Forsikring & Pension

Forældre har ikke styr på barnets ulykkesforsikring

Del
Halvdelen af os tror, at skolen har en ulykkesforsikring, der dækker børnene i skoletiden, viser ny undersøgelse fra Forsikring & Pension. Men det har skolen ikke. Det er forældrenes eget ansvar at sørge for en ulykkesforsikring af børnene.

Flere mænd (54 pct.) end kvinder (40 pct.) går rundt og tror, at deres barns institution eller skole har en forsikring, som dækker barnet, hvis der skulle ske en ulykke i skoletiden.

Det viser en undersøgelse, som Epinion har gennemført for Forsikring & Pension.

- Men det er hverken skolens eller institutionens ansvar at ulykkesforsikre børn.

Så kommer ens børn til skade på legepladsen i børnehaven eller under en fodboldkamp i skolen, er der normalt ingen forsikringshjælp at hente fra kommunen, siger underdirektør Pia Holm Steffensen, Forsikring & Pension.  

Samtidig viser Epinionsundersøgelsen, at kun 83 pct. føler sig helt sikre på, at deres barn er dækket af en ulykkesforsikring – resten ved det ikke eller er usikre på det.

- Det er bekymrende, at så mange ikke helt er klar på, hvordan deres børn er forsikret, hvis de skulle komme ud for en ulykke enten i skoletiden eller i fritiden. Jeg kan kun opfordre forældrene til at tjekke op på det, siger Pia Holm Steffensen.

En del af forklaringen er måske, at kommunerne tidligere havde en fælles ulykkesforsikring for børnene i skoler og daginstitutioner. Men siden 2012 har det været sådan, at kun hvis ulykken er sket pga. skolens fejl eller forsømmelser, kan erstatning komme på tale.

Heldigvis har rigtig mange forældre sørget for en ulykkesforsikring både til sig selv og børnene. Men har man ikke en ulykkesforsikring til sit barn, er det nemt at tjekke priser og dækninger på ForsikringsGuiden.dk.

Indboforsikringen dækker ikke skader på dit barn

Nogle forældre tror også, at deres børn er ulykkesforsikret gennem deres indbo-/familieforsikring, hvis de kommer til skade.

Men også det er en misforståelse. For en indboforsikring dækker ikke, hvis dine børn selv kommer til skade. Den dækker kun familiens indbo, og hvis børnene er skyld i, at andre kommer til skade.

For at få erstatning skal barnet altså selv have en børneulykkesforsikring eller være dækket på forældrenes forsikring.

Nøgleord

Kontakter

Jørgen Kjær Thomsen - 41 91 91 03

Billeder

Links

Information om Forsikring & Pension

Forsikring & Pension
Forsikring & Pension
Philip Heymans Allé 1
2900 Hellerup

41919101http://www.forsikringogpension.dk

F&P er brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaberne i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Forsikring & Pension

Forsikringsbranchen forundret over stormflodskritik fra ministeren25.11.2023 08:28:50 CET | Pressemeddelelse

Den såkaldte stormflodsordning er en statslig ordning, som de private forsikringsselskaber understøtter ved at bistå skaderamte borgere og taksere stormflodsskaderne. Siden den seneste stormflod ramte i oktober, har selskaberne og deres medarbejdere arbejdet på højtryk for at hjælpe borgerne. Derfor er branchen forundret over, at Erhvervsministeriet rejser kritik af branchen for ikke i tilstrækkelig grad at overholde et pludseligt defineret servicemål på 24 timer.

Brevkasse: Uvildige rådgivere fra Forsikringsoplysningen gør dine læsere klogere på forsikring17.11.2023 15:15:00 CET | Pressemeddelelse

De fleste ved, at forsikringer er gode at have, men ved dine læsere, hvad der helt præcist gælder i enkeltsager? Har de fx styr på, om kaskoforsikringen dækker, hvis man ikke har skiftet til vinterdæk og kører galt, fordi det er glat? Hvordan man bedst forebygger risikoen for skorstensbrand? Og om der gælder en særlig tidsfrist i forhold til anmeldelse af stormflodsskader?

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum