Stiesdal A/SStiesdal A/S

Reliance Industries og Stiesdal indgår samarbejdsaftale om teknologiudvikling og brintproduktion i Indien

Del
Aftalen omfatter Stiesdals innovative elektrolyseteknologi, som kan producere brint til en betydeligt lavere pris end eksisterende teknologier

Odense, den 12. oktober 2021. 

Stiesdal A/S har underskrevet en samarbejdsaftale med Reliance New Energy Solar Limited (RNESL), et 100% ejet datterselskab af Reliance Industries Limited, Indiens største selskab. Aftalen omfatter teknologiudvikling og fremstilling af Stiesdals brintelektrolysemaskine, HydroGen Electrolyzer, i Indien. Parterne skrev under på aftalen i forbindelse med det danske statsbesøg i Indien mellem statsminister Mette Frederiksen og Indiens premierminister Narendra Modi.

Stiesdal udvikler og kommercialiserer teknologier til bekæmpelse af klimaforandringer. Virksomheden er grundlagt af Henrik Stiesdal, som er en internationalt anerkendt pioner indenfor vedvarende energi. Stiesdals brintelektrolyseteknologi har potentiale til at levere betydelige omkostningsreduktioner sammenlignet med nuværende teknologier til brintproduktion. Teknologien kan bane vejen for en hurtig kommercialisering af grøn brint, som er et vigtigt element i Indiens grønne energiomstilling.

Den nye aftale betyder, at RNESL og Stiesdal går sammen om at etablere produktion af brintelektrolysemaskiner i Indien. Reliance Industries har planer om at etablere en såkaldt gigafabrik til formålet i Jamnagar i den indiske delstat Gujarat. 

RNESL og Stiesdal har desuden aftalt at udvide samarbejdet til også at omfatte udvikling og implementering af nogle af Stiesdals øvrige klimateknologier som offshore-vind, næste generations brændselsceller til konvertering af brint til elektricitet, energilagring og produktion af kulstofnegative brændstoffer. 

I en tale til selskabets aktionærer i juni i år annoncerede Reliance Industries bestyrelsesformand, administrerende direktør og største enkeltaktionær, Mukesh Ambani, investeringer på 10 mia. US dollars i nye energiformer. 

"Grønt brint bliver en unik energibærer, der muliggør dekarbonisering af sektorer som transport, industri og strømforsyning," sagde Mukesh Ambani ved den lejlighed.  

Efter underskrivelsen af ​​aftalen med Stiesdal sagde Mukesh Ambani:
“I Reliance Industries ser vi det strategiske partnerskab med Stiesdal som endnu en mulighed for at implementere vores filosofi, Caring for the Planet, Caring for the People.

Partnerskabet er et vigtigt skridt på vejen mod at opfylde vores forpligtelse til at fremskynde Indiens grønne omstilling, hvor vi kan drage fordel af vores enorme solenergiressourcer, samtidig med at vi opskalerer innovative og førende teknologier for at nå målet.

Vi agter at udbrede Stiesdals imponerende portefølje af klimateknologier på det indiske marked og sammen er det vores hensigt at ophøje porteføljen til en global temposætter. I partnerskab med Stiesdal vil vi tilstræbe at nå vores erklærede mål om at tilbyde brintenergi under 1 dollar for 1 kilo i løbet af 1 årti, vores 1-1-1-vision for grøn brint.

Reliance er forpligtet til at yde det største bidrag til den nationale brintmission, som vores ærede premierminister hr. Narendra Modi annoncerede på uafhængighedsdagen i år. Vores vision er at sætte Indien på det globale brint-landkort og dermed opfylde 1,35 milliarder inderes udviklingshåb.” 

Hital Meswani, administrerende direktør for Reliance Industries, sagde desuden: “Reliance er forpligtet til at realisere sine erklærede ambitioner indenfor ny energi og til at fremskynde udviklingen og opskaleringen af verdens førende teknologier. Vi byder Stiesdal velkommen som vores partner og ser frem til at arbejde sammen om at nå vores mål.” 

Henrik Stiesdal, CEO i Stiesdal A/S, sagde efter underskrivelsen af aftalen:
”Vi er glade for at indgå denne aftale med Reliance New Energy Solar Limited, som er en platform for nye energiformer i Indiens største industrivirksomhed Reliance Industries. Vores virksomhed er engageret i kampen mod klimaforandringer, og vi går efter at levere størst mulig klimaeffekt på kortest mulig tid. For os er det en ønskeposition at se vores teknologi skaleret op og taget i brug i verdens største demokrati.

Produktion af billig grøn brint er et vigtigt element i den grønne omstilling både i Indien og i verden, og Reliance Industries har både evne til og mulighed for at skalere produktionen af ​​elektrolysemaskiner op i den størrelse, der er behov for. Vi glæder os meget til at udvikle og udvide vores samarbejde med Reliance New Energy Solar Limited, ikke kun med brintproduktion, men også med vores andre klimateknologier.”  

Stiesdals HydroGen Electrolyzer er udviklet af datterselskabet Stiesdal PtX Technologies. Der er tale om en ny teknologi til produktion af brint med et hidtil uopnåeligt lavt omkostningsniveau. HydroGen Electrolyzer er udviklet med et produktdesign, som er maksimeret til industrialisering og stordriftsfordele i både output fra elektrolyseenheden samt ved masseproduktion af HydroGen Electrolyzer.

Om Reliance Industries Limited:
Reliance Industries er Indiens største virksomhed med en konsolideret omsætning på $ 73.8 mia. Et kontant overskud på $ 10.9 mia. og et nettoresultat på $ 7,4 mia. for året, der sluttede 31. marts, 2021. Reliances aktiviteter omfatter efterforskning og produktion af kulbrinter, raffinering og markedsføring af olie, petrokemikalier, detailhandel og digitale tjenester.

Reliance er det højst placerede selskab fra Indien på Fortunes Global 500-liste over Verdens største virksomheder. Virksomheden ligger på 55. pladsen i Forbes Global 2000-ranglisten over verdens største børsnoterede virksomheder for 2021, den højeste placering blandt indiske virksomheder. Virksomheden er at finde blandt LinkedIns 'De bedste virksomheder at arbejde for i Indien' (2021).

Kontakter

Yderligere information:


Reliance: Tushar Pania, + 91 9820088536, tushar.pania@ril.com


Stiesdal: Kristian Strøbech, +45 20460440, kst@stiesdal.com

Information om Stiesdal A/S

Stiesdal A/S
Nørrevoldgave 45
DK-5000 Odense C

https://stiesdal.com

Om Stiesdal:
Stiesdal A/S har hovedsæde i Odense og lokationer i Give og København. Virksomheden driver fire datterselskaber med fokus på hver sin grønne teknologi:

Stiesdal Offshore Technologies har udviklet det modulbaserede flydende havvindmøllefundament Tetra, som kan produceres hurtigere og billigere end andre løsninger på markedet. Et demoprojekt er installeret ud for Norges kyst i 2021 med finansiering fra Shell, RWE og TEPCO.

Stiesdal Storage Technologies har udviklet energilagringsløsningen GridScale, der kan gemme strøm i form af varme i knuste sten. Løsningen tilbyder længere lagringstid end lithium ion-batterier, og der er indgået aftale med den danske forsyningskoncern Andel om at installere det første demoprojekt i Rødby med byggestart i 2021.

Stiesdal PtX Technologies har udviklet brintteknologien HydroGen, som er en ny type elektrolysesystem, der kan omdanne strøm til brint billigere end andre elektrolyseteknologier på markedet. Brinten kan efterfølgende omdannes til grønne brændstoffer. Det første demoprojekt opføres i begyndelsen af 2022.

Stiesdal Fuel Technologies har udviklet SkyClean-teknologien, som kan producere CO2-negativt brændstof til fly. Det sker gennem pyrolyse, hvor biomasse omdannes til biobrændsel til flytransport, mens der opfanges og lagres CO2 fra atmosfæren.

Stiesdal A/S er privatejet med Danmarks største arbejdsmarkedspensionskasse PensionDanmark blandt ejerne.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye