Erhvervsministeriet

Regeringen afviser hurtigt indgreb på boligmarkedet og skærper overvågningen

Del
Regeringen har besluttet ikke at gribe ind i lånereglerne på boligmarkedet, skriver erhvervsministeren i redegørelse til Det Systemiske Risikoråd.

Der er blevet handlet boliger i stor stil i Danmark i forbindelse med corona-krisen, men de seneste måneders tal tyder på, at tempoet er taget af. Udviklingen på boligmarkedet vurderes dermed mere stabil, og økonomien hos danske boligejere og i den finansielle sektor både robust og stabil.

Derfor har regeringen for nærværende besluttet ikke at gribe ind på boligmarkedet, men regeringen vil skærpe overvågningen af boligmarkedet.

Det skriver erhvervsminister Simon Kollerup i et svar til Det Systemiske Risikoråd, der i juni i år anbefalede en stramning af adgangen til afdragsfrie boliglån.

”Udviklingen på boligmarkedet er i gang med en stabilisering, hvor der kommer mere ro på. Det er gode tegn, og derfor er der heller ingen grund til at gribe ind her og nu, hvor vi samtidig ser, at dansk økonomi er sund. Husholdningernes økonomi er robust, og bankerne er stabile,” siger erhvervsminister Simon Kollerup, som samtidig mener, der er grund til at skærpe overvågningen for at være på forkant:

”Regeringen vil fortsat have et stærkt fokus på at undgå, at der opstår problemer på boligmarkedet. Derfor vil vi nu skærpe regeringens overvågning af aktiviteten på boligmarkedet, så vi kan reagere, hvis der opstår behov. Det mener jeg er rettidig omhu, mens vi nu forhåbentlig går fra coronatider til mere almindelige tider - også på boligmarkedet.”

”Regeringen er fortsat dybt optaget af, at Danmark er et samfund med plads til alle, og hvor det er vigtigt, at ikke mindst vore store byer er steder med plads til alle indkomstgrupper. Derfor vurderer vi løbende, hvordan eventuelle barrierer på boligmarkedet kan adresseres,” siger Simon Kollerup.

Regeringen vil skærpe overvågningen af boligmarkedet, som det fremgår af erhvervsministerens brev til Det Systemiske Risikoråd.

Kontakter

Erhvervsministeriets pressetelefon 91 33 70 03

Vedhæftede filer

Information om Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet
Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K

33 92 33 50https://www.em.dk/

Følg pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Erhvervsministeriet

Dansk-tysk samarbejde om europæisk industripolitik: Bødskov besøger Habeck i Berlin20.2.2024 13:53:32 CET | Pressemeddelelse

Erhvervsminister Morten Bødskov mødes i dag med sin kollega den tyske vicekansler og erhvervs- og klimaminister, Robert Habeck. Fokus for besøget er industripolitiske temaer som fx styrkelse af EU’s konkurrenceevne, byrdereducering og grøn transformation af industrien. Erhvervsminister Morten Bødskov: ”Jeg er rigtig glad for i dag igen at mødes med min tyske kollega vicekansler og erhvervs- og klimaminister Robert Habeck. Vi mødes på et helt afgørende tidspunkt, for Europa risikerer at tabe kampen om de grønne jobs. Danmark og Tyskland deler en unik grænseregionen med potentiale for industriel omstilling og deler den samme mission: EU skal tilbage i spidsen af den globale konkurrence og vi skal have fremtidens arbejdspladser her. Det betyder, at vi skal tiltrække flere private investeringer, sikre hurtigere godkendelser og reducere unødvendige byrder for vores virksomheder. Derfor vil vi som næste skridt sammen sende konkrete løsningsforslag til Kommissionen. Med vores møde i dag under

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye