Kræftens Bekæmpelse: Region Midt skal rette op på fejl og vaccinere sårbare patienter nu

- Der er lavet fejl, det kan ske. Men det er ikke rimeligt, at de sårbare patienterne betaler prisen nu og skal vente yderligere på at få deres vaccine. Regionen bør straks igangsætte vaccination af de kræftpatienter, der ved en fejl ikke er blevet visiteret endnu. De har ventet længe nok nu, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker.
Hen over weekenden har flere medier beskrevet, hvordan tusindvis af sårbare patienter i gruppe 5 - bosiddende i Region Midtjylland - ikke er blevet indkaldt til den corona-vaccination, som de ifølge myndighedernes prioriteringsliste er fuldt berettiget til.
Det skyldes ifølge Region Midtjylland tekniske og menneskelige fejl i de systemer, man arbejder i, når patienterne skal visiteres.
Region må finde et ekstra gear
- Nu må regionen finde det ekstra gear og sætte vaccination af fejlvisiterede patienter i gruppe 5 i gang med det samme, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker.
Jesper Fisker er meget uenig i Region Midtjyllands udmelding om, at regionen først på et senere tidspunkt vil pausere udrulningen for at gøre plads til den sårbare gruppe.
- Man må i denne helt særlige situation finde et ekstra gear i udrulningen, så de sårbare patienter kan få deres corona-vaccination. Det er ikke rimeligt at bede patienterne vente endnu længere, end de allerede har gjort. Frem for alt vil vi have en klar udmelding omkring tidsperspektivet: hvor længe kræftpatienterne skal vente på at få deres første stik? Og hvordan vil man sikre, at visitationen nu foregår korrekt? siger Jesper Fisker.
Kræftens Bekæmpelse kræver svar af koncerndirektør
Kræftens Bekæmpelses regionsudvalgsformand i Region Midtjylland, Kirsten Halskov Madsen, har i dag derfor rettet henvendelse til koncerndirektør Ole Thomsen med opfordringen til at sætte vaccination af de fejlvisiterede sårbare patienter i gang nu.
I henvendelsen beder Kræftens Bekæmpelse også regionen sikre, at der skabes et fuldt overblik over, hvor mange kræftpatienter der er kommet i klemme, hvordan regionen vil sikrer, at alle i gruppe 5 indkaldes korrekt – og ikke mindst, hvordan man vil sikre plads til, at der kan visiteres til gruppe 5, når myndighederne i princippet har lukket for visiteringen af sårbare patienter.
For mere information kontakt Kræftens Bekæmpelses pressetelefon: 35 25 74 00
Nøgleord
Billeder

Information om Kræftens Bekæmpelse
Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse om ny kræftplan: Forebyggelse er den helt rigtige kurs23.5.2025 13:51:51 CEST | Pressemeddelelse
Der er meget at vinde ved at forebygge livsstilsrelateret kræft – og det bidrager Kræftplan V til.
En mærkesag for Kræftens Bekæmpelse bliver til virkelighed: Senfølgeklinikker i hele landet23.5.2025 12:51:14 CEST | Pressemeddelelse
Med Kræftplan V kommer der bedre adgang til hjælp efter kræft.
Kræftens Bekæmpelse roser ny kræftplan: Et stort fremskridt for kræftpatienterne23.5.2025 12:14:10 CEST | Pressemeddelelse
Initiativerne vil gavne mennesker med kræft gennem hele forløbet.
Medicinrådet anbefaler livsforlængende lægemiddel mod særlig type brystkræft22.5.2025 14:43:04 CEST | Pressemeddelelse
Kræftens Bekæmpelse: Fantastisk, at kvinder får mulighed for behandling med Trodelvy.
Kræftens Bekæmpelse til Medicinrådet: Anbefal Trodelvy til kvinder med uhelbredelig brystkræft20.5.2025 14:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Trodelvy kan forlænge livet med måneder, og fagfolk ønsker behandlingen godkendt.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum