Lykkesgårdskolen i Varde får kagedronningen, Mette Blomsterberg, som vikar i madkundskab

Traditionen tro skulle skoleprojektet Madkamp, som fokuserer på opkvalificering af faget madkundskab, være afsluttet med DM i Madkundskab på Kold College i Odense. Det har corona desværre sat en stopper for. Men som finalister i Madkamp skal valgholdselever fra 6.A og 6.B fra Lykkesgårdskolen i Varde dog ikke snydes for muligheden for at fremvise det store arbejde, de har lagt i skolekøkkenerne under årets tema ”Kend dit korn!”.
Som en alternativ finale afsluttes Madkamp i år med en vikartime med selveste Mette Blomsterberg -online. Her vil kagedronningen afholde livesessioner for hver enkelt finaleklasse ud fra det, som eleverne har lært i årets Madkamp. Sammen med Mette Blomsterberg skal eleverne kreere korn-roulader. Alle elever har forinden modtaget et bagekit, som indeholder alt det, eleverne skal bruge til madlavningssessionen.
Derudover samles og udgives elevernes mange innovative opskrifter på kornretter, som er blevet udarbejdet som en del af forløbet, i en opskriftssamling.
Til kamp for madmodet
Madkamp har tidligere haft fokus på mejeriprodukter, bælgfrugter og kål. I år er temaet ”Kend dit korn!” for blandt andet at sætte fokus på kornets rolle i den danske madkultur. Forløbet har klædt eleverne på med viden og kompetencer og styrket deres forståelse for blandt andet gluten, den gode dej, forskellige kornsorter samt dets egenskaber og muligheder.
”Madkamp handler om at give eleverne interesse for mad og mod på at gå i køkkenet. Det er vigtigt for vores madkultur, fordi det ruster det dem til at blive kritiske forbrugere”, understreger Judith Kyst, direktør i Madkulturen, som sammen med seks af landets professionshøjskoler står bag Madkamp.
Valgholdet fra Lykkesgårdskolen er ét ud af i alt ni udvalgte finalehold til Madkampfinalen, som hver får en personlig madlavningssession med Mette Blomsterberg. Finaleholdene modtager også personlige udtalelser fra Madkampfinalens dommerpanel baseret på elevernes arbejde med årets tema. I dommerpanelet findes blandt andet Helle Brønnum Carlsen, lektor i madkundskab, som er blevet særlig imponeret om Lykkesgårdskolens arbejde med retten ”Klimavenlige og fabelagtige blinis”:
”Eleverne har turde prøve at lavet noget nyt. Jeg blev også rigtig glad for at se, at de bl.a. havde haft overvejelser med omkring klimaet i deres valg af havremælk”.
Lykkesgårdskolens madlavningssession løber af stablen d. 3. juni.
Presseinvitation
Pressen skal være velkommen til at deltage ved Lykkesgårdskolens madlavningssession. Kontakt da presseansvarlig Charlotte Kristensen på charlotte@madkulturen.dk.
Nøgleord
Billeder
Links
Information om Madkulturen
Madkulturen er en selvejende videns- og forandringsinstitution under Miljø- og fødevareministeriet. Madkulturens vision er ’Bedre mad til alle’. Det løfte fortæller, hvorfor Madkulturen er sat i verden – nemlig at gøre bedre råvarer, madlavning og måltider tilgængelige for alle uanset alder, indkomst, social baggrund og geografisk placering.
Følg pressemeddelelser fra Madkulturen
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Madkulturen
Festdag for børns maddannelse: Østervangskolen blev danmarksmestre i madkundskab30.4.2025 17:14:38 CEST | Pressemeddelelse
200 børn fra hele landet demonstrerede i dag deres kartoffelkompetencer ved DM i Madkundskab 2025. En vigtig brik i børns maddannelse, ifølge Madkulturens direktør Judith Kyst.
Dansk frugt og grønt er under voldsomt pres – stærke kræfter går sammen for at vende udviklingen11.3.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
Ni ud af ti forbrugere mener, det er vigtigt, at vi har alsidig produktion af frugt og grønt i Danmark. Alligevel er kun en fjerdedel af vores grøntsager danske, og udfordringerne hober sig op for de hårdt pressede producenter. Derfor går 31 aktører fra hele værdikæden nu sammen for at få mere dansk frugt og grønt på tallerkenen.
Banebrydende treårig indsats skal inspirere mere end en halv million børnefamilier til grønnere og sundere mad6.2.2025 08:00:00 CET | Pressemeddelelse
Børnefamilier landet over får nu en stor tilskyndelse til at ændre madvaner med udgangspunkt i De officielle Kostråd. Gennem tre år vil børnefamilier i hele landet møde grøn inspiration flere forskellige steder i hverdagen – fra det lokale supermarked og kantinen til idrætsklubben og madkundskabslokalet. DR vil parallelt sætte fokus på madkulturen i Danmark, både nu og i fremtiden.
Mere mobil og mindre bordskik - det fælles måltid er under forandring25.11.2024 11:36:05 CET | Pressemeddelelse
Mobiltelefonen tager i stor stil plads ved middagsbordet, og vi byder gerne gæster på takeaway i sofaen. Men selvom udviklingen går mod mere uformelle rammer, har måltidet stadig en samlende kraft, viser en ny undersøgelse fra Madkulturen
Børnefamilier får hjælp til flere grønne hverdagsmåltider6.9.2024 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Mange forældre vil gerne spise flere grøntsager og bælgfrugter derhjemme, men vanerne spænder ben i en travl hverdag. Nu indgår Madkulturen og Netto et samarbejde for at give familierne en håndsrækning til grønnere madlavning.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum