DFDS

Norge er genåbnet: Fire oplevelser til efterårsferien

Del
Efterårsferien står for døren, og for mange er det en oplagt anledning til at rejse lidt væk fra de vante omgivelser. Med den nylige genåbning af det norske samfund er Norge et oplagt rejsemål i efteråret. Vores naturskønne naboland byder på et væld af oplevelser, og med DFDS’ direkte ruter til Oslo venter både storby, fjorde og fjelde.

Danskerne er generelt vilde med vores naboland i nord. Tal fra Danmarks Statistik fra 2020 viser, at Norge ligger i top tre over danskernes foretrukne rejsemål. Med den nylige genåbning kan danskerne igen krydse Skagerrak og udforske den farverige årstid i vores nordiske naboland. Selvom mange danskere forbinder Norge med vinter- og skiferie, byder landet også på mange unikke oplevelser i efterårsmånederne.  

Det er i høj grad den norske natur, der får danskerne til at rejse nordpå. En rapport fra VisitDenmark og Dansk Kyst- og Naturisme viser, at flere end hver tredje dansker mener, at Norge er en attraktiv destination for en kyst- og naturferie. I efterårsmånederne er den norske natur særligt smuk med farverige kontraster i landskabet, mens skovene bugner af bær, svampe og vildt. 

Fire naturskønne efterårsoplevelser i Norge

  1. Oplev Fjord Norge
    I efteråret mister områderne tæt på havet mindre varme end landområderne. Det betyder, at Oslofjorden som regel har Norges højeste gennemsnitstemperaturer i efterårsmånederne og er derfor et oplagt valg til efterårsferien. Hvis du kommer fra havet, giver indsejlingen en forsmag på det smukke fjordlandskab. Herfra kan turen gå videre til en af Norges mere end tusind fjorde, hvor de mest berømte er Geirangerfjorden og Nærøyfjorden, der begge er optaget på UNESCOs verdensarvsliste.

  2. Norges flotteste cykeltur
    Er du til en aktiv efterårsferie på den tohjulede, er Norge den oplagte cykeldestination. Atlanterhavsvejen i det nordvestlige Fjord Norge er kåret til Norges flotteste cykeltur, og her kan du opleve vejstrækninger, der snor sig i det uendelige. Over syv broer, langs spejlblankt vand og frodige landskaber kan man opleve Norge fra sin bedste side. Når du rejser med Oslobåden, kan du nemt have større bagage som cykler med, så du kan køre direkte på eventyr i det norske landskab.

  3. Aktiv vandring på fjeldet
    En af efterårets hovedattraktioner er vandring i de norske fjelde, der er overstrøet med et utal af vandrestier. Her findes alt fra små, fine ture til vilde, ugelange eventyr. Kun 2,5 times kørsel fra Oslo ligger Gaustatoppen, der med sine imponerende 1.883 meter over havet, er det punkt i Norge, hvor man kan se det største geografiske område. I klart vejr kan man se ud over hele 60.000 km2, og opleve en udsigt, som kun meget få steder i verden kan måle sig med.

  4. Middag med udsigt
    Nogle af Oslos bedste spisesteder findes også ved de bedste udsigtspunkter grundet byens placering mellem fjord og skønne naturområder. På toppen af Holmenkollen ligger restaurant Finstua, hvor du med storslået udsigt over Oslo by og fjord kan opleve madtraditioner, der strækker sig helt tilbage til 1891.  

Norges mange storslåede naturoplevelser ligger blot en sejltur væk, og med DFDS Oslobåden starter ferien allerede på havet, når du har parkeret bilen eller cyklen ombord. 

Nøgleord

Billeder

Vedhæftede filer

Information om DFDS

DFDS
DFDS
Dampfærgevej 30
2100 København

https://www.dfds.com/da-dk/passagerfaerger

DFDS er Nordeuropas største integrerede shipping- og logistikvirksomhed med transportservices i Europa og Tyrkiet. Vi dækker over et netværk på ca. 30 ruter samt 50 fragt- og passagerskibe, og vi har en årlig omsætning på DKK 17 mia.

Vi tilbyder også sikker transport på korte sejlruter og ruter med en overnatning, eks. mellem København og Oslo, til fem millioner passagerer årligt, heraf mange i egen bil.

DFDS er kåret til ’Verdens Førende Færgeoperatør’ 2011 – 2019 og ’Europas Førende Færgeoperatør’ 2012 – 2019 ved World Travel Awards.

Læs mere om DFDS og find de nyeste informationer, billetpriser og tilbud på www.dfds.com.

DFDS tilbyder en række hotel- og hyttepakker i Norge i efteråret. Udforsk mulighederne for overnatning på hotel eller hytte nær Oslo, på fjeldet eller langs fjorden. 

 

 

Følg pressemeddelelser fra DFDS

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DFDS

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye