Syddansk Universitet

Danmarks første professor i sportspsykologi

Del
Cand.psych., ph.d. Kristoffer Henriksen (46) er udnævnt til professor i Sport Psychology ved Institut for Idræt og Biomekanik, SDU
Foto: Flemming Pedersen
Foto: Flemming Pedersen

Kristoffer Henriksen forskningsområder ligger indenfor talentudvikling, talentudviklingsmiljøer, toppræstationernes psykologi og atleters mentale sundhed. Som professor sigter Kristoffer Henriksen mod at udvikle en teori om talentudvikling som en rejse gennem stærke og sunde miljøer - fra børnene i de lokale foreninger til vores absolutte verdensklasse miljøer.

Kristoffer Henriksen vil vise, at det er muligt at skabe miljøer, der på en og samme tid støtter op om udvikling, præstation og mental sundhed:

”Jeg drømmer om, at vi i sporten kan lære de unge mennesker at være ambitiøse uden at være selvkritiske, målrettede uden at miste kontakten til nuet, og dedikerede uden at tabe glæden. Det vil være vigtigt ikke bare i sport – men i kunsten, på gymnasier, i virksomheder og i mange andre hjørner af samfundet, ” siger han

Kristoffer har indtil nu været lektor og forskningsleder i Learning and Talent in Sport (LETS) på SDU. Han var blandt de første i verden til at sætte talentudviklingsmiljøet på forskningsdagsordenen og har lavet studier af adskillige talentudviklingsmiljøer i verdensklasse. Han har udviklet teori og modeller, der bliver brugt over hele verden til både at studere og udvikle succesrige miljøer.

Sideløbende med sin forskning har Kristoffer Henriksen siden 2008 været tilknyttet Team Danmark som sportspsykologisk konsulent, særligt for de danske sejlere, orienteringsløbere og for Tri team SDU. Han har hjulpet danske atleter og trænere med at præstere under pres og opbygge vinderkulturer. Dette arbejde har bragt ham til adskillige Europa- og verdensmesterskaber og til OL i London og Rio. Han er udtaget til at skulle støtte de danske sejlere under OL i Tokyo.

Kristoffer Henriksen er et kendt ansigt i dansk sport. Han har inspireret danske elitekommuner, forbund og klubber i deres arbejde med talent og eliteport og undervist på adskillige træner-uddannelser. Også internationalt har han et godt ry. Ved sidste verdenskongres blev han valgt ind i bestyrelsen af ISSP, the International Society of Sport Psychology. Kristoffer stod bag den første verdensomspændende tænketank om mental sundhed i elitesport og den første internationale konference om mindfulness for atleter.

På baggrund af Kristoffer Henriksens evne til at tænke nyt og bygge bro mellem forskning og praksis, er han brugt som rådgiver i mange store sportsorganisationer, herunder i nationale institutioner i England, Australien, Singapore og Malaysia og i private klubber som Manchester United.

Privat nyder Kristoffer naturen på Sydfyn, gerne på mountainbike eller i kajak. Og han bliver meget hurtigt grebet af stemningen, når han stiller på til konkurrencer i triatlon og mountainbike

Kontakter

Til navneredaktionen
Kontakt:
Professor Kristoffer Henriksen
khenriksen@health.sdu.dk
Mobil: 51 90 81 92


Fødselsdato 0707-1974 (Hørsholm)
Willemoesvej 22, 5700 Svendborg
Kone: Connie Henriksen, Praktiserende læge
Tre børn: Annika (19 år), Hjalte (17 år) og Liv (13 år)
Studentereksamen, Sønderborg Statsskole, 1993
Cand. Psyk. Århus Universitet, 2001
Ph.d. fra Sundhedsvidenskab, SDU, 2010
Daglig leder, Oure Idrætshøjskole 2002-2006

Billeder

Foto: Flemming Pedersen
Foto: Flemming Pedersen
Download

Information om Syddansk Universitet

Syddansk Universitet
Syddansk Universitet
Campusvej 55
5230 Odense M

https://www.sdu.dk/

Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye