
Mennesker vokser med job

En knæskade betød, at 63-årige Anitta Poulsen for tre år siden måtte opgive sit job. Nu arbejder hun 37 timer om ugen i et vikariat i Diakonissestiftelsens reception. Det lå ellers ikke i kortene, at hun skulle stå og tage imod gæster.
”Jeg har altid arbejdet med rengøring, og jeg kan lide godt det. I 42 år har jeg gjort rent i børnehaver, plejehjem og bosteder, men i 2016 fik jeg et nyt knæ. Det ville ikke arte sig efter operationen. Derfor måtte jeg stoppe, og kom i stedet i virksomhedspraktik,” fortæller Anitta Poulsen og tilføjer:
”Jeg vikarierer frem til oktober, så er det spændende at se, hvad der sker derefter. Det har været en succesoplevelse for mig at gå fra praktik til fuldtidsansat.”
Styrker velfærdsstaten
Det er netop vidnesbyrd fra praktikanter som Anitta Poulsen, der viser, hvad Diakonissestiftelsen kan, pointerer Mette Fjording, der er sekretariatschef på Diakonissestiftelsen. Her lykkes det godt at få mennesker i arbejde. Ved den seneste måling i 2018 udmærker Diakonissestiftelsen sig ved at have haft 68 praktikanter, hvoraf 13 er kommet videre i arbejde enten hos Diakonissestiftelsen eller i en anden virksomhed. Det svarer til en beskæftigelsesgrad på 19 procent.
”Mange af vores virksomhedspraktikanter er visiteret til såkaldte ressourceforløb. De er langt væk fra arbejdsmarkedet og har ofte både fysiske og psykiske udfordringer at bokse med. For denne gruppe er en beskæftigelsesgrad på 19 procent særdeles god,” forklarer Mette Fjording og fortsætter:
”Diakonissestiftelsens evne til at få mennesker i arbejde skaber en samfundsmæssig gevinst på omkring 2,5 mio. kroner i sparede overførselsindkomster og øgede skatteindtægter.”
Svaret på, hvorfor Diakonissestiftelsen har en særlig evne til at se menneskers kompetencer kan findes i stiftelsens mere end 150 år lange historie. Organisationen har siden 1863 været en drivkraft inden for socialt arbejde og fællesskaber.
”Vi har altid arbejdet med mennesker på Diakonissestiftelsen. Det er dem, vi har fokus på i alle vores kerneydelser, aktiviteter og fællesskaber. Det er der, vi naturligt er stærke,” fortæller Mette Fjording.
”Vi gør os også umage med at tilpasse opgaverne til den enkelte virksomhedspraktikant. Og vi har etableret et internt netværk for mentorer for virksomhedspraktikanter, hvor vi arbejder fagligt med mentorrollen og udveksler erfaringer. Det skaber gode resultater for mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet, som vi har i praktik.”
”Så vi er en stærk samarbejdspartner for både offentlige og private. Vi støtter mennesker og medvirke til at udvikle velfærdssamfundet innovativt og bæredygtigt” tilføjer hun.
Vokset i jobbet
For Anitta Poulsen, der i dag er under Diakonissestiftelsen vinger, har det været en god oplevelse at gå fra praktikant til ansat. Hun ved nu, hvor meget belastning knæet kan klare på en arbejdsdag.
”I receptionen kan jeg gå og stå, som jeg vil. Det har været spændende og anderledes at kaste mig ud i noget nyt, og det er ikke så fysisk krævende som at gøre rent,” fortæller Anitta Poulsen og tilføjer,
”Jeg føler, at jeg er vokset i mit receptionistjob. Jeg troede aldrig, at jeg skulle bruge en computer, men nu bruger jeg både Outlook og Word,” siger hun med et smil.
Ny rapport kortlægger bæredygtighed
Diakonissestiftelsens sociale bæredygtighed er netop blevet kortlagt i en ny bæredygtighedsrapport. Her bliver der sat tal og tekst på Diakonissestiftelsens tiltag og aktiviteter inden for både social og miljømæssig bæredygtighed, der skal være med til at vise de aftryk, vi sætter på vores omverden – både de positive og negative.
”Bæredygtighed er en vigtig del af vores strategi, derfor måler, dokumenterer og rapporterer vi på det, så vi kan blive endnu bedre til at skabe livskvalitet for det enkelte menneske og samtidig understøtte vores forretning,” fortæller Mette Fjording.
Fakta:
-
Diakonissestiftelsens bæredygtighedsrapport 2019 kortlægger arbejdet med bæredygtighed. Rapporten fokuserer på den sociale og samfundsmæssige bæredygtighed, hvordan Diakonissestiftelsen tager samfundsansvar og bidrager til fællesskaber, frivillighed og udsatte mennesker. Hent rapporten her.
-
Rapporten kortlægger også Diakonissestiftelsens bidrag til den miljømæssige bæredygtighed med fokus på genbrug, affaldssortering, besparelser på el, vand og varme og mindre CO2-udslip.
-
Socialt og samfundsmæssigt ansvar er en del af Diakonissestiftelsens DNA. Eksempelvis har Diakonissestiftelsen et CSR-partnerskab med Frederiksberg Jobcenter med 16 praktikpladser for borgere på kanten af arbejdsmarkedet.
- Diakonissestiftelsen energirenoverer kontinuerligt sin 45.000 kvadratmeter store bygningsmasse. De seneste tre år er CO2-udledningen fra el-, vand- og varmeforbrug nedbragt med 10-15 pct.
- Senest har Diakonissestiftelsen afskaffet plasticemballage i kantinen, som i 2018 brugte over 20.000 stykker plastic til bl.a. salatbakker, suppekopper, låg til kopper og bestik.
- Diakonissestiftelsen er en non-profit virksomhed med over 157 års erfaring i at uddanne og drage omsorg for mennesker.
Nøgleord
Kontakter
Karen Grønkjær KjeldsenKommunikationschef
Tlf:29912987kakj@diakonissen.dkMette Frid DarréKommunikationskonsulent
Tlf:38384187mfda@diakonissen.dkThomas WittrupKommunikationskonsulent
Tlf:38384181thwi@diakonissen.dkBilleder


Links
Information om Diakonissestiftelsen

Peter Bangs Vej 5B
2000 Frederiksberg
38 38 41 00https://www.diakonissestiftelsen.dk
Diakonissestiftelsen er en non-profit virksomhed med over 157 års erfaring i at uddanne og drage omsorg for mennesker. Vi ser altid mennesket og tager udgangspunkt i den enkeltes ressourcer og behov.
Følg pressemeddelelser fra Diakonissestiftelsen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Diakonissestiftelsen
Administrerende direktør forlader Diakonissestiftelsen til sommer11.1.2021 06:00:00 CET | Pressemeddelelse
Efter næsten 10 på posten som administrerende direktør for Diakonissestiftelsen har Anne Mette Fugleholm valgt at opsige sin stilling. Anne Mette Fugleholm fylder 60 år i marts og ønsker at bruge de kommende år på at arbejde mere professionelt med bestyrelsesarbejde og en række andre projekter.
Sygeplejestuderende skal på plejehjem11.11.2020 11:05:54 CET | Nyhed
Plejehjemmet Søster Sophies Minde er netop blevet godkendt til at have sygeplejestuderende i praktik. Her skal den nære sygepleje være attraktiv for studerende. Mille Petersen er positivt overrasket.
3K-uddannelsen fylder 10 år og er vokset i bredden9.11.2020 15:04:07 CET | Pressemeddelelse
Den ny uddannelse, som Diakonissestiftelsen fik i 2010, kan fejre sit første runde jubilæum. Professionsbacheloruddannelsen i kristendom, kultur og kommunikation er blevet styrket i bredden, så den sigter på både kirkelige og andre arbejdspladser.
Nyt fællesskab byder sårbare unge indenfor14.9.2020 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mandag aften i Sundhedscenter Hvide Hus i Gentofte er tilegnet unge i alderen 18-29 år. Her kan de spise sund aftensmad, spille spil, slå på sandsækken eller hvad de nu har lyst til. For de unge er selv med til at bestemme, hvad der skal være i deres fællesskab.
Det gode ældreliv skaber vi selv24.8.2020 06:00:00 CEST | Nyhed
Det kræver en personlig indsats at få et godt liv i sin tredje alder. Opskriften er fællesskab, et godt helbred, børnebørn og et drys motion, fortæller to søskende, der bor i seniorboliger på Diakonissestiftelsen.