Den sociale hjemmepleje mangler SOSU’er og sygeplejersker

”Hver dag er forskellig. Hver dag gør vi en forskel”. Sådan lyder budskabet på ny rekrutteringskampagne, som to medarbejdere fra den sociale hjemmepleje lægger ansigt og ord til.
Socialforvaltningen, som står bag kampagnen, sætter fokus på værdien af at arbejde med de mest udsatte københavnere og opfordrer til at søge job i den sociale hjemmepleje, der hjælper mennesker mellem 18 og 65 år, som lever med et handicap, et misbrug, er kronikere eller er udfordret psykisk.
”I den sociale hjemmepleje kan man i høj grad tale om et job, hvor man gør en forskel. Jeg er imponeret over, hvor dygtige medarbejderne i den sociale hjemmepleje er til at skabe en nærværende og omsorgsfuld relation til nogle af de mest sårbare og udsatte københavnere,” siger socialborgmester Mia Nyegaard.
Der mangler lige nu omkring 45 medarbejdere i den sociale hjemmepleje. Der er både brug for SOSU-assistenter, -hjælpere, sygeplejersker og vikarer.
”Vi håber, at kampagnen vil være med til at sætte fokus på den værdifulde indsats, som medarbejderne i den sociale hjemmepleje yder for udsatte københavnere. Dagene varierer, opgaverne er spændende, og vigtigst af alt støtter medarbejderne mennesker, der har allermest brug for hjælp til at få hverdagen til at hænge sammen,” siger Mia Nyegaard.
Den sociale hjemmepleje er delt op i Center Nord, der dækker områderne Nørrebro, Bispebjerg, Vanløse, Østerbro og indre by og Center Syd, der dækker Amager, Christianshavn, Vesterbro og Valby, og de ledige stillinger fordeler sig på både Center Syd og Center Nord.
Sygeplejersker og SOSU-assistenter og hjælpere gør en forskel
”Jeg har arbejdet i den sociale hjemmepleje i 12 år, og jeg vil aldrig videre.” Sådan siger Jeanne Pia Philipsen, som er SOSU-hjælper i den sociale hjemmepleje.
Jeanne Pia Philipsen og hendes kollega Bonnie Bønnelycke har arbejdet i den sociale hjemmepleje i flere år. De er ansigterne på vinterens kampagne, der skal trække flere medarbejdere til arbejdet med at hjælpe udsatte københavnere. Deres arbejde er meget varierende, og begge kvinder møder hver dag borgerne i eget hjem.
”På en typisk arbejdsdag har jeg fem til 10 borgere, som jeg skal på hjemmebesøg hos. Der er aldrig to dage, der er ens. En rigtig god dag for mig er, når jeg ved, at jeg har hjulpet. Når jeg går ud ad døren, skal der helst være et taknemmeligt og glad menneske, og hvis borgeren ikke er helt glad, så er han eller hun i hvert fald hjulpet godt på vej. Det skal være tydeligt, at jeg har gjort en forskel,” siger Bonnie Bønnelycke.
Jeanne Pia Philipsen og Bonnie Bønnelycke kan begge godt lide den forskel de gør, og de er glade for at kunne støtte op om at finde flere medarbejdere, der vil være med til at hjælpe de udsatte borgere.
Rekrutteringskampagnen for den sociale hjemmepleje kan blandt andet ses på plakater i København i uge 50. Derudover vil der løbende være gode historier om den vigtige indsats på Københavns Kommunes sociale medier og annoncer i relevante fagblade.
Billeder
Information om Københavns Kommune Socialforvaltningen

Bernstoffsgade 17
1592 København V
33 66 33 66https://www.kk.dk/sof
Om den sociale hjemmepleje:
- Den sociale hjemmepleje i København er en specialiseret hjemmepleje og hjemmesygepleje, der hjælper københavnere mellem 18 og 65 år, der har brug for ekstra hjælp i deres hjem.
- Den sociale hjemmepleje er med til at skabe et godt og værdigt liv for udsatte og sårbare københavnere, der lever med et handicap, et misbrug, er kronikere eller er udfordret psykisk.
- På hjemmesiden www.kk.dk/socialjob kan du finde en liste med ledige stillinger og læse mere om den sociale hjemmepleje.
Følg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Socialforvaltningen
Karina Vestergård Madsen: Vi har sikret flere penge til Grace Kbh og Basar under Buen25.3.2025 15:05:25 CET | Pressemeddelelse
Den netop indgåede aftale om Overførselssagen 2024-2025 sikrer i alt 39,3 millioner kr. til Socialforvaltningens drift og vigtige initiativer og indsatser for udsatte københavnere. To projekter, som det var en topprioritet for socialborgmesteren at skaffe midler til, er Grace Kbh og Basar under Buen på Nørrebro.
Søg om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde og julearrangementer for udsatte borgere21.3.2025 12:00:00 CET | Pressemeddelelse
Organisationer og frivillige foreninger kan nu søge om økonomisk støtte til frivilligt socialt arbejde for københavnerne. Det sker gennem § 18-puljen og økonomisk støtte til julearrangementer for Socialforvaltningens målgrupper. Der er åbent for ansøgninger fra i dag og frem til fredag den 2. maj 2025.
Stadigt flere børn lever i fattigdom i København26.2.2025 08:02:36 CET | Pressemeddelelse
Andelen af fattige børn i København er steget fra ca. 4.800 børn i 2022 til ca. 5.100 børn i 2023. Det fremgår af den seneste opgørelse over børnefattigdom i hovedstaden, som bygger på tal fra Københavns Kommune.
Ny direktør til Socialforvaltningen i Københavns Kommune30.1.2025 10:15:00 CET | Pressemeddelelse
Fra den 1. marts 2025 tiltræder Jacob Hess, der kommer med solid erfaring fra Ankestyrelsen, som ny direktør i Socialforvaltningen i Københavns Kommune.
Socialforvaltningen i København får ny administrerende direktør13.12.2024 11:54:34 CET | Pressemeddelelse
Det bliver Katrine Ring, der i dag er fagdirektør i Socialforvaltningen i Københavns Kommune, som fra den 1. januar er ny administrerende direktør i forvaltningen.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum