Udenrigsministeriet

Udviklingsministeren sparker arbejdet med en ny udviklingspolitisk strategi i gang

Del
Arbejdet med ny udviklingspolitisk strategi bliver nu igangsat. Den nye strategi skal efterfølge den nuværende ”Verden 2030”, som udløber i 2021.

Minister for udviklingssamarbejde Flemming Møller Mortensen inviterer i den forbindelse civilsamfundet, interesseorganisationer, erhvervslivet og andre interessenter og borgere til at komme med bidrag og input til, hvad den nye strategi skal indeholde.

 Minister for udviklingssamarbejde Flemming Møller Mortensen udtaler:

- Verden er i opbrud. Klimaforandringerne, migration og senest COVID-19 sætter vores fællesskab og fælles værdier under pres. Det er udfordringer, vi må forholde os til – og som skal håndteres. Den nye udviklingspolitiske strategi skal imødegå en verden i forandring, men skal samtidig bygge og stå på den solide danske udviklingspolitiske erfaring og kompetence, særlige danske styrkepositioner, vores stærke partnere og det store folkelige engagement. Vi skal se på, hvor Danmark bedst kan gøre en forskel for en mere tryg og retfærdig verden. Og dermed også passe på vores eget danske samfund. Jeg ser frem til at høre fra borgere, partnere og interessenter, om hvordan de ser Danmarks udviklingspolitik i de kommende år.

Skriftlige bidrag kan fremsendes frem til den 5. februar til apdudvprointdl@um.dk.

Folketingets Udenrigsudvalg afholder en offentlig høring den 28. januar 2021 for at markere igangsættelsen af strategiarbejdet Yderligere information vil kunne findes på www.ft.dk i løbet af januar.

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye