Space Exploration Danmark

Pressemeddelelse: Masser af job inden for rumfart

Del
Kampen for at få den næste danske astronaut med ud på nye rumeventyr skydes i gang i dag, efter at den europæiske rumor-ganisation ESA har meddelt, at den søger efter nye astronauter. Det er starten på rekruttering af mange nye astronauter og job inden for fremtidens rumfart.

ESA åbner den 31. marts for ansøgninger til ledige stillinger som astronaut på kommende rummissioner og opfordrer især kvinder til at søge. Det er planen, at ESA igen åbner for nye astronauter om 6 år, 12 år og om 18 år.

Står det til en bred kreds af danske organisationer, myndigheder, medier og universiteter, så skal interessen for at søge den vej vækkes blandt piger og drenge.

Sammen har de dannet et partnerskab, Space Exploration Danmark, som vil vække interessen blandt de helt unge og hjælpe kandidatuddannede inden for tekniske-naturvidenskabelige fag samt testpiloter til allerede nu at søge om at træde i fodsporene på Andreas Mogensen og blive Danmarks næste astronaut.

Partnerskabet står bag #blivastronaut og hjemmesiden blivastronaut.dk, hvor der i den kommende tid kan findes oplysninger om ESA’s aktuelle astronautkampagne.

Partnerskabet består af repræsentanter fra Dansk Industri, Aarhus Universitet, Flyvevåbnet, Videnskab.dk, Planetarium, Teknologipagten, DTU/DTU Space, Syddansk Universitet, Aalborg Universitet, Uddannelses- og Forskningsministeriet, Dansk Selskab for Rumfartsforskning samt ESERO og Naturvidenskabernes Hus. Kontaktpersoner kan findes på blivastronaut.dk.

De er gået sammen om at gennemføre en lang række aktiviteter i den kommende tid, som skal vække opmærksomhed og interesse for de nye spændende muligheder - ikke mindst blandt piger, som allerede nu kan sigte mod at søge ind som astronaut.

Planen er en række fælles arrangementer planlagt af universiteter bl.a. i samarbejde med Flyvevåbnet samt en række indlæg på YouTube-kanalen WTF er det? såvel som aktiviteter i Planetarium. Desuden lancerer DTU Space næste måned online-universet Vild med Rummet, hvor man blandt andet kan tage en astronauttest, der kommer en række artikler om bemandet rumfart på Videnskab.dk og i magasinet Dansk Rumfart, som distribueres til gymnasieklasser.

Partnerskabet håber, at opmærksomheden om de ledige stillinger som astronaut kan vække interessen hos flere piger og drenge for de tekniske og naturvidenskabelig fag, som er den slags uddannelser som typisk kan lede frem til at blive astronaut eller til nogle af de mange andre spændende job i ESA, i Flyvevåbnet, i rumindustrien eller på et universitet.

ESA får brug for flere astronauter, bl.a. når den nye rumstation, Lunar Gateway, sendes op i 2024, hvorefter månebaser skal bygges og bebos som trin til, at det samme på et tidspunkt kommer til at finde sted på Mars.

Kontakter

For yderligere oplysninger henvises til blivastronaut.dk eller kontakt til partnerskabets formand, Richard B. Larsen, RBL@DI.dk, 3377 3324.

Billeder

Information om Space Exploration Danmark

Space Exploration Danmark
Space Exploration DanmarkFølg pressemeddelelser fra Space Exploration Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye