home a/s

Rådgivning: Flere får hjælp til boligkøbet

Del
Køberrådgivning går markant frem på hedt corona-marked, viser tal fra ejendomsmæglerkæden Home. God udvikling, der øger trygheden i bolighandlen
Følelser, tryghed, penge. Der er mange ting i spil, når der handles bolig. Flere boligkøbere vælger at bruge en køberrådgiver. Foto: Home
Følelser, tryghed, penge. Der er mange ting i spil, når der handles bolig. Flere boligkøbere vælger at bruge en køberrådgiver. Foto: Home

Smed mens jernet er varmt, lyder et gammelt ordsprog, og det har boligkøberne i den grad taget til sig i coronatiden.

Salgstiderne er drønet nedad i samme hast, som boligpriserne er steget, mens der er sat den ene salgsrekord efter den anden i det seneste års tid.

Stigning på 28 % i køberrådgivning

Tal fra Home-kæden viser, at det ikke kun er boligsælgerne, der har givet travlhed hos ejendomsmæglerne. Køberne har også hentet forstærkning med en køberrådgiver på sidelinjen.

Hele 28 % flere boligkøbere har haft en køberrådgiver med sig i år i årets første otte måneder, viser Home-tallene - og det er faktisk en større stigning, end der er set i antallet af handler.

- Det er en rigtig god nyhed. For det er vigtigt at få den rette rådgivning – også når tingene går hurtigt, som vi har set i coronatiden. Det giver tryghed i bolighandlen, siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent og talsperson i Home-kæden.


Tryghed for køber og sælger

Selv om boligmarkedet er kølet af og er mere ’normalt’ igen, så er der fortsat grund til, at køberne søger rådgiverhjælp. Dansk Ejendomsmæglerforening fremhæver, at en ejendomsmægler giver tryghed for både sælger og køber.

- I et boligkøb er der mange ting på spil. Følelser, tryghed, penge. Det handler om dit hjem – rammen om dit liv. Det handler også om din økonomi i mange år frem i tiden. Men boligkøb er et komplekst område, og det kan være udfordrende at have styr på alle de specialer, der ofte bliver involveret. Derfor mener vi i Dansk Ejendomsmæglerforening, at det er vigtigt, at der i alle handler er både en rådgiver for sælger og en for køber, skriver Ole Hækkerup, direktør i Dansk Ejendomsmæglerforening, i en klumme på Boligsiden.dk.

En køberrådgiver gennemgår typisk alle papirer og dokumenter og tjekker, om alt er i orden, og køberne kan spørge om alle de svære ting fra servitutter til ejerskifteforsikring. Køberrådgiveren kan også bistå med pristjek og prisforhandlinger og en række andre ting.

Som eksempel kan du se, hvad en køberrådgiver tilbyder af ydelser: https://home.dk/koeb/koeberraadgivning

Fakta: Køberrådgiver må kun hjælpe køber

En ejendomsmægler, som agerer køberrådgiver, må ikke samtidig stå for salget.
Alle køberrådgivere er underlagt et strengt regelsæt, der yderligere sikrer, at det kun er køberens interesser, der varetages i handlen.

Kilde: Dansk Ejendomsmæglerforening

Nøgleord

Kontakter

Michael DalsagerTalsperson - senior kommunikationskonsulent - presseservice & analyse

Tlf:2043 3614mida@home.dk

Billeder

Følelser, tryghed, penge. Der er mange ting i spil, når der handles bolig. Flere boligkøbere vælger at bruge en køberrådgiver. Foto: Home
Følelser, tryghed, penge. Der er mange ting i spil, når der handles bolig. Flere boligkøbere vælger at bruge en køberrådgiver. Foto: Home
Download
Download
Download

Links

Information om home a/s

home a/s
Søren Frichs Vej 36 F
8230 Åbyhøj

+45 86154300http://home.dk/

home-kæden - kort fortalt

home er ejendomsmæglerkæde for Danske Bank-koncernen og et 100 % ejet datterselskab af Realkredit Danmark.

Det er homes mission at være ejendomsmægler for alle, der flytter.
I home hjælper vi dig godt på plads i boliglivet.

  • home er en af landets mest kendte ejendomsmæglerkæder
  • home blev stiftet den 1. august 1989
  • home omsætter årligt boliger for en værdi af 30-35 mia. kr.
  • home har ca. 850 ansatte
  • home er en franchise-kæde
  • home har ca. 120 franchisetagere
  • home har 185 home-butikker fordelt over hele landet**
  • homes ejendomsmæglere formidler også lejeboliger
  • home har særligt uddannede køberrådgivere
  • home har 4 servicecentre, hvor specialister klarer alt papirarbejdet i handlen.

Find nærmeste home-forretning her, eller ring på tlf. 8615 4300.


Kom godt hjem!

*  Kilde: Analyseinstituttet YouGov, brandtracking.
** medio 2022.

Følg pressemeddelelser fra home a/s

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra home a/s

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye