Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fondens støtte til almennyttige formål satte ny rekord i 2020

Del
2020 var et travlt år for Novo Nordisk Fonden. Fonden øgede sine samlede årlige udbetalinger til almennyttige formål til 4,6 mia. kr. og modtog et rekordhøjt antal ansøgninger. Blandt fondens bevillinger var 85 COVID-19-relaterede projekter.

Novo Nordisk Fonden modtog sidste år ca. 4.400 ansøgninger, hvoraf 750 nye projekter fik støtte – begge tal er de højeste i fondens historie.

Novo Nordisk Fondens uddelinger gik til projekter inden for en række forskellige områder, bl.a. fremme af grøn omstilling, skabelse af ny viden om sygdomme, naturvidenskabelig uddannelse til børn og unge, innovation og humanitære og sociale formål.

”I det kommende år planlægger vi at fortsætte med at øge vores udbetalinger til almennyttige formål,” siger Mads Krogsgaard Thomsen, adm. direktør i Novo Nordisk Fonden.

”Vi vil fortsætte med at have et primært fokus i Danmark og Norden, men vi vil også sigte mod mere internationalt samarbejde, da mange af de udfordringer, vi står over for, f.eks. klimaindsatsen, den grønne omstilling og sundhedstrusler, er globale og kræver et internationalt samarbejde for at blive løst,” siget han.

Indsats mod Corona
Blandt Novo Nordisk Fondens bevillinger i 2020 var 420 mio. kr. til 85 projekter med fokus på at afbøde konsekvenserne af Corona-pandemien, herunder 250 mio. kr. til etablering af TestCenter Danmark.

Fonden gav også en bevilling på 330 mio. kr. til den internationale AMR Action Fund, der vil investere i mindre og mellemstore biotekselskaber, som udvikler nye innovative former for antibiotika. Inden for grøn omstilling gav fonden bl.a. en stor bevilling på 750 mio. kr. til Novo Nordisk Foundation Center for Biosustainability ved DTU, som udvikler ny viden og teknologi, der kan fremme bæredygtige løsninger især inden for biofremstilling.

Virksomheder bag øgede uddelinger
Det er de økonomiske resultater i Novo Nordisk A/S og Novozymes A/S og succesfulde investeringer foretaget af fondens helejede investerings- og holdingselskab, Novo Holdings A/S, der muliggør, at fonden fortsat kan øge sine uddelingsaktiviteter. Jo flere penge selskaberne tjener, desto flere penge kan fonden uddele til almennyttige formål.

Læs publikationen ”Benefiting people and society” om fondens bevillinger i 2020 her.

Fondens uddelinger og udbetalinger 2016-2020

Novo Nordisk Fonden opgør sin støtte i hhv. uddelinger og udbetalinger. I alt uddelte Novo Nordisk Fonden tæt på 5,5 mia. kr. til nye projekter i 2020. Da et uddelt beløb oftest udbetales over flere år (svarende til det enkelte bevilgede projekts løbetid), er fondens uddelte og udbetalte beløb i et givent år ikke ens. De 4,6 mia. kr. i udbetalte beløb i 2020 omfatter således udbetalinger til både eksisterende bevillinger fra tidligere år og nye bevillinger i 2020.

År                           Uddelinger (mia. kr.)                    Udbetalinger (mia. kr.)

2016                       4,2                                                  1,1

2017                       5,8                                                  1,3

2018                       3,9                                                  1,7

2019                       4,9                                                  3,6

2020                       5,5                                                  4,6

Nøgleord

Kontakter

Christian Mostrup, pressechef, tlf.: 3067 4805, cims@novo.dk.

Billeder

Novo Nordisk Fondens uddelinger i 2020.
Novo Nordisk Fondens uddelinger i 2020.
Download
Novo Nordisk Fondens uddelinger og udbetalinger 2016-2020.
Novo Nordisk Fondens uddelinger og udbetalinger 2016-2020.
Download

Information om Novo Nordisk Fonden

Novo Nordisk Fonden
Novo Nordisk Fonden
Tuborg Havnevej 19
2900 Hellerup

3527 6600http://novonordiskfonden.dk/

Novo Nordisk Fonden er en dansk erhvervsdrivende fond med to hovedformål: 1) at udgøre et stabilt fundament for den erhvervsmæssige og forskningsmæssige virksomhed, som drives af selskaberne i Novo Gruppen; og 2) at yde støtte til videnskabelige, humanitære og sociale formål.

Fondens vision er at yde et betydende bidrag til forskning og udvikling, der forbedrer menneskers liv og bæredygtigheden i samfundet. Siden 2010 har fonden uddelt mere end 30 milliarder kroner, primært til forskning ved offentlige vidensinstitutioner og hospitaler i Danmark og de øvrige nordiske lande samt behandling og forebyggelse af diabetes. 

Følg pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Novo Nordisk Fonden

Ny laboratoriefacilitet til udvikling af celleterapi skal styrke kampen mod kroniske sygdomme21.9.2023 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Novo Nordisk Fonden har bevilget op til 950 mio. kr. til etablering af en laboratoriefacilitet i verdensklasse, der skal hjælpe forskere med færdigudvikling og opskalering af nye celleterapier, så de kan testes på mennesker. Novo Nordisk Foundation Cellerator vil få en central rolle i det danske økosystem for celleterapi, idet den nye facilitet kan hjælpe med at omsætte forskningsmæssige gennembrud inden for celleterapi til anvendelige behandlingsformer for mennesker med sygdomme som kronisk hjertesvigt, Parkinsons sygdom, nyresygdomme, type 1-diabetes og flere former for kræft.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum