer retur, mener SMVdanmark

Regeringen har foreslået at genindføre krav om coronapas på en række udvalgte områder, fx restauranter, natklubber og større events. 

Mia Amalie Holstein, cheføkonom og politisk chef i SMVdanmark, forventer, at de nye restriktioner får økonomiske konsekvenser for dele af erhvervslivet. 

“Når staten indfører restriktioner og dermed begrænser virksomhedernes mulighed for at drive forretning, skal de ramte virksomheder naturligvis have adgang til kompensation. Det er helt urimeligt, hvis enkelte virksomheder eller enkelte brancher – igen – skal bære regningen for hele Danmarks coronaindsats. Derfor bør man genindføre kompensationspakkerne, som vi kendte dem fra foråret,“ siger hun og fortsætter: 

“Læren fra halvandet år med corona er, at mange virksomheder og selvstændige har stået tilbage med regningen. Og det er en regning, der har ramt skævt. Eksempelvis har mange virksomheder inden for events, restauration og turisme stået tilbage med tabte ordrer og begrænset kompensation. Det er hverken fair eller holdbart fortsat at lade dem trække læsset,” siger Mia Amalie Holstein.  

Hun påpeger derudover, at mange arbejdsgivere bærer store omkostninger, når medarbejdere må hjemsendes pga. coronasmitte:

“Desværre breder coronaen sig stadigt. Og vi må se ind i en lang periode, hvor medarbejdere vil være syge eller være nødt til at blive hjemme, fordi de skal passe børn, der er smittede. Derfor vil vi gerne opfordre til, at politikerne også genindfører sygedagpenge fra 1. dag” siger Mia Amalie Holstein. 

Kontakter

Billeder

Information om SMVdanmark

SMVdanmark
SMVdanmark
Islands Brygge 26
2300 København S

+45 33 93 20 00https://smvdanmark.dk

Om SMVdanmark

SMVdanmark er paraplyorganisation for en række brancheorganisationer, lokale tværfaglige håndværker- og industriforeninger og flere hundrede enkeltvirksomheder. SMVdanmark repræsenterer omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder og er den eneste hovederhvervsorganisation, der udelukkende arbejder for SMV’ernes interesser – både nationalt, lokalt og på EU-plan. Læs mere på SMVdanmark.dk

Følg pressemeddelelser fra SMVdanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra SMVdanmark

SMVdanmark trækker sig fra Kodeks for god betalingsskik: Det har været en narresut10.5.2024 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Urimeligt lange betalingsfrister koster danske SMV’er dyrt. Det skulle det frivillige ”Kodeks for god betalingsskik” lave om på, men efter to år står det klart, at det ikke har virket. Derfor har SMVdanmark besluttet at trække sig fra kodekset. Der er brug for lovgivning - ikke frivillighed og skåltaler, lyder det fra de små og mellemstore virksomheders erhvervsorganisation.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye