Teknologisk Institut

Robotter kan genstarte dansk produktion

Del
Et nyt projekt, GenstartNU, tilbyder danske produktionsvirksomheder og iværksættere uvildig rådgivning i robotteknologi og produktionsoptimering.

Danske produktionsvirksomheder kan nu få uvildig rådgivning i, hvordan automatisering og produktionsoptimering kan hjælpe produktionen videre her i corona-krisen. Tilbuddet, som er støttet af Industriens Fond, retter sig mod virksomheder og iværksættere, der er blevet ramt af krisen og derfor søger nye veje til at komme videre.

I projektet GenstartNU er Teknologisk Institut og robotrådgivningsvirksomheden Gain & Co gået sammen om at tilbyde rådgivning inden for automation, robotteknologi og produktionsoptimering til danske virksomheder. Rådgivningen er uvildig og kommer udelukkende til at tage udgangspunkt i, hvad den enkelte virksomheds behov og udfordringer er, så virksomheden kan komme bedst muligt gennem corona-krisen.

- Vi ser frem til at sætte vores viden og ekspertise i spil til at hjælpe danske virksomheder med at udnytte det store potentiale, der er i implementering af robotter og automation. Det er helt afgørende, at virksomheder har det bedst mulige beslutningsgrundlag for at sikre, at de indfører den mest værdigivende robotteknologi og automation – så de kommer styrket gennem krisen, siger Kurt Nielsen, som er centerchef hos Teknologisk Institut.

Projektet er støttet af Industriens Fond under programmet GenstartNU, men Teknologisk Institut og Gain & Co er også selv med til at finansiere en del af rådgivningen.

- Små og mellemstore virksomheder og iværksættere har mere brug for hjælp end nogensinde før, og derfor har vi igangsat et program til 150 millioner kroner til at hjælpe dem til at komme hurtigt igennem krisen og komme styrket ud på den anden side, fortæller Thomas Hofman-Bang, der er adm. direktør for Industriens Fond.

Lokal automation er vejen frem
En stor del af de danske fremstillingsvirksomheder kører i øjeblikket på reduceret kraft, fordi de står overfor nye udfordringer.

Flere af dem har ikke menneskelige ressourcer tilgængelige, eller også venter de på at modtage delkomponenter til deres produkter fra områder rundt omkring i verden, der muligvis er lukket ned på grund af corona.

- For at komme styrket ud på den anden side skal de danske SMV'er blive bedre til at producere konkurrencedygtigt lokalt i Danmark ved hjælp af øget automatisering, siger Søren Peters, der er CEO i Gain & Co og fortsætter:

- Vi glæder os til at hjælpe de mange danske virksomheder, der har brug for rådgivning og ser frem til at se følgeeffekterne af rådgivningen.

Med udgangspunkt i den enkelte virksomhed
For især SMV'erne og iværksætterne kan det at starte og gennemføre store forandringer af forretningen være en kompleks og ressourcekrævende opgave.

Derfor vil Teknologisk Institut i partnerskab med Gain & Co yde rådgivning baseret på virksomhedernes aktuelle behov. Rådgivningen er relevant for både dem, der allerede er godt i gang med automatiseringen, og for dem, der endnu ikke har taget det teknologiske spring.

Gennem individuelle forløb, hvor virksomhederne tilknyttes erfarne konsulenter, vil der blive fokus på uvildig rådgivning og sparring. Det understøtter, at flere virksomheder investerer i automation, og at de valgte løsninger matcher virksomhedens behov bedst muligt.

Teknologisk Institut og Gain & Co vil gennemføre omkring 100 forløb.

Virksomheder, der ønsker at komme i betragtning til et forløb, skal kontakte Teknologisk Institut eller Gain & Co:

Seniorprojektleder Steen Harder Ulrichsen fra Teknologisk Institut via 72 20 29 97 eller shu@teknologisk.dk

Manufacturing & Automation Analyst, Palle M. Kristensen fra Gain & Co via 52 30 44 88 eller pm@gainco.dk

Læs mere om GenstartNU: https://genstartnu.dk/

Nøgleord

Kontakter

Centerchef Kurt Nielsen, Teknologisk Institut, mobil: 7220 2211, mail: kuni@teknologisk.dk


CEO Søren Peters, Gain & Co, mobil: 2025 0550, mail: sp@gainco.dk

Billeder

Information om Teknologisk Institut

Teknologisk Institut
Teknologisk Institut
Gregersensvej
2630 Taastrup

7220 2000http://www.teknologisk.dk/

Teknologisk Institut har siden 1906 arbejdet for at forbedre erhvervslivets konkurrenceevne, samfundets velstand og menneskers liv. Årligt kommer det mere end 10.000 virksomheder til gavn inden for så forskellige områder som; energi, fødevarer, life science, materialer, byggeri og produktion. Teknologisk Institut har datterselskaberne Danfysik A/S, Dancert A/S, Teknologisk Institut AB Sverige og DTI Spain.

Læs mere om Instituttet.

Har du brug for yderligere oplysninger, fotos, udtalelser eller andet, er du meget velkommen til at kontakte kommunikationsafdelingen på pressetelefon 7220 1066 – eller kommunikation@teknologisk.dk

Fotos i dette nyhedsrum: ©Teknologisk Institut. Brug af fotos tilladt ved konkret omtale af Teknologisk Institut og med kreditering. I tvivlstilfælde kontakt venligst Kommunikationsafdelingen.

 

Følg pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Teknologisk Institut

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye