DI - Dansk Industri

DI: Vi kan ikke undvære private børnehaver

Del
Regeringen er med støttepartierne og Alternativet blevet enige om, at private vuggestuer og børnehaver fremover ikke skal kunne trække overskud ud af driften af daginstitutionerne. Dansk Industri frygter, at aftalen giver større pasningsudfordringer i fremtiden.

Det er slut med at trække overskuddet ud af private daginstitutioner. Det er realiteten efter at regeringen, dens støttepartier og Alternativet er blevet enige om en ny politisk aftale om de fremadrettede rammer for nyoprettede og eksisterende privatinstitutioner.

- Vi er mildest talt chokerede og helt uforstående over for en politisk aftale, der forsøger at gøre op med et problem, som ikke findes. Det kan have dramatiske konsekvenser for de mange familier, som ønsker private børnehaver og vuggestuer og for de ildsjæle, der driver dem, siger Jakob Scharff, branchedirektør i Dansk Industri (DI).

Aftalen skaber stor usikkerhed for de private, som lige nu er i gang med bygge og drive nye børnehaver og vuggestuer i kommunerne, hvoraf mange allerede har store pasningsudfordringer – mere end 25.000 børn passes allerede i private daginstitutioner.

- I de kommende år skal der investeres massivt i udbygningen af børnehaver og vuggestuer. Private både kan og vil investere over hele landet. Mange vil nu meget naturligt stille sig selv spørgsmålet, om hvorvidt det overhovedet kan betale sig at give sig i kast med opgaven, siger Jakob Scharff og fortsætter: 

- I sidste ende rammer aftalen alle de forældre, der både nu og de kommende år kan se ind i lange ventelister eller skal køre meget langt for at få børnene passet. Det er skudt fuldstændig ved siden af, at man reelt udelukker nogle, fra at deltage om en fælles opgave, siger han.

Følg os på:

    

Kontakter

Yderligere oplysninger fås hos branchedirektør Jakob Scharff, tlf. 2112 9423, e-mail jasc@di.dk eller presserådgiver Ben Ron, tlf. 2830 5452, e-mail benr@di.dk

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Presseinvitation: Sundhedsbosser debatterer fremtidens sundhedsvæsen21.6.2024 08:00:00 CEST | Presseinvitation

Sundhedsstrukturkommissionen har præsenteret deres rapport om modeller for indretning af fremtidens sundhedsvæsenet. Nu er det tid til at diskutere, hvilken model sundhedsvæsnets aktører mener er bedst for danskerne. Derfor inviterer Dansk Industri (DI) og MandagMorgen til konferencen: Et samlet, forebyggende sundhedsvæsen, hvor udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M), formand for Sundhedsstrukturkommissionen Jesper Fisker, adm. direktør i DI Lars Sandahl Sørensen og mange andre sætter fremtidens sundhedsvæsen på dagsordenen. Tid og sted: Onsdag den 26. juni kl. 9:30-15:00 i Industriens Hus Tilmelding sker på saru@di.dk senest den 25. juni kl. 16:00 Oplys navn og medie. Program: 9:00 Velkommen v. Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør, Dansk Industri 9:10 Fremlæggelse af Sundhedsstrukturkommissionens anbefalinger v. Jesper Fisker, formand for Sundhedsstrukturkommissionen 9:40 Debat: En ny sundhedsstruktur med patienten i centrum Emil Fannikke Kiær, erhvervs- og medlemsdirektør, Dansk I

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye