Fødevarekonference skal vise dansk vej til klimaneutral fødevareproduktion

Fødevare- og landbrugsminister Rasmus Prehn er blandt talerne den 4. november og vil tale ud fra emnet Danmark er et fødevareland - også i fremtiden. På programmet er der også indlæg om de nyeste trends og teknologiske muligheder, som kan gøre en forskel i omstillingen til en mere bæredygtig fødevareproduktion. Desuden får gæsterne mulighed for at besøge Teknologisk Instituts test- og demonstrationsfaciliteter, hvor der vil være demonstration af udstyr, smagsprøver og et smugkig på morgendagens teknologiske nye løsninger.
- Hvis vi skal nå de ambitiøse mål om reduktion af klimabelastning og samtidig bibeholde fødevareproduktionen på vores nuværende niveau som Danmarks største eksporterhverv, er det nødvendigt at finde klimagevinsterne i hele fødevareproduktionens værdikæde. Den grønne omstilling skal findes i løsninger i både de eksisterende og nye værdikæder, siger direktør Lars Hinrichsen, Teknologisk Institut.
Grønne løsninger i praksis
På konferencen vil der være indlæg om nye råvarer til fremstilling af grønne produkter, metoder til optimering af smag og tekstur af nye grønne fødevarer, så de stadig falder i forbrugernes smag, samt indlæg om fremtidens grønne emballager og cirkulær økonomi i fødevareproduktionen.
Konferencen afholdes i hybridformat på Teams med fysisk deltagelse hos Teknologisk Institut i Taastrup. Deltagerne i Taastrup vil på konferencens anden del få en rundtur på Teknologisk Institut under temaerne pakkeri, emballage og nye retursystemer, digitalisering og processtyring med bl.a. demonstration af robotteknologi og virtual reality og om nye råvarer til grønne produkter – med bl.a. bioraffinering af sidestrømme samt alternative proteinkilder som insekter, mikoalger og krill.
Konferencens indlæg er:
- Teknologiske løsninger - fra nye råvarer til grønne produkter v/ centerchef Anne Louise Dannesboe Nielsen, Fødevareteknologi, Teknologisk Institut
- Danmark er et fødevareland – også i fremtiden! v/ minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn
- Teksturering af nye råvarer med Power Heater-teknologi v/ Global Senior Customer Application Specialist Rikke Miklos, Source Technology
- Mad skal smage godt – smagsudvikling af nye råvarer vha. fermentering v/ Principal Research Scientist Vera Kuzina Poulsen, Chr. Hansen
- Fremtidens emballage og pantsystemer v/ seniorprojektleder i Bæredygtighed og Digitalisering Rikke Hjorth Hansen, Teknologisk Institut & Founder and CEO Gitte Saaby Kjær, New Loop
- Klimabelastning ved fødevarefremstilling - hvad betyder noget, og hvor ligger potentialet? v/ professor Thomas Fruergaard Astrup, Institut for Vand- og Miljøteknologi, DTU-Miljø
- Fra den første til sidste del af den cirkulære økonomi v/ Director Thomas Bak Thellesen, Sustainability, Faerch A/S
Det fulde program og tilmelding her:
Nøgleord
Kontakter
Yderligere oplysninger: Seniorprojektleder Mari Ann Tørngren, Teknologisk Institut, mobil: 7220 2682, mail: matn@teknologisk.dk Pressekontakt til konferencen: Chefkonsulent Niels Tradsfeldt, Teknologisk Institut, mobil: 7220 2769, mail: ntt@teknologisk.dk
Billeder
Links
Information om Teknologisk Institut
Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.
Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk
Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.
Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut
De fleste renseanlæg har ikke oprustet til kampen mod miljøfarlige stoffer23.11.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ny rapport: Danske rensningsanlæg har ikke taget stilling til, hvordan miljøfarlige stoffer skal renses ud af spildevandet.
200 virksomheder skal skabe nye råstoffer fra affald20.11.2023 13:00:00 CET | Pressemeddelelse
Teknologisk Institut er videnpartner i et nyt, stort partnerskab, CLOSING THE LOOP, som skal lukke huller - slutte cirklen - i den cirkulære økonomi ved at sikre, at SMV’erne bruger færre ressourcer og skaber mindre affald.
Biometriske data skal forbedre samspil mellem mennesker og robotter i sundhedssektoren14.11.2023 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Forbedret samspil mellem menneske og robotter ved at inddrage biometriske målinger fra de patienter og sygeplejersker, der bruger robotten. Det kan være den afgørende brik til at knække koden til implementering af robotter i sundhedssektoren, som i kritisk grad trænger til aflastning.
Teknologisk Institut åbner Danmarks første fleksible testanlæg til fangst af CO29.11.2023 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Nyt modulært testanlæg på Teknologisk Institut skal sætte turbo på den teknologiske udvikling af fangst, lagring og anvendelse af CO2, og bidrage til at modne fangst af CO2 i Danmark yderligere.
Droneudlagt fårefedt stopper høstdrab af rådyrlam8.11.2023 13:00:00 CET | Pressemeddelelse
En sprøjtedrone og et middel baseret på fårefedt har vist sig at være et effektivt værn mod høstdrab på rådyrlam under græshøst.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum