Danmarks Idrætsforbund

Ride4Rehab cykler videre i fremtiden

Del
De sårede krigsveteraner fra DIF Soldaterprojekt og Ride4Rehab sluttede i dag deres cykeleventyr med rådhuspandekager og den gode nyhed om, at Ride4Rehab også afvikles i 2023 og 2025.

En stor gruppe på 47 fra Ride4Rehab, der er en del af det succesrige DIF Soldaterprojekt, har tilbragt de sidste ni dage på de danske landeveje for at bevise over for sig selv og omverdenen, at idræt og fællesskab kan være meget vigtige redskaber i rehabiliteringen af fysisk og psykisk sårede veteraner.

I dag nåede veteranerne i mål på Rådhuspladsen i København, og de blev blandt andet mødt med rådhuspandekager og den gode nyhed om, at Ride4Rehab også finder sted i 2023 og 2025. KrogagerFonden, der har støttet cykeleventet siden 2016 har valgt at støtte projektet yderligere de næste fire år med i alt 4,7 millioner kroner.

Rune Knude, der er formand for KrogagerFonden siger:

”De her veteraner er blevet sendt i krig for Danmark og vendt hjem med store ar på krop og sjæl. De har kort og godt fortjent, at man gør en indsats for at hjælpe dem. Det føler vi, at vi gør med Ride4Rehab, der indeholder de rette elementer af sport og fællesskaber i de rigtige rammer. som betyder, at den enkelte veteran virkeligt kan rykke sig,” siger Rune Knude. Han fortsætter:

”Ride4Rehab er et fantastisk event, hvor veteranerne selv efter kort tid på cyklen med andre ligesindede ranker ryggen på en anden måde og får en glød i øjnene, som de måske har manglet i lang tid. Derfor er det os en stor glæde i KrogagerFonden at fortsætte støtten til Ride4Rehab i de kommende år.”

I Danmarks Idrætsforbund, hvor man i over ti år har arbejdet intenst med at gøre en forskel for veterangruppen via idræt og fællesskaber, glæder formand Hans Natorp sig over, at Ride4Rehab også ruller på de danske landeveje i de kommende år:  

“Vi er taknemmelige for den støtte, KrogagerFonden siden 2016 har givet DIF Soldaterprojekt. Den nye støtte på 4,7 millioner kroner betyder, at vi nu kan arbejde langsigtet og kvalitativt med veteranerne, cykling og deres rehabilitering. Vi er glade for, at vi i DIF kan stille platformen, foreningsfællesskabet og frivillige til rådighed for vores udsendte, der er kommet hjem med udfordringer. Og så glæder vi os enormt til Ride4Rehab 2023 og 2025,” siger Hans Natorp.

Nyheden om, at Ride4Rehab kører videre, blev modtaget med jubel blandt veteranerne:

Maria. K. Andersen, der har lidt af PTSD, siden hun i 2010 var udsendt til Afghanistan, siger:

”Det her en kæmpe motivation for mig selv og for resten af veteranerne, der har kørt med i Ride4Rehab 2021. Det, at vi nu ved, at Ride4Rehab fortsætter, betyder, at vi har noget fantastisk at træne hen i mod, og dermed får vi momentum i den fysiske aktivitet, der er så mega vigtig for vores fysiske og mentale helbred,” lyder det fra Maria. K. Andersen.

For yderligere spørgsmål

Hans Natorp, formand i DIF, mobil: 31 44 40 15
Rune Knude, formand i KrogagerFonden, mail: rk@krogagerfonden.dk

Foto fra Ride4Rehab2021 til fri download:
DIF Soldaterprojekt

Facts – Ride4Rehab:

 • Ride4Rehab 2021 er afviklet af DIF Soldaterprojekt i samarbejde med KrogagerFonden og Veteranstøtten.
 • DIF Soldaterprojekt er en del af Danmarks Idrætsforbund.
 • Gennem de sidste 10 år har DIF via soldaterprojektet forsøgt at hjælpe psykisk og fysisk skadede veteraner til et bedre liv via idræt, fællesskaber og ikke mindst i miljøer, der er tilpasset de skadede veteraners udfordringer.
 • Det er tredje gang, at DIF Soldaterprojekt afholder cykelløbet Ride4Rehab (tidligere 2013 og 2018)
 • Feltet i årets Ride4Rehab består af 47 psykisk og fysisk skadede veteraner. Hovedparten af veteranerne lider af PTSD efter udsendelse i konfliktprægede områder. Veteranerne er ledsaget af en række ressourcepersoner.  
 • Veteranerne indkvarteres efter hver etape hovedsageligt på lokale kaserner.
 • Læs mere om DIF Soldaterprojekt
  https://www.difsoldaterprojekt.dk/
 • Læs mere om Ride4Rehab her 
  https://www.difsoldaterprojekt.dk/ride4rehab

Kontakter

Billeder

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

63 20 61 00https://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og knap 2 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Partnerfrise

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye