Salget af flexboliger på Lolland-Falster toppede i 2020

Det glødende danske sommerhusmarked og coronakrisen har vist sig at have smittet positivt af på salget af flexboliger på Lolland-Falster. Flexboligordningen, som gør det muligt at købe helårsboliger og anvende dem som fritidshuse, er for alvor blevet attraktiv for danskerne.
”I Lolland Kommune er vi begejstrede over den stigende efterspørgsel på flexboliger. Der er rift om de danske sommerhuse, og det betyder, at flere potentielle sommerhuskøbere kigger vores vej, hvor de med en flexbolig kan få et billigere og unikt alternativ til det klassiske sommerhus,” understreger Birgitte Rønnow, udviklingschef i Lolland Kommune.
Samtidig står Danmark midt i en coronakrise, hvor vi er tvunget til at tilbringe det meste af vores tid inden for hjemmets fire vægge, og derfor er der for folk, bosat i de større byer, opstået et behov for mere plads, grønne arealer og en lettere adgang til natur, hvor der ikke er mange mennesker samlet.
”Mange ønsker en pause fra at sidde i en lejlighed i storbyen og komme ud på landet, hvor der er masser af plads, skøn natur og højt til himlen. Og det ønske kan en flexbolig på Lolland-Falster opfylde, uden man behøver opgive sin bolig i byen. I en tid, hvor mange af os arbejder hjemme, ser vi også, at flere flexboligejere benytter sig af muligheden for at installere en hjemmearbejdsstation i rolige og naturskønne omgivelser,” fortæller Birgitte Rønnow.
Til forskel fra traditionelle sommerhuse er der ingen begrænsning på, hvor meget man må anvende flexboliger, og som helårshuse er de også bedre isolerede end sommerhuse, hvilket gør dem komfortable at anvende i vinterhalvåret også. Man må til hver en tid opsige flexboligtilladelsen og flytte permanent ind i huset.
Flexboligordningen er ikke kun en fordel for dem, der køber en flexbolig. Den er også en gevinst for vores kommuner, fortæller Lene Rikke Bresson, centerchef for Borger & Branding i Guldborgsund Kommune:
”Vi er glade for, at flexboligordningen er blevet populær hos danskerne. Den er med til at skabe liv i vores kommuner, og vi får mulighed for at vise vores skønne landsdel frem. Og så er ordningen med til, at en stor del af flexboligejerne på sigt flytter permanent til området.”
Siden ordningen blev indført i 2013 er der i alt solgt lige knap 1000 flexboliger i de to kommuner.
Fakta om flexboligordningen
- En flexbolig er registreret som helårshus i Bygnings- og Boligregistret (BBR), men det er samtidig noteret, at kommunen har givet samtykke til, at den anvendes som flexbolig. Boligen kan ligge både i landzone og i byzone – dog aldrig i et sommerhusområde.
- Når en ejendom er registreret som flexbolig, er der ingen bopælspligt, og du kan derfor anvende boligen som et fritidshus eller som et ekstra hjem. Dog er fordelen ved en flexbolig i modsætning til et egentligt fritidshus, at det er nemt og ubureaukratisk at flytte permanent ind i huset og bruge det som helårsbolig, hvis du skulle få lyst til det.
- Du kan til enhver tid selv opsige flexboligtilladelsen. Du skal bare give kommunen besked, så din BBR-meddelelse kan blive rettet.
- Hvis du gerne vil have en ekstraindtægt i perioder, hvor du ikke selv benytter flexboligen, må du gerne udleje den. Det foregår efter de samme regler, som hvis du ville udleje et almindeligt sommerhus og er reguleret af sommerhusloven.
Læs mere flexboliger på www.flexbolig.nu
For yderligere information:
Lene Rikke Bresson
Centerchef for Borger & Branding, Guldborgsund Kommune
Tlf: 25 18 13 00
Birgitte Rønnow
Sektorchef for Strategi og Politik, Lolland Kommune
Tlf: 29 38 83 19
Billeder
Vedhæftede filer
Information om Guldborgsund Kommune
Følg pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Guldborgsund Kommune
Guldborgsund Kommune vinder KL's Forebyggelsespris 20259.5.2025 09:22:44 CEST | Pressemeddelelse
Fredag formiddag blev Guldborgsund Kommune udpeget som vinder af KL’s forebyggelsespris på KL's Social- og Sundhedspolitiske Forum 2025. Projektet ”Åbne mødesteder” blev belønnet for at skabe rum for borgerne i samarbejde mellem borgerne og kommunen.
Puljemidler til dramaskole og litteraturfestival8.5.2025 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Fokus-puljen bevilliger mere end 100.000 kroner til to projekter, der begge har til formål at få børn og unge engageret i kulturen.
Midlertidig lukning af Svømmecenter Falster7.5.2025 10:06:30 CEST | Pressemeddelelse
Svømmecenter Falster skal have nyt ventilationsanlæg og er derfor nødt til at holdet lukket hen over sommeren.
Hvordan skal fremtidens plejeboliger se ud? Nu inddrages organisationer, borgere og medarbejdere6.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I løbet af maj og juni skal en lang række organisationer, frivillige, borgere og medarbejdere sammen lave et oplæg til, hvordan arkitektur, natur og indretning kan skabe de bedste rammer for det gode hverdagsliv på Guldborgsund Kommunes plejecentre.
Styrker indsatsen - forebyggende indsats får millioner5.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Flere besøg hos både gravide og familier med mindre børn. Det er resultatet af en ny aftale, der skal sikre en bedre understøttende og forebyggende indsats for kommunens børn.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum