Professor i kardiologi på OUH og SDU

Axel Brandes’ (58) kliniske og videnskabelige interesse gælder udredningen og behandlingen af arytmier. Gennem de sidste 20 år har han haft særlig fokus på atrieflimren. han er medlem af styrekomitéer for en række nationale og internationale studier, som undersøger forskellige aspekter af atrieflimren og har derudover flere nationale og internationale samarbejdsrelationer på dette forskningsområde. I 2012 etablerede Axel Brandes en af landets første tværfaglige specialklinikker for atrieflimren på Odense Universitetshospital.
Et yderligere interesseområde er udredning og behandling af patienter med synkoper, dvs. bevidsthedsforstyrrelser som følge af hjertesygdom, Desuden har han også en videnskabelig interesse i antikoagulationsbehandling. I de kommende år vil han desuden videnskabeligt fokusere på sammenhængen mellem kardiovaskulære risikofaktorer og atrieflimren samt bedre opsporing og nye behandlingsmuligheder af denne arytmi. Axel Brandes er medlem af styregruppen for Dansk Apopleksiregister og Databasen Atrieflimren i Danmark.
Axel Brandes er og født og opvokset i Hannover i Tyskland. I 1981 blev han student fra et klassisksprogligt gymnasium i Hannover og begyndte sit medicinstudium på Georg-August-Universitetet i Göttingen. Han blev læge i 1988, men tilbage i 1984 påbegyndte han allerede et klinisk studie til sin kommende doktordisputats ved Afdelingen for Hjerte- og Lungesygdomme, Universitetshospital Göttingen, som han forsvarede ved det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Georg-August-Universitet Göttingen, i 1990 og fik tildelt doktorgraden med den en af de bedst mulige bedømmelser, ”magna cum laude”. Fra 1989 til 1998 blev han uddannet til speciallæge i Intern medicin og Kardiologi ved Det Medicinske Universitet Lübeck og blev speciallæge i Intern medicin i 1996 og Kardiologi i 1998.
Axel Brandes kom til Danmark i 1998 og var ansat på Medicinsk afdeling ved det daværende Herning Centralsygehus, først som 1.reservelæge og siden 2000 som kardiologisk overlæge. Siden 2003 har han været ansat som overlæge ved Arytmisektionen ved Hjertemedicinsk afdeling B, Odense Universitetshospital. I 2009 blev han desuden ansat som klinisk lektor ved Klinisk Institut ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Syddansk Universitet, fra 2016 med 50% forskningstid.
Axel Brandes er gift med Claudia, som er radiograf. De har en voksen datter på 29 år, som er havbiolog. I sin fritid læser han dansk, tysk og engelsk litteratur. Desuden har han en stor forkærlighed for klassisk musik - og så bliver det til mange løbe- og cykleture.
Kontakter
Chefkonsulent Tomas Homburg
Mail: thomburg@health.sdu.dk
Mobil: +45 6011 3059
Syddansk Universitet
Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet
Billeder
Information om Syddansk Universitet
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Nobelprisvinder Joseph Stiglitz besøger SDU7.5.2025 14:28:10 CEST | Pressemeddelelse
Han har vundet nobelprisen i økonomi, været rådgiver for Bill Clinton og Barack Obama og i årtier advaret mod den verdensorden, som vi står midt i med Trump som præsident. Onsdag 14. maj får Syddansk Universitet besøg af Joseph Stiglitz.
Knoglebrud koster mere med type 1 diabetes5.5.2025 13:50:52 CEST | Pressemeddelelse
Ny forskning fra Syddansk Universitet viser, at sundhedsomkostningerne for patienter med knoglebrud er højere for personer med type 1 diabetes end for personer uden. Forebyggelse vil muligvis kunne nedbringe omkostningerne
Ny institutleder på Retsmedicinsk Institut på SDU2.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Simon Kjær Hermansen konstitueres som institutleder for Retsmedicinsk Institut under Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet pr. 1. maj 2025. Han afløser Peter Mygind Leth, som fratræder posten, men fortsætter som statsobducent og professor i endnu et års tid.
Direktøren for Danish Advanced Research Academy tiltræder1.5.2025 14:59:31 CEST | Pressemeddelelse
Philip Hallenborg var en del af teamet bag fondsansøgningen. Nu skal han stå i spidsen for det nationale Ph.D.-akademi, Novo Nordisk Fonden har finansieret for at samle universiteterne om udvikling af danske forskningstalenter.
MedTech Odense uddeler de første millioner til udvikling af banebrydende sundhedsteknologi på hjerteområdet1.5.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Pionerprojektet DANARC er den første modtager af en bevilling fra MedTech Odense - den første af flere bevillinger til projekter i de kommende år. DANARC vil udvikle en robot, der kan skanne og diagnosticere hjertekarsygdomme. En automatiseret løsning, der kan forkorte de stigende ventetider og gøre en forskel for patienter.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum