mindU bliver landsdækkende med midler fra Ole Kirk’s Fond
Med sine workshops om tro, tanker og trivsel er mindU alene i Danmark med hensyn til at bruge konfirmationsforberedelsen som arena for sundhedsfremme. Konceptet markerer sig positivt ved både at have en virkning for konfirmanderne, præsterne og de frivillige unge kræfter, som mindU baserer sig på.
Gennem de seneste tre år har mindU holdt workshops for 6.500 konfirmander i ni ud af 10 stifter i Danmark, og med den nye støtte fra Ole Kirk’s Fond bredes aktiviteterne ud til hele landet, ligesom mindU kobles endnu tættere til initiativet headspace Danmark, så frivillige i headspace også fremover kender til mindUs metoder og lærer, hvordan de deler deres egne historier om psykisk sårbarhed.
”mindU har været en stor succes og er blevet taget virkeligt godt imod af præsterne. Præsterne føler til tider, at det kan være udfordrende at sætte sig i de unges sted, fordi unges hverdag og virkelighed f.eks. med hensyn til sociale medier osv. er så langt fra deres egen virkelighed. Derfor er jeg naturligvis virkelig glad for, at vi nu har mulighed for at arbejde videre med dette initiativ,” siger Trine Hammershøy, direktør for Det Sociale Netværk/headspace Danmark.
I dag har 59% af de konfirmander, som mindU kommer i kontakt med, haft psykisk sårbarhed inde på livet, og mindU hjælper dem med at kunne tale om de ting, der er svære, og gør dem bevidste om, hvor de kan søge hjælp, f.eks. hos headspace. Mange oplever, at de har fået større mod til at tale om psykisk sårbarhed – enten fordi de selv er berørt eller er pårørende, og at det er vigtigt at søge hjælp for at få det godt igen.
Ole Kirk’s Fond har valgt at støtte mindU-initiativet, fordi det sætter fokus på den stigende mistrivsel blandt børn og unge og det, at det kan være svært at tale åbent om det, hvilket er en højaktuel og meget relevant problemstilling.
”Med inititiativet mindU går de unge forrest som rollemodeller og viser, at det er okay at have svære tanker og følelser – og at det hjælper at række ud og tale åbent om dem. I mindU faciliteres en ramme for et fællesskab, hvor man som ung kan spejle sig i andre og deres erfaringer,” siger Karin Skjødt Hindkjær, direktør i Ole Kirk’s Fond.
Kontakter
Jakob RisomPressechef
Tlf:61 65 65 40jr@detsocialenetvaerk.dkInformation om Det Sociale Netværk
mindU er Det Sociale Netværks undervisningskoncept for konfirmander, og med sin særegne kombination af tro og trivsel har projektet en central plads i Det Sociale Netværks hjerte. Siden begyndelsen i 2015 har mindU været under konstant udvikling, og i den seneste periode fra 2018 til 2021 har de mange tilknyttede frivillige afviklet 443 workshops med deltagelse af 6.500 konfirmander fra ni ud af landets 10 stifter.
Følg pressemeddelelser fra Det Sociale Netværk
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Det Sociale Netværk
Regeringens psykiatriudspil er et gennembrud for forebyggelse og civilsamfundets rolle8.4.2025 11:49:58 CEST | Pressemeddelelse
Det Sociale Netværk ser regeringens nye psykiatriudspil som et gennembrud for den måde, vi forstår og prioriterer forebyggelse på. For første gang lægges der i en national plan op til et markant løft af civilsamfundets rolle i arbejdet med psykisk mistrivsel, og det vækker stor glæde i Det Sociale Netværk, der blandt andet varetager initiativer som ungerådgivningen headspace og Peer-Partnerskabet. Stifter og protektor Poul Nyrup Rasmussen siger: "I mere end 15 år har vi kæmpet for at få anerkendt civilsamfundets afgørende betydning i forebyggelsen af mental mistrivsel. Det her udspil er et vigtigt skridt mod et omsorgssamfund, hvor vi støtter mennesker tidligt – før deres udfordringer potentielt gør, at de må tage plads i det overbelastede behandlersystem." Han henviser blandt andet til den dokumenterede effekt af civilsamfundets tilbud. Blandt har forskere fra Region Hovedstadens Psykiatri for nylig påvist,at ungerådgivning i headspace øger unges trivsel. Også i projektet "Vejen til h
Ny evaluering: MindU klæder konfirmander på til livets bølgedale21.12.2024 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
Folkekirken og headspaces værdier og metoder mødes i initiativet MindU, som er et projekt under Det Sociale Netværk forankret i landets headspace-centre. Her lærer unge i forbindelse med konfirmationsforberedelsen om eksistens, tanker, følelser og trivsel. Og måske er en ældre institution som Folkekirken faktisk en del af nøglen til at løse en af nutidens store udfordringer med flere og flere, som unge kæmper med deres mentale helbred. En ny evaluering viser i hvert fald, at MindU inspirerer de unge konfirmander til at handle på deres egen og andres trivselsudfordringer. De får samtidig blik for, at livet byder på bølgedale, og lærer strategier til at håndtere de følelser, der følger med i svære perioder. Særligt de unge, som har de største trivselsudfordringer, har gavn af MindU, viser evalueringen. Resultaterne glæder direktør for Det Sociale Netværk/headspace Danmark, Trine Hammershøy: "I løbet af ens liv står man både over for store og små livsspørgsmål – bare i konfirmations-forbe
Seks kommuner og lokale foreninger går sammen: Frivillige peers skal styrke mental sundhed med evidensbaseret indsats16.12.2024 13:04:23 CET | Pressemeddelelse
Overalt i landet leder man efter måder at knække kurven for dårligt mentalt helbred. Også i kommunerne Vejen, Ishøj, Aalborg, Langeland, Odder og Silkeborg, hvor man nu er gået sammen med lokale frivilligcentre og SIND-afdelinger om indsatsen ”Vejen til hverdagslivet”. Det særlige ved dette gruppeforløb for voksne over 18 år er, at frivillige peers med egne erfaringer med psykisk sårbarhed leder grupperne. Netop denne model har i et forudgående pilotprojekt vist at have en markant positiv effekt på deltagernes recovery og livskvalitet. Derfor vækker udbredelsen af ”Vejen til hverdagslivet” også glæde hos MF Camilla Fabricius, der er socialordfører for Socialdemokratiet: ”Det er glædeligt at se, hvordan så mange kommuner og civilsamfund har fundet sammen om at løse udfordringen med psykisk mistrivsel. Arbejdet med psykisk sårbare mennesker er en utroligt vigtig dagsorden i vores danske velfærdssamfund, for kan vi hjælpe psykisk sårbare med deres udfordringer, så tager vi samtidig noget
Nyt tilbud til psykisk sårbare med lokale frivillige vender sårbarhed til styrke25.9.2024 09:35:02 CEST | Pressemeddelelse
Frivillige gruppeledere med egne erfaringer med psykisk sårbarhed er kernen i nyt gruppeforløb for psykisk sårbare i Kolding, København, Fredericia og Rødovre. Forskning har vist, at det skaber bedring og livskvalitet, når man i fællesskab vender sårbarheder til styrker.
H.M. Dronningen og sundhedsministeren deltager denne weekend i åbningen af årets største samtale om psykiatrien23.9.2024 10:13:35 CEST | Pressemeddelelse
Lørdag d. 28. september samles over 1.000 brugere, fagpersoner og debattører til Psykiatritopmødet 2024 i Imperial Bio i København. Her vil de nye vinde, der blæser inden for psykiatrien, blive analyseret og taget op til debat.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum