Region Sjælland

COVID-19 giver forsinkelser på hospitalsbyggeri

Del
Byggeriet af sengebygningerne på det nye Sjællands Universitetshospital i Køge bliver forsinket i seks måneder. Det er den største etape på hospitalsbyggeriet, der forsinkes, men det får ikke økonomiske konsekvenser for Region Sjælland.

Forsinkelser i leveringen af beton og facadeelementer er de væsentligste årsager til, at første del af senge- og behandlingsbygningen på det nye Sjællands Universitetshospital i Køge nu først forventes at stå klar til aflevering i juni 2022 og til at tage i brug efter sommerferien 2022.

Med forsinkelsen er der nu udsigt til en samlet forsinkelse på 6 måneder for det færdige byggeri. Det betyder, at den endelige aflevering udskydes til den 15. oktober 2025.

- Det er svære tider for de store byggerier, da vi er afhængige af internationale leverancer. Vi er glade for, at vi nu har en ny og afstemt tidsplan for projektets færdiggørelse. COVID-19 situationen gør vores verden mere uforudsigelig, men alle gør alt, hvad de kan, for at løse udfordringerne, siger projektdirektør Helle Gaub.

Når byggeriet står færdigt i juni 2022 følger en periode med flytning af specialiseret udstyr. Det kræver samarbejde med private leverandører, der lukker ned i industriferien. Derfor sker den egentlige flytning af de første patienter først efter sommerferien i 2022.

Force majeure
Problemer med at skaffe materialer og arbejdskraft, samt reduceret byggehastighed relateret til covid restriktioner er vurderet af COWI, der er regionens rådgiver, til at være en force majeure situation.

- Pandemiens udstrækning i tid og geografi sætter sine spor overalt og på mange forskellige måder. I og med vores rådgiver vurderer situationen som force majeure, så medfører det ikke ekstra betaling til entreprenøren at COVID-19 og de afledte effekter forsinker byggeriet, siger Helle Gaub.

Region Sjælland skal i henhold til kontraktens bestemmelser ikke kompensere entreprenøren økonomisk for denne situation. Entreprenøren kan som andre danskregistrerede virksomheder søge offentlige hjælpepakker, hvis de ønsker kompensation for deres situation.

Ny tidsplan
Den nye tidsplan blev vedtaget i dag den 3. maj på Regionsrådsmødet. Du kan se den nye tidsplan for byggeriet i vedhæftede tidsplan.

Kontakter

Helle Gaub, projektdirektør, 24 96 97 34

Billeder

Vedhæftede filer

Links

Information om Region Sjælland

Region Sjælland
Region Sjælland
Alleen 15
4180 Sorø

https://www.regionsjaelland.dk

Følg pressemeddelelser fra Region Sjælland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Sjælland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye