Vejdirektoratet

Flere tusind fejlbehæftede brandlukninger forsinker byggeriet af Niels Bohr Bygningen yderligere

Del

Byggeriet af Niels Bohr Bygningen, der vil skabe topmoderne rammer for blandt andet forskningen og laboratorierne i Det Natur- og Biovidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet, er ganske tæt på at være færdigt.

Byggeriet oplever dog en forsinkelse i den afsluttende fase. Denne forsinkelse skyldes, at flere tusinde af de brandhæmmende lukninger i bygningen ikke er lavet korrekt. Det har Vejdirektoratets gennemgående tilsyn og kvalitetskontrol afsløret ved stikprøvevise tilsyn over en lang periode 2020-2021. Et tilsyn, der supplerede den løbende, generelle kvalitetskontrol af byggeriet.

”Vi er stort set færdige med de øvrige aktiviteter på byggeriet, men vi har en stor udfordring med de mange tusinde brandhæmmende lukninger, der simpelthen er forkert udført,” fortæller anlægsdirektør Erik Stoklund Larsen fra Vejdirektoratet.

”Vi er lige nu i gang med at udbedre fejlene på dem, så vi kan få bygningen brandgodkendt og endelig færdiggjort. Det er naturligvis dybt utilfredsstillende, at vi må bruge tid og ressourcer på den slags i byggeriets afsluttende fase, men det er altså den situation, vi står i.”

Brandlukninger er en vigtig del af bygningens komplicerede installationsgennemføringer og etagedæk. De er lavet af en række forskellige entreprenører. Og Vejdirektoratet har efterfølgende forsøgt at få disse entreprenører til at udbedre deres mangelfulde arbejde.

Dette har ikke været muligt, enten fordi entreprenørerne ikke har ønsket at gøre det eller ikke har magtet at levere den tilfredsstillende kvalitet i udbedringerne. Og derfor har Vejdirektoratet set sig nødsaget til at indgå samarbejde med fire nye entreprenører til at rette fejlene i de tusindvis af mangelfuldt udførte brandlukninger.

De nye entreprenørers arbejde med at udbedre brandlukningerne har været hæmmet af sommerferien og det travle anlægs- og byggemarked, der har gjort det svært for dem at mønstre tilstrækkelig arbejdskraft. Vejdirektoratet forventer dog, at denne udfordring bliver mindre i den kommende tid, hvor ferieperioden slutter.

”Vi kan dog ikke skjule, at der er tale om et stort og kompliceret arbejde, eftersom de fejludførte lukninger ofte er skjulte og først bliver opdaget ved destruktive undersøgelser. Jeg kan dog garantere, at vi som bygherre har vores fulde fokus på dette problem og arbejder på højtryk for at blive helt færdige med bygningen så hurtigt som muligt. Det er jo et stort og moderne byggeri, der er blevet færdiggjort i henhold til de tekniske og funktionelle krav som blev fastlagt af Bygningsstyrelsen i samarbejde med Københavns Universitet. Og nu skal vi bare have løst udfordringerne med brandlukningerne."

Vejdirektoratet forventer, at Niels Bohr Bygningen med den nuværende fremdrift er brandgodkendt og klar til overdragelse uden væsentlige mangler i slutningen af oktober måned.

Nøgleord

Kontakter

Anlægsdirektør Erik Stoklund Larsen, tlf. 7244 3449, mail: esl@vd.dk
Pressechef Martin Østergaard-Nielsen, tlf. 7244 3032, mail: man@vd.dk

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Presseinvitation: Vejdirektoratet præsenterer årets vejprojekter for 5,5 mia. kroner26.2.2024 09:00:00 CET | Presseinvitation

Onsdag den 6. marts deltager omkring 240 entreprenører i Vejdirektoratets Leverandørdag i Middelfart for at blive klogere på de kommende projekter. Vejdirektoratet har inviteret branchen for at fortælle om de mange nye projekter, og hvilke opgaver projekterne kaster af sig, som branchen kan byde på. Formålet er at sikre, at udbudsprocessen går så smidigt som muligt, så både leverandørbranchen og Vejdirektoratet sparer tid og dermed penge.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye