Phillip Faber skriver nye melodier til Grundtvigs salmer og sange

Del
I anledning af Vartov Valgmenigheds 100 års jubilæum d. 26. maj 2020 har vi bedt Phillip Faber skrive nye melodier til udvalgte salmer og sange af N.F.S.Grundtvig.

Jubilæet bliver markeret ved pinsegudstjenesten i Vartov Kirke d. 31. maj, som bliver transmitteret i DR. Ved den anledning bliver det første gang, en af de nye melodier tages i brug, nemlig til salmen Apostlene sad i Jerusalem.

Initiativet til at skabe nye melodier er taget af Vartov Valgmenighed og Grundtvigs Højskole, Frederiksborg, da begge har jubilæum i 2020, Vartov Valgmenighed 100 år, og Grundtvigs Højskole 125 år.

Det har været et spændende samarbejde med en moderne komponist, der har tolket de gamle ord i en ny tids toneklang. De meget sangbare melodier er blevet præsenteret for både menigheden og højskolens elever ved arrangementer i februar i år, og de blev modtaget med begejstring.

Der er lavet indspilning af dem ved organist Kristian Olesen i Vartov Kirke, på Grundtvigs Højskole med Phillip Faber ved flyglet, sunget af mezzosopran Anna Caroline Olesen og bas Jacob Bloch Jespersen. Indspilningerne er på vej til You Tube.

De udvalgte salmer og sange er: 

Det er så yndigt at følges ad
O, havde jeg vinger (ikke tidligere melodisat)
Den signede dag
Se, dagene svinder (ikke tidligere melodisat)
Morgenstund har guld i mund
At sige verden ret farvel
Hvad solskin er for det sorte muld
Et barn er født i Betlehem
Apostlene sad i Jerusalem

Initiativet er ikke taget, fordi de gamle melodier er slidt op. Men en ny melodi kan give liv til gammelkendte tekster. Flere af de gamle melodier er sunget ind i os gennem generationer og skal ikke erstattes af de nye. Men vi håber, at de vil leve side om side.

Melodierne er udgivet af Wilhelm Hansen. Phillip Faber har også lavet korudgaver af melodierne, og de vil kunne høres med Danmarks Radios Pigekor i årene, der kommer, og forhåbentlig vil mange kor rundt i landet tage dem til sig.

Kontakter

Yderligere oplysninger kan fås ved næstformand for Vartov Valgmenighed Anders Uhrskov, der har været tovholder på projektet:


Anders Uhrskov
Bakkedal 5A
2900 Hellerup
Tel. 2167 0870
Mail au@dis.dk


Oplysninger vedr. jubilæet:
Formand for Vartov Valgmenighed Marianne Knudsen
mk@kvvv.dk
tel +45 60 76 81 18

Information om Vartov Valgmenighed

Vartov Valgmenighedhttp://www.kvvv.dk

Efter Grundtvigs død i 1872 fortsatte en stor menighed udefra med at søge Vartov kirke, fra 1891 organiseret som et frit menighedssamfund. Da embedet som hospitalspræst blev nedlagt i 1920, dannedes en valgmenighed, som købte den fløj af Vartov, hvor kirken befinder sig, af Københavns Kommune og indrettede menighedssal, præstebolig mv.

Følg pressemeddelelser fra Vartov Valgmenighed

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.