Dansk Blindesamfund

Blinde løber, rider, sejler og cykler landet rundt med legater til andre synshandicappede

Del
Både politikere, sportsfolk og musikere sætter kulør på uddelingerne hele Danmark rundt
Sven Mogensen i løb med Greves borgmester ved uddelingen i 2020
Sven Mogensen i løb med Greves borgmester ved uddelingen i 2020

Årets legatuddeling fra Synshandicappedes Motionsfond kommer i år til at foregår både til lands, til vands og lidt i luften på hesteryg, når fonden deler godt 100.000 kroner ud til motionsredskaber og fysiske aktiviteter, så mennesker med synshandicap kan leve et aktivt og sundt liv på linje med andre.

Startskuddet til legatuddelingen lyder den 3. juni, hvor Sven Mogensen, formand for Synshandicappedes Motionsfond, rider frem til første legatmodtager i Slangerup sammen med Ole Bondo Christensen, borgmester i Furesø Kommune.

Herefter går turen videre til Vanløse, hvor hele fem legater bliver overrakt til blinde og stærkt svagsynede kl. 15 på Vanløse Torv. Sven Mogensen får her selskab af Dansk Blindesamfunds formand, Ask Løvbjerg Abildgaard og så giver både musiker Chief One, skuespiller David Owe og tidligere professional fodboldspiller Martin Borre en hånd med ved uddelingen.

Den 4. juni går turen videre vestpå over Nyborg til Fredericia, hvor en familie med to blinde forældre og to seende børn får drømmen om en tandemcykel opfyldt, så hele familien kan cykle sammen. Det sker på Fuglsangcentret fra kl. 10.30, hvor Sven Mogensen og Jannie Hammershøi, medlem af forretningsudvalget i Dansk Blindesamfund, ankommer på tandemcykler, mens det er Susanne Eilersen, 1. viceborgmester og formand for Sundhedsudvalget i Fredericia Kommune, der uddeler legaterne.

Endelig sætter de aktive blinde motionister et flot punktum for Danmarksturen, når Sven Mogensen sejler sidste legat ud i kajak i Ebeltofts lystbådehavn.

Det er 9. gang, at Synshandicappedes Motionsfond deler legater ud, der fremmer den fysiske udfoldelse blandt blinde og stærkt svagsynede, og succesen med at gøre selve uddelingen til en fysisk aktivitet skete som følge af corona-pandemiens udbrud sidste år. Dog viste det sig at give så god mening og vække så stor glæde i de besøgte byer, at fonden besluttede at gentage succesen i år.

”Sidste år var vi nødt til at tænke kreativt med et forsamlingsforbud, der forhindrede en normal uddeling. Vi fandt på at motionere os frem til legatmodtagerne og i år giver vi den så ekstra gas og kommer også ud på dybt vand, når vi sejler kajak”, siger Sven Mogensen, der trods sit synshandicap har rejst verden rundt og besteget Kilimanjaro, og dermed står som et fyrtårn for motion, sundhed og aktivt liv blandt mennesker med synshandicap.

Dansk Blindesamfund løber også med

Dansk Blindesamfund støtter Synshandicappedes Motionsfond og medlem af forretningsudvalget i Dansk Blindesamfund, Jannie Hammershøi, trækker da også igen i år i sportstøjet og motionerer landet rundt.

”Det er vigtigt for mig at holde mig i form og dyrke idræt og det skal mit synshandicap ikke forhindre. Mange blinde og svagsynede har livsstilsudfordringer, fordi motion bliver for svært. I år støtter vi blandt andet køb af tandemcykel til en ung mand, der gerne vil tabe sig. Vi støtter indkøb til fitnessredskaber til en boligforening, hvor der primært bor mennesker med synshandicap, løbebånd til en ung kvinde, der gerne vil kunne motionere uafhængigt af andre og vi støtter indkøb af en lift, så en kvinde med synshandicap kan komme op på sin hest og ride hver dag. Jeg er stolt af hver en kilometer vi løber, går eller sejler for at dele legater ud og fremme det sunde og aktive liv for blinde og svagsynede”, siger Jannie Hammershøi, der også er bestyrelsesmedlem i Parasport Danmark og præsident for verdensorganisationen IBSA, International Blind Sportsfederation.

Nøgleord

Kontakter

Jannie HammershøiMedlem af forretningsudvalget i Dansk Blindesamfund

Tlf:23 40 92 10

Sven MogensenStifter Synshandicappedes Motionsfond

Tlf:22 52 82 02

Billeder

Sven Mogensen i løb med Greves borgmester ved uddelingen i 2020
Sven Mogensen i løb med Greves borgmester ved uddelingen i 2020
Download
Sven Mogensen står klar med legatbevis
Sven Mogensen står klar med legatbevis
Download
Glad modtager af legat ved uddelingen i 2020. Sven Mogensen og Jannie Hammershøi bag modtageren på cykel.
Glad modtager af legat ved uddelingen i 2020. Sven Mogensen og Jannie Hammershøi bag modtageren på cykel.
Download

Vedhæftede filer

Information om Dansk Blindesamfund

Dansk Blindesamfund
Dansk Blindesamfund
Blekinge Boulevard 2
2630 Taastrup

38 14 88 44https://blind.dk/

 

Synshandicappedes Motionsfonds formål er at fremme motion og idræt for at gøre det muligt for personer med et synshandicap at få pulsen op – være aktive i inspirerende fællesskaber med andre.

Personer med synshandicap får muligheden for at udfolde sig med samme personlige frihed og samme selvværd som alle andre. Tilbuddet er for alle, men ikke mindst til børn og unge.

Dansk Blindesamfund er interesseorganisationen for mennesker med synshandicap. Hver dag kæmper vi for, at blinde og svagsynede kan deltage og bidrage på linje med alle andre: At flere får en uddannelse. At flere kommer i beskæftigelse. At færre er ensomme. At flere lever et aktivt og selvstændigt liv. Og at flere er sunde og dyrker motion.

Følg pressemeddelelser fra Dansk Blindesamfund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Dansk Blindesamfund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye