Landmændene har valgt Søren Søndergaard som deres nye formand

- Danmark er et landbrugsland, og jeg er stolt af at blive formand for de danske landmænd. Vi er dygtige, effektive, innovative og laver nogle af verdens bedste fødevarer med lavt klimaaftryk, siger Søren Søndergaard.
Søren Søndergaard driver landbruget Baldershave ved Randbøl mellem Vejle og Billund, hvor han er femte generation på gården. Han har indtil nu været næstformand for Landbrug & Fødevarer Svineproduktion, formand for den store rådgivningsvirksomhed Sagro og regionsvalgt medlem af Primærbestyrelsen siden 2017.
- Vi står foran en tid, hvor kravene til vores omstillingsevne kun bliver større. Her er det min klare prioritet, at vi får ordentlige rammer til omstillingen økonomisk, tidsmæssigt og lovmæssigt. Jeg mener, vi i Landbrug & Fødevarer skal fortsætte med at række hånden frem til resten af samfundet og håbe, vi får en lige så fremstrakt hånd tilbage. Land og by hører sammen og kan ikke undvære hinanden i Danmark. Dansk landbrug søger dialogen og samarbejdet med resten af samfundet, men vi er klar til at vise sige fra hvis nødvendigt, siger Søren Søndergaard.
Den afgående formand, Martin Merrild, ønsker den nye formand stort tillykke med valget.
- Søren er en moderne ung landmand med solide værdier og en stærk familie. Jeg betragter det som en gave til vores erhverv, at et mennesker som Søren stiller sig til rådighed for os og for fremtiden.
Kontakter
For yderligere oplysninger kontakt venligst Landbrug & Fødevarers presseafdeling på 3339 4520
Billeder
Information om Landbrug & Fødevarer
Blå bog – Søren Søndergaard
• 40 år, uddannet agrarøkonom fra Vejlby Landbrugsskole i Aarhus og selvstændig landmand i 17 år.
• Producerer 1.100 søer og 35.000 slagtegrise til Danish Crown. Han driver 900 hektar i et driftsfællesskab sammen med forældrene. Her dyrker de korn, raps, frø og kartofler. Endelig er der naturpleje med ammekøer på 100 hektar.
• Født og opvokset som femte generation på Baldershave ved Randbøl mellem Vejle og Billund. Gården har været ejet af familien siden 1877.
• Indtil i dag medlem af Landbrug & Fødevarers primærbestyrelse, næstformand i sektorbestyrelsen i L&F Svineproduktion, bestyrelsesmedlem i DanBred P/S og formand for Sagro.
• Matematisk student fra Vejle, et år i Australien med arbejde på fårefarm. Mange rygsækrejser over det meste af kloden: New Zealand, Canada, USA, Thailand og Brasilien. Værnepligtig i søværnet, ’kampinformationsgast« (den, der passede radaren).
• Gift med cand. merc. Ingebeth Lundgaard-Karlshøj, der også har en landmandsuddannelse. Ingebeth arbejder fuldtid på bedriften med HR, marketing, kontoropgaver m.m.
• Fire børn: Ingrid (9 måneder), Svend (2), Ejnar (4), Aksel (8).
Følg pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Landbrug & Fødevarer
L&F: Ny kvælstofreguleringsmodel må ikke underminimere arbejdet i de lokale treparter19.6.2025 14:41:22 CEST | Pressemeddelelse
Regeringen, SF, Liberal Alliance, Konservative og Radikale Venstre har netop offentliggjort en delaftale, der fastlægger braklægningspunktet og de grundlæggende principper, som skal danne grundlag for det videre arbejde med en ny kvælstofreguleringsmodel. Med denne delaftale har partierne valgt, at en samlet beslutning om byrdefordeling og kompensation til landmændene først skal forhandles endeligt på plads til efteråret. Landbrug & Fødevarer havde gerne set, at politikerne havde truffet beslutning om alle elementer i en samlet aftale, da tingene hænger uløseligt sammen. Det er derfor alt for tidligt at vurdere konsekvenserne af en ny reguleringsmodel for landbruget. Det er dog positivt, at delaftalen anerkender den ambitiøse arealomlægning, der er i gang i de lokale treparter, og at der er fokus på, at landmændene skal have en kompensation, der matcher reguleringsniveauet.
Nu er der åbent for indstillinger til Årets kokkekonkurrencer 202519.6.2025 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Kender du en restaurant, der for alvor mestrer smag, håndværk og råvareforståelse? Så er det nu, du kan indstille den til de prestigefyldte kokkekonkurrencer: Årets ret med gris og Årets ret med ost 2025.
Michelin-uddelingen er en vigtig anerkendelse af dansk fødevareproduktion og gastronomi16.6.2025 19:56:57 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer glæder sig over, at antallet af restauranter med Michelinstjerner er vokset – både i hovedstaden og i provinsen. Michelin-uddelingen er en vigtig anerkendelse af både dansk gastronomi og de danske fødevareproducenter, der hver dag leverer råvarer i absolut særklasse.
Landbrug & Fødevarer er tilbage på Folkemødet4.6.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Landbrug & Fødevarer tager til Folkemødet på Bornholm med én samlet ramme og et fælles formål: At vise, hvordan landbruget og fødevareklyngen tager ansvar – ikke med store ord, men med konkrete løsninger, der virker i praksis.
Sofari 2025: Sol, smil og økologiske grise19.5.2025 07:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Forårssolen var fremme, da godt 9300 danskere tog på Sofari søndag den 18. maj.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum