Vejdirektoratet

Udsigt til tæt trafik i Pinsen

Del
Om få dage starter Pinseferien, der traditionelt er en ferie med periodevis tæt trafik og længere rejsetid på vejene herhjemme.

For mange danskere er Pinsen ensbetydende med sommerhustur og familiesammenkomster rundt om i landet. Vi forventer derfor, at der kan opstå kødannelser på vejene på udvalgte dage i ferien.

Udrejsetrafikken vil hovedsageligt gøre sig gældende fredag d. 21. maj i tidsrummet 14:00 – 19:00, hvor den vil blande sig med eftermiddagsmyldretiden, og lørdag d. 22. maj i tidsrummet 11:00 -14:00. Trafikken vil på disse dage bevæge sig på tværs af landet fra hovedstadsområdet mod Jylland via E20 Vestmotorvejen og Fynske motorvej samt rute 21 mod Sj. Odde.

Hjemrejsetrafikken forventer vi primært vil finde sted 2. pinsedag (mandag d. 24. maj) i tidsrummet 12:00 – 16:00.

Vejdirektoratet opfordrer til at følge myndighedernes anbefalinger, så vi alle kan komme trygt og sikkert gennem ferieperioden.

Vejarbejde på E20 Fynske Motorvej
Trafikanter på den Fynske Motorvej skal være opmærksomme på, at der i øjeblikket er et vejarbejde i gang i begge retninger ml. Odense V og Aarup, hvilket kan give lidt ekstra rejsetid, især på de mest travle dage i ferieperioden.

Øget trafik i sommerhusområderne
Der vil generelt være øget trafik til og fra de større sommerhusområder rundt om i landet. Det gør sig bl.a. gældende på rute 16 Hillerødmotorvejens forlængelse i Nordsjælland, rute 40 mod Skagen samt rute 11 langs den jyske vestkyst.

Hold dig opdateret på trafiksituationen
Flere biler på vejene betyder større risiko for kødannelser og forlænget rejsetid. Derfor opfordrer vi til, at man altid holder sig orienteret om den aktuelle trafiksituation både før og under køreturen, hvilket du bl.a. kan gøre på www.trafikinfo.dk.

Du kan også lytte til P4 Trafik, som løbende kommer med trafikmeldinger, hvis der skulle opstå uforudsete hændelser på vejene.

Læs mere om Vejdirektoratets forventninger til Pinsetrafikken her.

Yderligere oplysninger:
Vejdirektoratets Trafikcenter, tlf. 2061 2664

Billeder

Information om Vejdirektoratet

Vejdirektoratet
Vejdirektoratet
Carsten Niebuhrs Gade 43, 5. sal
1577 København V

+45 7244 3333https://www.vejdirektoratet.dk/

Følg pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Vejdirektoratet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum