Danmarks Idrætsforbund

Tre MTB-ryttere udtaget til OL

Del
Mountainbike-rytterne Sebastian Fini, Caroline Bohé og Malene Degn er udtaget til OL i Tokyo. Alle tre er OL-debutanter.

Fælles pressemeddelelse fra DIF og Team Danmark

Tre danske OL-pladser i mountainbike. Sådan lød facit, da OL-nationsranglisten blev gjort op oven på den seneste World Cup-konkurrence. Størst spænding om tildelingen af pladser var der hos herrerne, som kun har en enkelt plads i Tokyo. DCU valgte at indstille Sebastian Fini til udtagelse i hård konkurrence med Simon Andreasen, som deltog ved OL i Rio.

Dermed kommer Sebastian Fini med til sit første OL og realiserer dermed en mangeårig drøm.

”OL er en kæmpe drøm, som er gået i opfyldelse for mig. Jeg har arbejdet hårdt og ofret meget for at nå dertil gennem mange år,” siger Sebastian Fini, der senest trods en defekt blev en flot nummer 11 ved World Cup-afdelingen i Tjekkiet.

”Jeg glæder mig utrolig til at repræsentere Danmark til verdens største sportsbegivenhed. Jeg glæder mig til cykelløbet, men i den grad også at se hele setuppet omkring OL, og hvordan sådan et stort event løber af stablen. Det bliver en oplevelse for livet, er jeg sikker på, men forhåbentlig ikke det sidste OL,” konstaterer han.

Bor tæt på banen

Sebastian Fini var sammen med Malene Degn og Caroline Bohé i Japan i oktober 2019 for at inspicere OL-ruten.

Hos DIF ser OL-chef de mission Søren Simonsen frem til at byde de tre ryttere velkommen i Japan.

”Det er tale om tre OL-debutanter, som jeg håber og tror vil give danskerne nogle spændende løb at følge med i. De kommer til at bo samme sted som banerytterne, som også skal konkurrere i Izu, og jeg er overbevist om, at de får de bedst mulige forudsætninger for at præstere,” siger Søren Simonsen.

Mountainbike-konkurrencer bliver afviklet på en bane ved Izu cykelcenter cirka 130 kilometer fra Tokyo. Her ligger også velodromen, hvor banerytterne skal konkurrere.

Fakta om rytterne

Caroline Bohé

Født: 23. juli 1999

Tidligere OL-deltagelser: Ingen

Udvalgte resultater: Sølv ved U23-World Cup i Albstadt og Nove Mesto 2021, sølv DM i mountainbike 2019, 4 x vinder af DM i cykelcross 2021, 2020, 2019 og 2016.

Malene Degn

Født: 2. december 1996

Tidligere OL-deltagelser: Ingen

Udvalgte resultater: Vinder DM i mountainbike 2019, 5 x DM-sølv i mountainbike, DM i cykelcross 2018, 2017, nr. 5 ved MTB World Cup i Nove Mesto 2019, vinder af MTB U23 World Cup i Stellenbosh 2018.

Sebastian Fini Carstensen

Født: 26. marts 1996

Tidligere OL-deltagelser: Ingen

Udvalgte resultater: 7 x DM-guld i mountainbike, 4 x DM-guld i cykelcross, bronze ved U23-World Cup i Nove Mesto 2017, 11 ved OL-test event i Tokyo 2019, 11 ved World Cup i Nove Mesto 2021


Se det foreløbige danske OL-hold og download atletbilleder på www.ol.dk og følge holdet op til og under OL i Tokyo på @danmarktilol på Facebook og Instagram


Billederne er af Sebastian Fini fra den olympiske test event på OL-ruten i Japan. Credit: Danmark til OL/Sebastian Fini
Credit af modelbillederne: Danmark til OL/BESTSELLER

Kontakter

Billeder

Links

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

63 20 61 00https://www.dif.dk

OL/PL partnerfrise

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye