Gorm Wisweh laver hele måltidet i én gryde
At lave mad efter princippet one pot – eller på dansk: ’alt i én gryde’ – er en genvej til virkelig nemme, lækre og velsmagende retter. Maden laver stort set sig selv, så der er tid til at lege med børnene, drikke en kold øl med gutterne eller tjekke dagens billeder på Instagram ud.
Gorm Wisweh har fået øjnene op for det madlavningsprincip, der havde været guld værd, da han som studerende boede småt og havde få midler, men mange sultne venner.
Gorm Wisweh blev først for alvor fortrolig med konceptet, da han blev far og egentlig gerne ville bruge tiden i hjemmet sammen med børnene fremfor ved gryderne. Og det fungerede bare ikke optimalt for ham at tage helt små børn med i køkkenet. Så blev princippet med one pot nævnt af en god ven, og Gorm Wisweh blev tilpas nysgerrig til, at han kastede sig ud i at forenkle madlavningens processer uden at miste den gode smagsoplevelse. ”Jeg overvejede, hvilke retter jeg kender, hvor det ikke er nødvendigt at besværliggøre madlavningen ved at have gange i flere gryder og pander samtidig. Det handler om at bygge sin gryde op i den rigtige rækkefølge og finde ud af, hvilke smage og ingredienser, der supplerer hinanden. Man skal bare turde kaste sig ud i det og stole på, at en one pot med ris ikke bare bliver til en grød,” forklarer Gorm Wisweh.
Princippet om ’alt i en gryde’ fungerer fremragende for både studerende, børnefamilier og alle andre, der gerne vil lave nem og lækker aftensmad. Gorm Wisweh deler rundhåndet ud af sine gode råd og tips i kogebogens første afsnit, for selv om konceptet med at tilberede alt i samme gryde er ret enkelt, så er der alligevel nogle faldgruber, man skal undgå. Regel nummer 1 er, at man kun må komme ting i gryden og ikke tage ting op af gryden. Og tingene skal puttes ned i gryden i den rigtige rækkefølge. Og så skal man passe på med mængden af væske. Når der først er styr på det basale, så er det ingen sag at trylle Efterårspasta med græskar, auberginer og svampe eller Marokkansk kalvesteg i funky gryde frem. Eller en cremet Chorizo-risotto eller måske Laks med couscous, fennikel og tomater? Gorms one pot byder på retter, der gør lykke hos de travle børnefamilier og retter, der vil imponere vennerne ved middagsbordet.
Fakta om bogen:
Gorms one pot
Forfatter: Gorm Wisweh
Fotograf: David Bering / Montgomery
Forlag: Turbine
ISBN: 9788740665093
Sidetal: 152
Vejl. pris: 249,95 kr.
Udgivelsesdato: 19. oktober 2020
Nøgleord
Kontakter
Marie JensbyPR og kommunikation
Tlf:60548460marie.jensby@turbine.dkBilleder
Links
Information om Turbine Forlaget A/S
Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.
Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.
Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S
I oldtiden producerede de gode tekstiler27.11.2024 12:38:29 CET | Pressemeddelelse
Ulla Mannering, forskningsprofessor ved Nationalmuseet, slår fast, at udtrykket ”klæder skaber folk” også var gældende i oldtiden. Fra arkæologiske udgravninger og forskningen ved vi i dag overraskende meget om Egtvedpigens og Huldremosekvindens klædedragt. Og lige som vi i dag vælger det sidste sæt tøj til vores afdøde, var det ikke tilfældigt, hvad fortidens mennesker blev begravet i.
100 års dansk keramik samlet i flot værk18.11.2024 08:57:00 CET | Pressemeddelelse
Dansk keramik har gennem de sidste 100 år indtaget en helt særlig plads inden for kunst og design, nationalt og internationalt. I 100 års dansk keramik giver Carsten Bagge Laustsen en samlet fremstilling af den moderne danske keramiske tradition. Fra modernismens frembrud med Thorvald Bindesbøll og den tidlige kunstkeramik, over 1920’ernes og 1930’ernes stentøjsrevolution på Den Kongelige Porcelænsfabrik, enkeltværkstederne og studiekeramikken fra 1950’erne og endelig frem til den nye og mere eksperimenterende, skulpturelle keramik.
Bliv klogere på din hund15.11.2024 12:03:10 CET | Pressemeddelelse
Hunden er menneskets bedste ven, og som hundeejer gør man sit bedste for at passe på sin logrende ven. I Hundens bog af Gitte Kamp er der plads til at skrive om sin hunds personlighed og finurlige påfund, og derudover er der også masser af uundværlig viden om hunde og pleje af dem.
Thea Rytter: Barndommen er alt for kort til kedelig strik15.11.2024 11:24:35 CET | Pressemeddelelse
Fabelsweateren er en moderne klassiker blandt strik til børn. Den farvestrålende sweater, hvor det ene ærme er en enhjørning med manke har begejstret et utal af børn – og voksne, der har haft den på strikkepindene. Nu er opskriften tilgængelig i bogen Fabelagtigt børnestrik, der indeholder Thea Rytters klassikere og helt nye opskrifter.
Neandertalerne i nyt lys12.11.2024 15:54:18 CET | Pressemeddelelse
I bogen Nordlige neandertalere fortæller Trine Kellberg Nielsen, Danmarks førende neandertalerforsker, at vi med stor sandsynlighed bærer rundt på cirka 2% neandertaler i vores DNA.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum