Forældre har ikke styr på barnets ulykkesforsikring

Flere mænd (54 pct.) end kvinder (40 pct.) går rundt og tror, at deres barns institution eller skole har en forsikring, som dækker barnet, hvis der skulle ske en ulykke i skoletiden.
Det viser en undersøgelse, som Epinion har gennemført for Forsikring & Pension.
- Men det er hverken skolens eller institutionens ansvar at ulykkesforsikre børn.
Så kommer ens børn til skade på legepladsen i børnehaven eller under en fodboldkamp i skolen, er der normalt ingen forsikringshjælp at hente fra kommunen, siger underdirektør Pia Holm Steffensen, Forsikring & Pension.
Samtidig viser Epinionsundersøgelsen, at kun 83 pct. føler sig helt sikre på, at deres barn er dækket af en ulykkesforsikring – resten ved det ikke eller er usikre på det.
- Det er bekymrende, at så mange ikke helt er klar på, hvordan deres børn er forsikret, hvis de skulle komme ud for en ulykke enten i skoletiden eller i fritiden. Jeg kan kun opfordre forældrene til at tjekke op på det, siger Pia Holm Steffensen.
En del af forklaringen er måske, at kommunerne tidligere havde en fælles ulykkesforsikring for børnene i skoler og daginstitutioner. Men siden 2012 har det været sådan, at kun hvis ulykken er sket pga. skolens fejl eller forsømmelser, kan erstatning komme på tale.
Heldigvis har rigtig mange forældre sørget for en ulykkesforsikring både til sig selv og børnene. Men har man ikke en ulykkesforsikring til sit barn, er det nemt at tjekke priser og dækninger på ForsikringsGuiden.dk.
Indboforsikringen dækker ikke skader på dit barn
Nogle forældre tror også, at deres børn er ulykkesforsikret gennem deres indbo-/familieforsikring, hvis de kommer til skade.
Men også det er en misforståelse. For en indboforsikring dækker ikke, hvis dine børn selv kommer til skade. Den dækker kun familiens indbo, og hvis børnene er skyld i, at andre kommer til skade.
For at få erstatning skal barnet altså selv have en børneulykkesforsikring eller være dækket på forældrenes forsikring.
Nøgleord
Kontakter
Jørgen Kjær Thomsen - 41 91 91 03
Billeder
Links
Information om Forsikring & Pension
F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.
Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension
Odsherred har flest indbrud i Region Sjælland30.4.2025 10:00:09 CEST | Pressemeddelelse
Odsherred har forholdsmæssigt flest indbrud i Region Sjælland, mens Lolland og Greve følger efter. Det viser en ny opgørelse fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen. Branchen arbejder lige nu med bl.a. politi og Justitsministeriet om et digitalt register over alle tyvekoster.
Norddjurs og Syddjurs topper indbrudsstatistikken i Midtjylland29.4.2025 13:40:07 CEST | Pressemeddelelse
Kommunerne Norddjurs og Syddjurs ligger øverst på listen over kommuner med flest indbrud pr. indbygger i Region Midtjylland, mens Ikast-Brande følger tæt efter. Det viser en ny opgørelse fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen – baseret på de nyeste tal fra Danmarks Statistik.
Gentofte topper igen listen over flest indbrud i Region Hovedstaden29.4.2025 12:54:31 CEST | Pressemeddelelse
Kommunerne Gentofte og Helsingør har forholdsmæssigt flest indbrud i Region Hovedstaden, mens Hørsholm indtager tredjepladsen. Det viser en ny opgørelse fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen. Branchen samarbejder i øjeblikket med bl.a. politiet og Justitsministeriet om et digitalt register over tyvekoster.
Assens topper indbrudsstatistikken i Region Syddanmark29.4.2025 11:26:52 CEST | Pressemeddelelse
Assens Kommune ligger øverst på listen over kommuner med flest indbrud pr indbygger i Region Syddanmark, mens Faaborg-Midtfyn følger efter. Det viser en ny opgørelse fra F&P – forsikrings- og pensionsbranchen – baseret på de nyeste tal fra Danmarks Statistik.
Rekord: 80.000 danskere arbejder efter folkepensionsalderen21.4.2025 12:58:07 CEST | Pressemeddelelse
I morgen tirsdag skal Folketinget igen træffe beslutning om velfærdsaftalen, som denne gang hæver folkepensionsalderen til 70 år fra 2040. De seneste års udvikling viser da også en markant stigning i danskere, der arbejder frem til – og efter – folkepensionsalderen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum