Dansk Energi

Ladestanderaftale er et gennembrud - men lad konkurrencen skabe gode vilkår

Del
En bred politisk aftale om ladestandere giver kommunerne lov til at lave udbud og støtte op i områder, hvor det kommercielle grundlag halter. Det er et afgørende skridt på vejen i arbejdet med at sikre nok lademuligheder i tide, lyder det fra Dansk Elbil Alliance.

En ny aftale mellem regeringen og et bredt flertal i Folketinget giver landets kommuner mulighed for at støtte opsætning af ladestandere i de områder, hvor der ikke er et tilstrækkeligt kommercielt grundlag for at investere uden støtte.

​​​​​​​– Aftalen indeholder store forbedringer i forhold til det tidligere lovgrundlag. Vi er først og fremmest glade for, at kommunerne nu får grønt lys til at lave udbud om opsætning af ladestandere og til at yde støtte til opsætning af offentlig tilgængelige ladestandere, der hvor det måtte være nødvendigt. Det bliver helt afgørende for, at infrastrukturen kan følge med salget af elbiler, siger Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance.

Aftalen åbner samtidig op for at give ministeren bemyndigelse til at fastsætte priser for opladning, hvilket skal ske i samråd med konkurrencemyndighederne.

– Vi mener, at en effektiv konkurrence på markedet bør være afsæt for rimelige og ikke-diskriminerende priser på opladning. En effektiv konkurrence sikrer endvidere en fortsat produktudvikling til gavn for kunderne. Problemet med prisregulering er, at myndighederne ikke kender den rigtige pris. Så enten gætter de for højt, og så kommer kunderne til at betale for meget for opladning, eller også gætter de for lavt, og så bremses investeringerne i ladeinfrastruktur, siger Lærke Flader.

Aftalen fastsætter endvidere rammerne for, hvordan virksomhederne vil tilbyde let adgang til at benytte og betale for ladestanderne. Det betyder blandt andet, at virksomheder der har underskrevet Dansk Elbil Alliances brancheaftale lever op til kravene om åbenhed.

– Vi har netop indgået en aftale med den største europæiske roamingplatform Hubject. Den betyder, at danske ladestanderoperatører kan tilslutte sig Hubject med en betydelig rabat. Dermed kan vi sikre både danske og udenlandske elbilejere let adgang til 96 procent af det danske ladenetværk gennem den operatør, de er vant til at benytte, siger Lærke Flader.

Kontakter

Information om Dansk Energi

Dansk Energi
Dansk Energi
Vodroffsvej 59
1900 Frederiksberg C

3530 0400http://www.danskenergi.dk

Dansk Energi er erhvervs- og interesseorganisation for energiselskaber i Danmark. Sammen leverer vores medlemmer stadigt grønnere strøm til danskerne samtidig med, at de sikrer strøm i stikkontakten 99,99 procent af tiden til konkurrencedygtige priser.

Den danske energiindustri beskæftiger samlet set flere end 56.000 danskere og er med sine milliardtunge investeringer i infrastruktur og teknologi et af Danmarks stærkeste erhverv. Energiindustrien er en grundpille i dansk eksport. I 2016 eksporterede Danmark nemlig energiteknologi for 75,6 mia. kroner, svarende til 11 procent af den samlede vareeksport.  

Følg pressemeddelelser fra Dansk Energi

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Energi

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye