FOA

Konkurs på friplejehjem rammer 50 beboere

Del
Friplejehjemmet Munke Mose i Odense er til morgen gået konkurs. Hvis vi ikke passer på, kan det blive langt mere udbredt, mener FOA-næstformand.

50 beboere og 40 medarbejdere er berørt af konkursen på Friplejehjemmet Munke Mose i Odense mandag morgen.

”Det er frygteligt for både de ældre, der stilles i en meget usikker situation, hvor de risikerer at skulle flytte væk fra vante rammer og personale, og for medarbejderne, der nu står uden job,” siger næstformand i FOA Thomas Enghausen.

Konkursen har været undervejs i længere tid, og kommunen har derfor været forberedt og har sendt medarbejdere fra den kommunale ældrepleje til plejecentret, som har overtaget opgaven med at sikre beboerne pleje og omsorg.

Konkursen kommer i en tid, hvor Venstre har kaldt til kamp for mere frit valg på plejehjemsområdet.

”Denne konkurs viser nogle af de problemer, der følger med, når man konkurrenceudsætter velfærdsopgaver. Det er kommunen, der har pligt til at sikre plejehjemspladserne til beboerne, så det er dem, der i sidste ende hænger på regningen, når konkursen rammer.”

”Samtidig viser det også den usikkerhed, der er, når så borgernære opgaver som pleje og praktisk hjælp løses af private. Som borger er du afhængig af hjælpen og skal kunne stole på, at den også er der i morgen,”

”Som medarbejder kan du på samme måde fra den ene dag til den anden miste dit arbejde,” siger Thomas Enghausen.

Han frygter, hvis kommunerne tvinges til at konkurrenceudsætte et større antal plejecentre, at vi kommer til at se en udvikling, som vi har set på hjemmeplejeområdet.

”Over 50 konkurser taler sit eget sprog. Vi har set kommuner spekulere i at lade private tage sig af ældreplejen for at spare penge. Politikerne på Christiansborg bør kigge på erfaringerne, inden man kaster sig ud i at tvangsprivatisere en del af ældreplejen,” siger Thomas Enghausen.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Information om FOA

FOA
FOA
Staunings Plads 1-3
1790 København V

46 97 26 26https://www.foa.dk

 

FOA er Danmarks tredjestørste fagforbund - med ca. 167.000 medlemmer fordelt på 32 afdelinger. Størstedelen er ansat i kommuner og regioner, og vi organiserer også privatansatte.

 

Følg pressemeddelelser fra FOA

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra FOA

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye