Forvirring om regler for corona-karantæne på ferien: 'Kan ende som en dyr og ubehagelig situation'

Rejselysten er ved at vende tilbage hos danskerne, efter corona-epidemien lagde en alvorlig dæmper på lysten til at holde ferie i udlandet. Men selvom vaccinerne har hjulpet med at holde nogenlunde styr på epidemien herhjemme, så er der stadig skarpe tiltag for at holde smitten nede i mange andre lande, og det kan sende danske turister i en alvorlig klemme, hvis de selv bliver smittet på ferien.
I en række lande betyder en positiv corona-prøve nemlig, at man skal gå i karantæne i det pågældende land, og det kan blive en både dyr og uoverskuelig situation, hvis ikke man er forsikret.
Alligevel er næsten hver fjerde dansker slet ikke klar over, hvordan deres forsikring virker i tilfælde af en tvungen corona-karantæne.
et viser en ny undersøgelse, som Kantar Gallup har foretaget for Gjensidige og Gouda.
“Den store usikkerhed blandt danskerne om deres dækning i tilfælde af smitte på ferien, bør få alle til at tjekke hvordan deres rejseforsikring dækker, inden de tager afsted,” lyder det fra Dan Kjølhede Laursen, der er direktør i Gouda. For hvis først man bliver pålagt at gå i karantæne, kan det medføre en lang række udgifter, advarer han.
“Når myndigheder i udlandet sender en i tvungen karantæne, vil det altid være på egen regning, medmindre man har en forsikring, der kan hjælpe. Og det kan eksempelvis betyde udgifter til et længerevarende ophold på hotel, ligesom der vil skulle bookes et nyt fly hjem, når karantænen er overstået. Samlet set kan det ende med en stor regning, de færreste ønsker at stå med, såfremt man enten ikke har rejseforsikring, eller ikke har tjekket, om forsikringen dækker,” siger Dan Kjølhede Laursen.
Men det er ikke kun i de enkelte lande, der er forskel på krav om karantæne, hvis man bliver smittet. De forskellige rejseforsikringer har også varierende dækninger, hvis man bliver syg på ferien. Og derfor er det under de nuværende omstændigheder ekstra vigtigt, at man sætter sig ind i, hvordan ens rejseforsikring dækker.
“Det kan ende som en både dyr og ubehagelig situation, hvis man bliver smittet på ferien. Og derfor bør man have nærlæst indholdet af sin rejseforsikring, ligesom man ved enhver tvivl bør ringe ind til sit forsikringsselskab og få svar på de ting, man er usikker på. Det vil både give ro i maven hos den enkelte og sørge for, man kan nyde sin ferie uden frygt for at ende i en uoverskuelig situation uden støtte hjemmefra,” siger Dan Kjølhede Laursen.
Om undersøgelsen
Undersøgelsen er foretaget for Kantar Gallup for Gjensidige og Gouda Rejseforsikring i september 2021 blandt 1066 repræsentativt udvalgte danskere.
Ved du hvordan din rejseforsikring dækker, hvis du på en rejse bliver sat i karantæne pga. enten coronasmitte eller ved at have været nærkontakt? |
|
Ja |
23% |
Nej |
61% |
Ved ikke |
16% |
Nøgleord
Kontakter
Søren Moth FrederiksenKommunikationskonsulent
Tlf:41 77 50 18smf@gjensidige.dkBilleder
Information om Gjensidige
Gjensidige er et ledende nordisk skadeforsikringsselskab, og er noteret på Oslo Børs. Vi er cirka 3.700 medarbejdere, heraf 700 i Danmark, og vi tilbyder skadeforsikring i Norge, Danmark, Sverige og Baltikum. I Norge tilbydes også pension og opsparing. Driftsindtægterne var 28 mia. NOK i 2020, mens forvaltningskapitalen udgjorde 118 mia. NOK.
Følg pressemeddelelser fra Gjensidige
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Gjensidige
Skjulte farer i din hudpleje: Så mange danskere undlader at tjekke ingredienslisten23.4.2025 07:32:00 CEST | Pressemeddelelse
Hudirritation, allergiske reaktioner og hormonforstyrrelser. Det er nogle af de risici, du løber, hvis du ikke tjekker ingredienslisten på dine hudplejeprodukter. En ny undersøgelse foretaget af YouGov for Gjensidige viser at 4 ud af 10 ikke undersøger indholdet af deres hudplejeprodukter inden brug.
Det flyder med skrald i vejkanten: Fire ud af ti danskere har set bilister smide affald ud af vinduet17.4.2025 07:39:00 CEST | Pressemeddelelse
Hvert år ender tonsvis af affald i vejkanten, fordi bilister ikke gider bruge en skraldespand. Problemet er så omfattende, at fire ud af ti danskere det sidste år har oplevet bilister, der smider skrald ud af bilvinduet. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Gjensidige.
Hjælp fra YouTube: Sådan søger vi viden om renovering i hjemmet15.4.2025 07:37:00 CEST | Pressemeddelelse
Det er blevet populært at lave forbedringer og renoveringer i hjemmet uden professionel hjælp. I stedet vælger en stor del af danskerne at finde råd og vejledning på sociale medier som Instagram og Youtube. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Gjensidige og NRGi.
Danskerne glemmer vigtig ting på ferien11.4.2025 07:35:00 CEST | Pressemeddelelse
Påsken er lige rundt om hjørnet, og det betyder at rigtig mange danskere pakker bilen og kører udenlands på ferie. Hver fjerde dansker kender dog ikke til reglerne for det digitale kørekort i udlandet. Det viser en ny undersøgelse foretaget af YouGov for Gjensidige.
Flertal af danskerne glemmer vigtigt eltjek: Kan få alvorlige konsekvenser2.4.2025 07:40:00 CEST | Pressemeddelelse
Det er de færreste danskere, der husker at teste deres fejlstrømsafbryder, selvom det kan forhindre brand og livsfarlige stød. En ny undersøgelse fra YouGov, foretaget for Gjensidige og NRGi, viser, at over halvdelen af danskerne ikke ved, hvordan de tester deres HPFI-relæ.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum