Fødevarekonference skal vise dansk vej til klimaneutral fødevareproduktion
Fødevare- og landbrugsminister Rasmus Prehn er blandt talerne den 4. november og vil tale ud fra emnet Danmark er et fødevareland - også i fremtiden. På programmet er der også indlæg om de nyeste trends og teknologiske muligheder, som kan gøre en forskel i omstillingen til en mere bæredygtig fødevareproduktion. Desuden får gæsterne mulighed for at besøge Teknologisk Instituts test- og demonstrationsfaciliteter, hvor der vil være demonstration af udstyr, smagsprøver og et smugkig på morgendagens teknologiske nye løsninger.
- Hvis vi skal nå de ambitiøse mål om reduktion af klimabelastning og samtidig bibeholde fødevareproduktionen på vores nuværende niveau som Danmarks største eksporterhverv, er det nødvendigt at finde klimagevinsterne i hele fødevareproduktionens værdikæde. Den grønne omstilling skal findes i løsninger i både de eksisterende og nye værdikæder, siger direktør Lars Hinrichsen, Teknologisk Institut.
Grønne løsninger i praksis
På konferencen vil der være indlæg om nye råvarer til fremstilling af grønne produkter, metoder til optimering af smag og tekstur af nye grønne fødevarer, så de stadig falder i forbrugernes smag, samt indlæg om fremtidens grønne emballager og cirkulær økonomi i fødevareproduktionen.
Konferencen afholdes i hybridformat på Teams med fysisk deltagelse hos Teknologisk Institut i Taastrup. Deltagerne i Taastrup vil på konferencens anden del få en rundtur på Teknologisk Institut under temaerne pakkeri, emballage og nye retursystemer, digitalisering og processtyring med bl.a. demonstration af robotteknologi og virtual reality og om nye råvarer til grønne produkter – med bl.a. bioraffinering af sidestrømme samt alternative proteinkilder som insekter, mikoalger og krill.
Konferencens indlæg er:
- Teknologiske løsninger - fra nye råvarer til grønne produkter v/ centerchef Anne Louise Dannesboe Nielsen, Fødevareteknologi, Teknologisk Institut
- Danmark er et fødevareland – også i fremtiden! v/ minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn
- Teksturering af nye råvarer med Power Heater-teknologi v/ Global Senior Customer Application Specialist Rikke Miklos, Source Technology
- Mad skal smage godt – smagsudvikling af nye råvarer vha. fermentering v/ Principal Research Scientist Vera Kuzina Poulsen, Chr. Hansen
- Fremtidens emballage og pantsystemer v/ seniorprojektleder i Bæredygtighed og Digitalisering Rikke Hjorth Hansen, Teknologisk Institut & Founder and CEO Gitte Saaby Kjær, New Loop
- Klimabelastning ved fødevarefremstilling - hvad betyder noget, og hvor ligger potentialet? v/ professor Thomas Fruergaard Astrup, Institut for Vand- og Miljøteknologi, DTU-Miljø
- Fra den første til sidste del af den cirkulære økonomi v/ Director Thomas Bak Thellesen, Sustainability, Faerch A/S
Det fulde program og tilmelding her:
Nøgleord
Kontakter
Yderligere oplysninger: Seniorprojektleder Mari Ann Tørngren, Teknologisk Institut, mobil: 7220 2682, mail: matn@teknologisk.dk Pressekontakt til konferencen: Chefkonsulent Niels Tradsfeldt, Teknologisk Institut, mobil: 7220 2769, mail: ntt@teknologisk.dk
Billeder
Links
Information om Teknologisk Institut
Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk
Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.
Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Mindre producenter af plantebaserede fødevarer får hjælp til at gro2.12.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Skræddersyede udviklingsforløb sætter skub i danske SMV’ers produktion af sikre, smagfulde og kommercielt levedygtige plantebaserede fødevarer.
Svampe producerer fremtidens fødevareprotein29.11.2024 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Supermarkedets svampe kan omdanne spild fra marken til fødevareproteiner med lavere klimaaftryk. Med Teknologisk Institut i spidsen udforsker et EU-projekt potentialet for svampefermentering.
Ny samarbejdsaftale skal fremme industriens adgang til Big Science22.11.2024 12:20:59 CET | Pressemeddelelse
Ny samarbejdsaftale mellem Teknologisk Institut og ESS i Lund skal fremme danske virksomheders muligheder for at anvende verdensførende nyt neutronforskningsanlæg til at skabe industriel innovation
Sådan bliver biosolutions et dansk eksporteventyr21.11.2024 10:00:00 CET | Pressemeddelelse
Danske biosolutionsvirksomheder har potentialet til at blive blandt de førende i verden på området, men der er ikke en lige vej derhen. I en ny rapport fra Teknologisk Institut angiver de adspurgte danske biosolutionsvirksomheder flere afgørende barrierer, som skal overkommes, hvis ikke Danmark skal sakke bagud i den globale konkurrence – særligt manglende finansiering er en hæmsko i udviklingen af nye løsninger.
Nyt partnerskab skal arbejde med løsninger til velfærds- og sundhedsudfordringer15.11.2024 10:00:00 CET | Pressemeddelelse
Teknologisk Institut og Health Tech Hub Copenhagen samler kræfterne i nyt partnerskab. Målet er at løse store velfærds- og sundhedsudfordringer.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum