TDC NET

TDC NET, Ericsson og Grundfos indgår partnerskab om 5G

Del
TDC NET og Ericsson leverer det første industrielle 5G-netværk i Danmark til Grundfos. De tre virksomheder vil med et nyt partnerskab udforske fordelene ved at bruge nye 5G-drevne tjenester. Målet er at bane vejen for en ny æra af trådløse forbindelser til dansk industri i samarbejde med teleselskaberne.
Aftalen betyder, at Grundfos pumper på sigt forbindes via 5G til IoT (Internet of Things) for at udforske mulighederne inden for fremtidens trådløse teknologier.
Aftalen betyder, at Grundfos pumper på sigt forbindes via 5G til IoT (Internet of Things) for at udforske mulighederne inden for fremtidens trådløse teknologier.

TDC NET, Ericsson og Grundfos vil sammen udvikle fremtidens 5G-teknologi der giver mulighed for på sigt at erstatte kabelforbundne Ethernet-forbindelser i Grundfos’ produktionsfaciliteter med start på en af selskabets fabrikker i Bjerringbro. Brugen af 5G vil give ekstra fleksibilitet, skabe øget effektivitet og højne automatisering i Grundfos’ produktion. 5G vil også gøre det muligt at teste produktionsscenarier, der ikke er mulige med de kabelforbindelser der bruges i dag.

Executive Vice President og Head of Network hos TDC NET, Michael Fränkle, byder aftalen velkommen.

”TDC NET er glad for at have indgået dette partnerskab, hvor vi sammen med Ericsson leverer et industrielt 5G-netværk til Grundfos – det er første gang det sker i dansk industri. 5G er vigtigt for industriens fremtid, også kendt som Industry 4.0, hvor digitale og smarte teknologier i øget grad erstatter gamle produktionsmetoder. Vi ser frem til at levere fremtidens infrastruktur, samt drive digitaliseringen af det danske samfund, understøttet af vores landsdækkende udrulning af 5G.”

Et eksempel på det, der skal udvikles, er betjening af en AGV (automatic guided vehicle) hvor 5G-netværkets ultrahurtige svartid på signalet samt stabiliteten testes. Et andet eksempel er at forbinde Grundfos’ pumper via 5G til IoT (Internet of Things) for at udforske mulighederne inden for fremtidens trådløse teknologier. Det er forventningen, at innovationspartnerskabet og projekternes omfang udvikler sig over tid.

Partnerskabet med Grundfos trækker på erfaring og ekspertise fra TDC NET og Ericssons fælles 5G Innovationshub, som er et fælles projekt mellem de to selskaber. Innovationshubben fremmer innovation gennem tests og implementering af nye måder at samarbejde på og understøtter dermed TDC NETs ambition om at etablere et økosystem af partnerskaber, bestående af danske industrivirksomheder og universiteter.

Udsigten til at udforske mulighederne forbundet med 5G i en industriel sammenhæng er noget, der begejstrer Group Vice President og Head of FutureLab hos Grundfos, Fredrik Östbye.

”Innovation er en integreret del af Grundfos. Vi stopper aldrig med at udfordre os selv. Dette gælder både for udvikling og raffinering af vores pumper og løsninger, samt vores tjenester. Det samme gør sig gældende for måderne vi arbejder på. Vi er altid klar til at finde måder, hvorpå vi kan forbedre det vi gør. Ved at introducere et 5G-netværk i en af vores fabrikker, vil vi undersøge nye muligheder inden for industriel produktion.”

Åsa Tamsons, Head of Technologies og New Businesses hos Ericsson siger:

"Ericsson er førende inden for 5G i Europa. Gennem den fælles Innovationshub bidrager vi med vores globale ekspertise til den danske industri. Vi er glade for at påbegynde rejsen med at forvandle Grundfos’ produktionsfaciliteter til smarte trådløse fabrikker, samt understøtte deres digitaliseringsstrategi."

Fakta om de tre selskaber
TDC NETs 5G-infrastruktur bygges sammen med Ericsson, og når det er færdigt, vil det være Danmarks hurtigste mobilnetværk. 5G-netværket baner dermed vejen for en ny æra for den digitale økonomi, og giver Danmark mulighed for at bygge videre på sin position som en global digital frontrunner - Læs mere om TDC NET og Innovationshubben her

Grundfos er førende i verden inden for avancerede pumpeløsninger og trendsætter inden for vandteknologi. Virksomheden bidrager til global bæredygtighed ved hjælp af pionerende teknologier, der forbedrer livskvaliteten for mennesker og tager hånd om planeten. Derfor er virksomhedens kerneaktivitet tæt alignet med bæredygtighedsaspekterne af, hvordan vi bruger vand og håndterer vandkvaliteten. Læs mere om Grundfos her.

Ericsson giver udbydere af kommunikationstjenester mulighed for at realisere den fulde værdi af forbindelser. Virksomhedens portefølje spænder over Netværker, Digitale Services, Administrerede Services og Emerging Business og er designet til at hjælpe kunder med at blive digitale, øge effektiviteten og finde nye indtægtsstrømme. Ericssons investeringer i innovation har leveret fordelene ved telefoni og mobilt bredbånd til milliarder af mennesker verden over. Ericsson er børsnoteret på Nasdaq Stockholm og på Nasdaq New York. Læs mere om Ericsson her.

Nøgleord

Billeder

Aftalen betyder, at Grundfos pumper på sigt forbindes via 5G til IoT (Internet of Things) for at udforske mulighederne inden for fremtidens trådløse teknologier.
Aftalen betyder, at Grundfos pumper på sigt forbindes via 5G til IoT (Internet of Things) for at udforske mulighederne inden for fremtidens trådløse teknologier.
Download

Information om TDC NET

TDC NET
TDC NET
Teglholmsgade 1
0900 København C

https://tdcnet.dk/

TDC NET leverer det bedste mobilnetværk og de hurtigste faste forbindelser – og former Danmarks digitale fremtid med udrulningen af fiber og 5G. Gennem mere end et århundrede har TDC NET været med til at binde Danmark tættere sammen. Siden den visionære C.F. Tietgen i 1882 etablerede Kjøbenhavns Telefon-Selskab - og foretog sine første opkald. Til i dag, hvor vi døgnet rundt sikrer, at hele landet er forbundet. Med sikre og lynhurtige netværk binder vi virksomheder, hospitaler, skoler - du og jeg - endnu bedre sammen. Med hinanden. Og med resten af verden.

Følg pressemeddelelser fra TDC NET

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TDC NET

TDC NET ansætter ny CFO fra Vestas12.12.2022 14:59:28 CET | Pressemeddelelse

Med virkning fra 1. januar 2023 tiltræder Henrik Brandt som ny CFO i TDC NET. Han kommer senest fra en stilling som Senior Vice President og regional CFO i Vestas. Henrik Brandt medbringer mere end 15 års erfaring fra finansfunktioner og arbejde med transformation. Gennem karrieren har han, fra et finansielt perspektiv, haft et skarpt fokus på processer og optimering af organisationer på tværs af værdikæder. Han har en Master i Management Accounting and Information Technology. ”Jeg ser frem til at byde Henrik velkommen ombord til den næste vigtige fase af vores strategi,” siger CEO i TDC NET, Michel Jumeau. Henrik Brandt afløser Ulrik Laudrup Bølling, som de seneste godt tre år som CFO, og før det tre år som CFO i TDC Operations, har drevet finansfunktionen gennem den vigtige overgangsfase, hvor TDC NET er blevet etableret som et selvstændigt selskab. ”Jeg vil gerne takke Ulrik for hans store og loyale indsats for at bringe TDC NET sikkert gennem en svær overgangsfase. Ulrik bliver hos

Michel Jumeau udnævnt til ny administrerende direktør for TDC NET8.9.2022 13:30:09 CEST | Pressemeddelelse

Den 1. november tager Michel Jumeau over efter Andreas Pfisterer som administrerende direktør for TDC NET. Michel kommer fra en stilling som viceadministrerende direktør og chef for Consumer Division i det franske teleselskab Orange. Michel har tilbragt mere end to årtier i telebranchen og har haft flere operationelle og ledende stillinger i både Frankrig, Storbritannien og Sverige. "Jeg glæder mig til at vende tilbage til Skandinavien og starte i denne spændende rolle," siger Michel og fortsætter: "TDC NET er det første 'fuldt udbyggede' netværksselskab i Europa med et omfattende udvalg af fastnetprodukter og mobile teknologier – fra kobber, coax og fiber til 5G, og som yderligere omfatter hele spektret af netværkstjenester. Det er virkelig unikt, og samtidig rummer TDC NET fortsat et stort potentiale." Bestyrelsesformand for TDC NET Henrik Clausen glæder sig til at byde Michel velkommen i november. "Michel er en meget erfaren telco-direktør med et globalt mindset, som i øjeblikket ha

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye