Teknologisk Institut

Industriens menneskelige superledere vil, kan og tør skabe succes

Del
Industriens menneskelige superledere findes i hver fjerde virksomhed og i alle brancher, viser ny rapport.
Arkivfoto: Shutterstock
Arkivfoto: Shutterstock

Virksomhedsledere, der vil vækste, kan skabe nye muligheder og tør løbe en risiko, leder ofte markedsledende og internationale virksomheder. Lederens personlige egenskaber har stor betydning for virksomhedens vækst. At være ambitiøs, innovativ og risikovillig er nøgleegenskaber hos industriens superledere. Industriens superledere findes i omtrent hver fjerde industrivirksomhed og i alle brancher. Det viser ny undersøgelse fra Teknologisk Institut, som har interviewet 826 ledere i mindre SMV-virksomheder.

Analysen dokumenterer, at det som oftest betaler sig at løbe en risiko, og at viden øger risikovilligheden, hvis lederen har ambitioner om at vækste.

- ”Superledere” er en god betegnelse, for analysen viser, at vækst kræver fokus på de mennesker, som leder virksomhederne. Vækst er ikke kun et spørgsmål om at forbedre adgang til finansiering, lavere skatter, adgang til motorveje eller større tilskud. Drivet hos den enkelte leder har alt andet lige også en stor betydning for virksomhedernes konkurrenceevne, som vi arbejder for at styrke, siger adm. direktør i Industriens Fond, Thomas Hofman-Bang.

Viden om konkurrenter
Interviewene er gennemført som led i et forskningsprojekt støttet af Industriens Fond for at opbygge en online database, hvor virksomheder kan benchmarke deres innovation. Adgangen er gratis og databasen kan besøges via innovationbenchmark.dk. Analysen af ledernes risikovillighed og ambitioner viser i øvrigt også, at villigheden til at løbe en risiko stiger, hvis blot der er en lille ændring i viden om konkurrenternes prioriteringer. En viden, som kan hentes på innovationbenchmark.dk

- Ikke alle har ambitioner om, at virksomheden skal vækste og ikke alle har lyst til at løbe en risiko. Det er helt individuelt og helt legitimt. Men velfærd og velstand kræver at virksomhederne har superledere, og det er i disse virksomheder, sandsynligheden for succes er størst, siger direktør Anne-Lise Høg Lejre, Teknologisk Institut.

Større fokus
Undersøgelsen viser videre, at virksomheder med risikovillige og ambitiøse ledere også er mere innovative end andre virksomheder. Det gælder for alle typer af innovation. Undersøgelsens følger EU's definitioner på innovation og omfatter ikke bare udvikling af nye produkter og processer i virksomheden, men også innovation omkring salg og markedsføring. De risikovillige og ambitiøse ledere har et større fokus end andre ledere på udvikling af salg og markedsføring.

- Der skal produkt innovation til i den konkurrencedygtige virksomhed. Men ny teknologi eller services sælger ikke sig selv. Derfor et også salg og markedsføring vigtige vækstparametre. Så det er ikke underligt at virksomheder med superledere har en særlig opmærksomhed her, siger Anne-Lise Høg Lejre, Teknologisk Institut.

Bred vifte af virksomheder

Onlineværktøjet er udviklet af Copenhagen Business School (CBS), Syddansk Universitet (SDU) undersøger innovationsprocesserne i mindre virksomheder, og Teknologisk Institut har skabt kontakt til den brede vifte af små og store virksomheder i Danmark.

Læs mere, hent analysen og tag innovationstesten her: innovationbenchmark.dk

Nøgleord

Kontakter

Direktør Anne-Lise Høg Lejre, Teknologisk Institut, Teknologisk Institut, mobil: 7220 3116, mail: alh@teknologisk.dk og direktør Thomas Hofmann-Bang, Industriens Fond via presse- og kommunikationschef Anders Brandtoft på 3337 6230 /mail: ab@industriensfond.dk .

Billeder

Arkivfoto: Shutterstock
Arkivfoto: Shutterstock
Download

Vedhæftede filer

Information om Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Teknologisk Institut
Gregersensvej
2630 Taastrup

7220 2000http://www.teknologisk.dk/

Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk

Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye