Professor i evidens-baseret medicin og klinisk forskningsmetode på SDU
Asbjørn Hróbjartssons forskningsinteresse er evidensbaseret medicin, især kvalitet af klinisk forskning, fx randomiserede forsøg og systematiske oversigter. Han har fokuseret på betydningen af blinding i kliniske forsøg (dvs. forsøgsdeltageren må ikke have kendskab til hensigten med forsøget for at undgå forudindtagethed), selektiv rapportering af effektmål, placebo og interessekonflikter, men har også forsket bredere indenfor klinisk forskningsmetode, fx i diagnostiske tests, observatør-variation og retningslinjer for god videnskabelig rapportering. Mange forskningsprojekter har været rettet mod problemer indenfor intern medicin, ortopædkirurgi og almen praksis.
Asbjørn Hróbjartsson er læge fra Københavns Universitet i 1995. Han har en MPhil grad i medicinsk filosofi fra University of Glasgow fra 1992 og tog sin ph.d.-grad i 2001 med en afhandling om placebo. Han har skrevet 182 videnskabelige publikationer, hvoraf flere er bragt i toptidsskrifter som New England Journal of Medicine, Annals of Internal Medicine, JAMA og BMJ. Han har tidligere været tilknyttet Afdeling for Medicinsk Videnskabsteori ved Købehavns Universitet og Det Nordiske Cochrane Center på Rigshospitalet.
Han har interesse for videnskabelig formidling og publicering. Han er assisterende redaktør for Cochrane Methodology Review Group og tidligere ansvarshavende redaktør for Bibliotek for Læger og seniorredaktør for Cochranebiblioteket.
Internationalt forskningssamarbejde er også vigtigt for ham. Han er en af lederne af Cochrane Bias Methods Group, som rådgiver Cochranesamarbejdet i spørgsmål om fejlkilder i randomiserede kliniske forsøg og systematiske oversigter, og han har et tæt samarbejde med flere internationale forskningsgrupper, fx om redskaber til at vurdere risiko for bias og om rapporteringsvejledninger, både til randomiserede forsøg og til systematiske oversigter.
Asbjørn Hróbjartsson er gift med psykolog Clea Bruun Johansen og har to børn på 13 og 14 år. Han er glad for at løbe i Dyrehaven, spiller skak, når der er tid og har som regel gang i en bog.
Kontakter
Leder af SUND-Kommunikation Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
www.sdu.dk
Billeder
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Nobelprisvinder Joseph Stiglitz besøger SDU7.5.2025 14:28:10 CEST | Pressemeddelelse
Han har vundet nobelprisen i økonomi, været rådgiver for Bill Clinton og Barack Obama og i årtier advaret mod den verdensorden, som vi står midt i med Trump som præsident. Onsdag 14. maj får Syddansk Universitet besøg af Joseph Stiglitz.
Knoglebrud koster mere med type 1 diabetes5.5.2025 13:50:52 CEST | Pressemeddelelse
Ny forskning fra Syddansk Universitet viser, at sundhedsomkostningerne for patienter med knoglebrud er højere for personer med type 1 diabetes end for personer uden. Forebyggelse vil muligvis kunne nedbringe omkostningerne
Ny institutleder på Retsmedicinsk Institut på SDU2.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Simon Kjær Hermansen konstitueres som institutleder for Retsmedicinsk Institut under Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet pr. 1. maj 2025. Han afløser Peter Mygind Leth, som fratræder posten, men fortsætter som statsobducent og professor i endnu et års tid.
Direktøren for Danish Advanced Research Academy tiltræder1.5.2025 14:59:31 CEST | Pressemeddelelse
Philip Hallenborg var en del af teamet bag fondsansøgningen. Nu skal han stå i spidsen for det nationale Ph.D.-akademi, Novo Nordisk Fonden har finansieret for at samle universiteterne om udvikling af danske forskningstalenter.
MedTech Odense uddeler de første millioner til udvikling af banebrydende sundhedsteknologi på hjerteområdet1.5.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Pionerprojektet DANARC er den første modtager af en bevilling fra MedTech Odense - den første af flere bevillinger til projekter i de kommende år. DANARC vil udvikle en robot, der kan skanne og diagnosticere hjertekarsygdomme. En automatiseret løsning, der kan forkorte de stigende ventetider og gøre en forskel for patienter.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum