Hotels.com

Med Coronapasset i hånden ligger verden igen åben for eventyrlystne seniorer, og én særlig heldig dansker kan få et gyldent seniorsabbatår

Del
Efter et år med restriktioner og delvis isolation er danske pensionister klar til at tage ud i verden på quad-biking, jungle trekking og endda faldskærmsudspring. Ny undersøgelse fra Hotels.com afslører, at 72 % af de danske seniorer er gået glip af en rejse i det seneste år, og at over en tredjedel (37 %) fortryder, at de ikke rejste mere, da de var yngre. For at inspirere og hjælpe danskere med at få det tabte tilbage udbyder Hotels.com en konkurrence, hvor en heldig dansk senior kan vinde en kupon til overnatninger, der repræsenterer en værdi på 45.000 kroner. Den svenske skuespiller Christina Schollin er kampagnens ansigt udadtil og er selv nomineret af sin familie til til at vinde et gyldent ”Sabbatår”.

KØBENHAVN, 7. juni 2021 - Hvem sagde, at man kan være for gammel til nye eventyr? Når millinials fyrer den af til strandfester på Ibiza eller surfer i Australien, må de hellere være parate til at hilse på deres bedsteforældre, for ifølge en ny undersøgelse fra Hotels.com® er seniorerne efter et år med nedlukning klar til et eventyr for livet1. Næsten en fjerdedel af de danske seniorer (24 %) ønsker at tage længere ture til udlandet og 9% søger at leve livet på kanten med mere eventyrlystne ture ... Vi taler mindre strikkeklub og mere globetrotteri.

Selvom 41% af de danske seniorer har rejst mere i deres pensionisttilværelse end de gjorde, da de var i 20'erne og 30'erne, er de  fyldt med #travelregret, og mere end en tredjedel (37%) fortryder nu, at de ikke rejste mere som yngre.

Nutidens seniorer viger ikke tilbage fra en udfordring, og 67% beskriver sig selv som eventyrlystne. I modsætning til nutidens unge, har 8 ud af 10 (82%) aldrig holdt et "sabbatår", hvor de rejste til udlandet. Besteforældregenerationen er langt fra parat til at pensionere rejsekufferten, men drømmer om vinsmagning i Frankrig (26%), besøge alle 52 stater i USA (23%) eller livsnyderi Ibiza (11%).

For at hjælpe disse drømme på vej, kickstarter Hotels.com drømmen om et gyldent seniorsabbatår med konkurrencen 'Golden Gap Year', der giver en heldig senior chancen for at bytte corona-hi’et ud med kajakeventyr eller kunstoplevelser i hele verden og vinde en kupon på 45.000 kr2. Det er tid til at få hjemmeskoene af og badesandalerne på.

Christina Schollin lancerer kampagnen I Norden og opfordrer seje bedstemødre og bedstefædre til at omfavne deres vilde side, hoppe i haremsbukserne og tage af sted på den sabbatår-rejse, de aldrig kom afsted på.

Eventyrelskende Christina siger ”Det har været et hårdt år for alle os gamle men jeg føler mig ikke trykket af alderen og jeg kan ikke vente med at komme ud og få en på opleveren igen. Næste hver sjette danske senior (14%) har mere end ni forskellige rejser på ønskelisten – og jeg har det på samme måde. Eventyrtrang har ingen alder, og min familie har overbevist mig om, at det aldrig er for sent at tage af sted på sit livs rejse, så jeg er klar til at starte mit ”gyldne sabbatår´” med Hotels.com. Så lad os komme i gang med at booke og rejse, når vi kan”

For at komme i betragtning til den værdifulde kupon skal man være fyldt 55 og nomineres af en pårørende eller bekendt. Er man over 65 år kan man dog nominere sig selv. Begge dele foregår på Hotels.com Golden Gap Year- kampagneside.2

Undersøgelsen afslørede i øvrigt, at danske seniorer er landets sande adrenalinjunkier med quad biking (19%), motorløb (18%) og jungle trekking (15%) øverst på næste feries bucket list. 8% søger i den grad at få hjertet til at pumpe ekstra hårdt ved at hoppe faldskærm.

To tredjedele (66 %) af de adspurgte danske seniorer tror, at de aldrig vil stoppe med at føle eventyrlyst, og de ønsker at udforske nye steder (38%), oplever nye kulturer (36%), prøve nye madkulturer (25%), og møde nye mennesker (22%). Da rejserestriktionerne indtræf sidste år, ville 39 % af de danske serniorer gerne rejse til steder, de ikke tidligere har besøgt. 

Emma Tagg, chef for Global og EMEA Brand Communications hos Hotels.com Brand, sagde: "Det har været et hårdt år for alle, men især ældre borgere, der mere end nogensinde er klar til et eventyr. Halvdelen af dem (51 %) i alderen 55 + har reserveret eller planlægger at booke en tur, når restriktionerne ophæves, og vi er her for at hjælpe dem med at planlægge den ferie, de altid har drømt om. Tænk yoga retreats, bungee jumping og dykning med hajer. Det er aldrig for sent at omfavne din vilde side.

Selvom hele verden endnu ikke er lukket helt op, kan man booke nu og rejse senere, da Hotels.com har fleksible bookingmuligheder.

Noter til redaktionen:

1 Undersøgelsen blev gennemført af One Poll på vegne af Hotels.com i maj 2020. 600 voksne over 55 år i Danmark deltog.  2For at nominere en senior skal man uploade sit eget fulde navn, e-mailadresse, kontaktnummer, navn på den, man ønsker at nominere, samt beskrive, hvorfor man mener, at den pågældende senior fortjener at vinde. Nomineringen sker på https://da.hotels.com/page/goldengapyear/?pos=HCOM_DK&locale=da_DK. Bidrag indsendt på anden måde vil ikke blive accepteret: Kun nomineringer, der indsendes via den officielle kampagneside, accepteres og deltager i lodtrækningen. Konkurrencen er åben fra kl. 09.00 lokal dansk tid den 7. juni 2021, og alle tilmeldinger skal være modtaget senest kl. 23:59 på konkurrencens sidste dag 16. juni 2021.

Om Hotels.com®
Hotels.com er den mest givende måde at reservere et ophold på. Vi elsker at rejse, og det ved vi, du også gør. Derfor gør vi det nemt for dig at reservere hos os. Med hundredtusindvis af overnatningssteder i hele verden og 90 lokale hjemmesider på 41 sprog har Hotels.com det hele. Uanset om du leder efter et hotel i Hongkong, et træhus i Thailand eller villa med udsigt, er du kun et klik væk fra det hele. Med vores "Belønningsvindende" loyalitetsprogram tjener du gratis+ stempel++, mens du sover... Det bliver ikke meget bedre. Det er også blevet endnu nemmere at reservere. Med over 25 millioner gæsteanmeldelser og en app, der er så nem at bruge, at den er blevet downloadet 70 millioner gange, kan du være sikker på at finde det helt perfekte overnatningssted.

+Med forbehold. Din Reward-stempel har samme værdi som gennemsnittet af de foregående 10. Der skal svares skatter og afgifter af hver Reward-overnatning. Vi pålægger et gebyr på 5€ på hver Reward-overnatning, der bliver indløst, med mindre den indløses via appen. Se yderligere betingelser på https://da.hotels.com/customer_care/terms_conditions.html

++1 stempel er det samme som 1 overnatning.

©2021 Hotels.com, L.P, en del af Expedia Group. Alle rettigheder forbeholdes. Hotels.com og Hotels.com-logoet er enten registrerede varemærker eller varemærker tilhørende Hotels.com, L.P. Alle andre varemærker tilhører deres respektive ejere.

Nøgleord

Kontakter

For at få flere oplysninger bedes du kontakte Hotels.coms pressekontor på


nora.maki@bcw-global.com eller +46 70 240 2391 .

Billeder

Information om Hotels.com

Hotels.com



Om Hotels.com®
Hotels.com er den mest givende måde at reservere et ophold på. Vi elsker at rejse, og det ved vi, du også gør. Derfor gør vi det nemt for dig at reservere hos os. Med hundredtusindvis af overnatningssteder i hele verden og 90 lokale hjemmesider på 41 sprog har Hotels.com det hele. Uanset om du leder efter et hotel i Hongkong, et træhus i Thailand eller villa med udsigt, er du kun et klik væk fra det hele. Med vores "Belønningsvindende" loyalitetsprogram tjener du gratis* stempel**, mens du sover... Det bliver ikke meget bedre. Det er også blevet endnu nemmere at reservere. Med over 25 millioner gæsteanmeldelser og en app, der er så nem at bruge, at den er blevet downloadet 70 millioner gange, kan du være sikker på at finde det helt perfekte overnatningssted.

*Med forbehold. Dit Reward-stempel har samme værdi som gennemsnittet af de foregående 10. Der skal svares skatter og afgifter af hver Reward-overnatning. Vi pålægger et gebyr på 4 € på hver Reward-overnatning, der bliver indløst, med mindre den indløses via appen. Se yderligere betingelser på https://da.hotels.com/customer_care/terms_conditions.html

** 1 stempel er det samme som 1 overnatning.

© 2020 Hotels.com, L.P, en del af Expedia Group. Alle rettigheder forbeholdes. Hotels.com og Hotels.com-logoet er enten registrerede varemærker eller varemærker tilhørende Hotels.com, L.P. Alle andre varemærker tilhører deres respektive ejere.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye