Udenrigsministeriet

Oversigt over evakuerede fra Afghanistan

Del

Antal personer omfattet af den danske evakueringsoperation fra Afghanistan pr. 15. september 2021.

Gruppe

Antal personer evakueret fra Afghanistan

Nuværende lokalansatte og personer, der har været lokalansat inden for de seneste to år på den danske ambassade, inklusiv familie *

256

Personer, der har været lokalansat på den danske ambassade for mere end to år siden, inklusiv familie

137

Tolke, der har samarbejdet med forsvaret, inklusiv familie

235

Udsatte personer fra afghanske NGO’er, herunder menneskerettighedsforkæmpere, inklusiv familie

59

Solidaritetspulje, inklusiv familie (lokalansatte hos NATO, EU og FN i Afghanistan)

154

Andre**

60

Danskerlisten (danske statsborgere og personer med fast ophold i Danmark)

137

 I alt

1038

* Heraf 15 familiemedlemmer med fortsat usikkerhed om familietilhørsforhold.

** Kategorien ”andre” dækker primært over personer, der på baggrund af et humanitær skøn, oftest foretaget under stærkt tidspres i lufthavnen i Kabul, har fået OK til evakuering, selvom de ikke har opfyldt kriterierne i den politiske aftale og forståelse. Det kan fx være familiemedlemmer til personer med et muligt beskyttelsesbehov eller fra Danskerlisten, som det lykkedes at komme ind i lufthavnen og det var nødvendigt at medtage af humanitære årsager. Kategorien tæller også 3 personer, hvor der har været tale om forveksling eller brug af falsk identitet.

Af de 1038 personer er de 954 kommet til Danmark, mens 35 er hjulpet ud over landjorden til et nærtliggende land og 49 er kommet ud på anden vis og opholder sig i forskellige andre lande.

Bevægelsen i antal evakuerede fordelt på de ovenstående kategorier skyldes den fortsatte gennemgang og kvalitetssikring af de evakuerede bl.a. på baggrund af interviews, personoplysninger og dialog og samkøring af lister mellem relevante myndigheder. Tallene er forbundet med en vis usikkerhed og kan forventes fortsat at ændre sig. 

Pr. 15. september er der 57 personer fra de danske lister tilbage i Afghanistan. Heraf er 24 personer med et muligt beskyttelsesbehov fra de ovennævnte kategorier, mens 33 er fra Danskerlisten, der tæller personer med dansk statsborgerskab eller opholdstilladelse i Danmark. Disse tal ændrer sig løbende, da nogle personer fra listerne hjælpes ud, der kommer flere ansøgninger ind fra tidligere lokalansatte og tolke om at blive omfattet af den politiske aftale, ligesom der løbende registreres flere personer på Danskerlisten.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye