ROMU

Vandring i Henrik Pontoppidans fodspor i Østby

Del
Portræt af Henrik Pontoppidan, 1913. Kredit WikiCommons
Portræt af Henrik Pontoppidan, 1913. Kredit WikiCommons

I forbindelse med udgivelsen af den første store biografi om Henrik Pontoppidan ”Livsrusen” byder Frederikssunds Museum på en Pontoppidanvandring. Tag med os på rejse tilbage og forstå, hvor Pontoppidan fik inspirationen til sit forfatterskab fra. Et forfatterskab, der gav ham nobelprisen i litteratur.

Karsten Munkvad er vores turguide og han vil tage udgangspunkt i Henrik Pontoppidans liv i Østby, og de indtryk han fik fra sine mange samtaler med egnens befolkning i 1884-1886. Han blev især inspireret til at skrive noveller om livet på landet.

I 1881 blev Henrik Pontoppidan gift med Mette Marie, som stammede fra Åskildegården i Østby – og i 1884 flyttede de ind på gården.

Ruten starter ved Gadekæret i Østby, hvor Karsten Munkvad fortæller om landsbyen, hvor Pontoppidan boede og skrev. Vi forsætter forbi Per Smeds hus – alias karakteren Zacharias fra Pontoppidans novelle ”Nådsens brød” fra 1887, og herfra videre forbi Åskildegården og ud til Hammer (Østby havn). Fra Østby havn går vi til Skovgærdet, som er det gamle fiskerleje fra 1895, passerer undervejs fiskerhusene og Hellesø. Til sidst slutter turen ved Gadekæret.

Tid, Pris, Sted

21. september, kl 10-14. Ruten er ca. 4 km.

50 kr. Billet skal købes via billetto.dk. Der er begrænste antal pladser og billet kan ikke købes ved ankomst på dagen.

Start og Slut: Gadekæret i Østby

Medbring madpakke og drikke, så holder vi en pause ved Skovgærdet.

Husk: påklædning, der passer til vejret.

Nøgleord

Kontakter

Stefanie Høy Brink
Museumsinspektør
stefaniehb@romu.dk
+45 46 31 81 51

Billeder

Portræt af Henrik Pontoppidan, 1913. Kredit WikiCommons
Portræt af Henrik Pontoppidan, 1913. Kredit WikiCommons
Download

Information om ROMU

ROMU
ROMU
Sankt Ols Stræde 3
4000 Roskilde

+45 46 31 65 00https://romu.dk/

Museumskoncernen ROMU blev etableret i 2015 og udgøres i dag af besøgsstederne Roskilde Museum, Frederikssund Museum, Lejre Museum, RAGNAROCK – museet for pop, rock og ungdomskultur, Lützhøfts Købmandsgård, Håndværksmuseet, Sankt Laurentius, Gl. Kongsgård, Tadre Mølle og Domkirkemuseet.

ROMU undersøger, indsamler og formidler kulturarven i Roskilde, Lejre og Frederikssund kommuner, og er et af 10 museer, der på landsplan, er blevet udpeget af Kulturarvsstyrelsen til at varetage tilsynet med landets fredede fortidsminder. ROMU forestår tilsynet i det centrale og vestlige Sjælland.

ROMU arbejder tæt sammen med en lang række aktører herunder bl.a. Roskilde, Frederiksund og Lejre Kommuner, Roskilde Universitet, Roskilde Bibliotek samt en lang række nationale og internationale kulturaktører. ROMU er arbejdsplads for mere end 50 museumsansatte.

Følg pressemeddelelser fra ROMU

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra ROMU

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye