Furesø Kommune

Furesø til kamp mod langtidsledighed

Del
Corona-nedlukningen har betydet en øget langtidsledighed i Furesø Kommune, men Jobcenter Furesø er klar med en målrettet indsats i takt med, at landet åbner igen.

Ifølge en undersøgelse fra Dansk Arbejdsgiverforening er langtidsledigheden steget med 83 procent i Furesø Kommune det seneste år. Det er en udfordring, hvis ikke kommunen har fokus på, at ledigheden som følge af sundhedskrisen kan udvikle sig til en øget strukturel ledighed, skriver Dansk Arbejdsgiverforening.

Jobcenter Furesø er opmærksom på ændringen i langtidsledigheden, fortæller Hasan Yilmaz (A), formand for Udvalg for beskæftigelse og erhverv.

”Det er vigtigt, at langtidsledige får den rette hjælp til at komme tilbage på arbejdsmarkedet, så denne udvikling ikke bliver permanent. Vi kan heldigvis allerede se positive tegn i udviklingen,” siger Hasan Yilmaz på vegne af udvalget, der har drøftet undersøgelsen.

Fra januar til marts 2021 er langtidsledigheden faldet fra 174 til 128 personer, viser Jobcenter Furesøs egne tal. Faldet er sket på tværs af jobcentrets grupper af ledige borgere.

”I Udvalget for beskæftigelse og erhverv følger vi udviklingen nøje. Vi mener, vi er godt rustede til at håndtere den øgede langtidsledighed, og jobcentret vil naturligvis have nye initiativer klar, hvis ikke genåbningen har den fornødne effekt på langtidsledigheden eller ledigheden generelt”, lyder meldingen fra udvalgets næstformand, Tine Hessner (B).

Stærkt samarbejde med lokale virksomheder
En af årsagerne til den øgede langtidsledighed er suspensionen af beskæftigelsesindsatsen, som har betydet, at virksomhedspraktik – og deraf medfølgende job – ikke har været en mulighed.

”Virksomhedspraktik er et vigtigt redskab i beskæftigelsesindsatsen, og vi har været hæmmede af, ikke at have denne mulighed. Vi har dog stadig et stærkt samarbejde med vores lokale virksomheder blandt andet via vores Partnerskabsaftale, som vi arbejder videre med, i takt med at samfundet genåbner,” fortæller Flemming Sommer, centerchef i Jobcenter Furesø.

Det gode samarbejde med erhvervslivet kommer blandt andet til udtryk i forbindelse med jobcentrets rekrutteringstilbud. I 2021 har jobcentret allerede besat 64 jobordrer, og der ligger ordrer på praktikker og direkte rekrutteringer, som gennemføres, så snart genåbningen gør det muligt.

Nøgleord

Kontakter

Hasan Yilmaz (A)

Formand for Udvalg for beskæftigelse og erhverv; Medlem af Økonomiudvalget

Tlf:2145 0704hyi@furesoe.dk

Tine Hessner (B)

Formand for Udvalg for kultur, fritid og idræt; Medlem for Udvalg for skole og ungdomsuddannelse; Medlem af Økonomiudvalget; Medlem af Udvalg for beskæftigelse og erhverv

Tlf:4119 6041tih1@furesoe.dk

Jesper Larsen (V)

Medlem af Udvalg for skole og ungdomsuddannelse; Medlem af Udvalg for beskæftigelse og erhverv

Tlf:6131 5375jla1@furesoe.dk

Muhammed Bektas (A)

Næstformand i Udvalg for kultur, fritid og idræt; Medlem af Udvalg for beskæftigelse og erhverv; Medlem af Udvalg for digitalisering og innovation; Medlem af Udvalg for skole og ungdomsuddannelse

Tlf:4267 5512mbe1@furesoe.dk

Preben S. Pettersson (A)

1. viceborgmester; Medlem af Økonomiudvalget; Medlem af Udvalg for beskæftigelse og erhverv; Medlem af Udvalg for digitalisering og innovation; Medlem af Udvalg for byudvikling og bolig

Tlf:7216 5007psp@furesoe.dk

Billeder

Information om Furesø Kommune

Furesø Kommune
Furesø Kommune
Stiager 2
3500 Værløse

http://www.furesoe.dk/

Følg pressemeddelelser fra Furesø Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Furesø Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum