Haderslev Kommune

Unge og voksne med angst og depression kan nu få hjælp online

Del
Danmark har lukket ned. Derfor åbner Haderslev Kommune frem til sommerferien 2020 op for, at både unge og voksne med angst og depression kan få hjælp via webkurset ”LÆR AT TACKLE angst og depression – online.” Det sker i samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning og med støtte fra den A. P. Møllerske Støttefond og TrygFonden.
Mange af de mennesker, der i forvejen lider af angst og depression, er ekstra påvirket af følgerne af Corona-pandemien. Samtidig er kommunens almindelige LÆR AT TACKLE-hold, hvor man mødes fysisk, sat på pause. Derfor tilbyder Haderslev Kommune i samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning nu både voksne og unge ned til 15 år at deltage på kurset ”LÆR AT TACKLE angst og depression” i en særlig onlineversion.

Børge Koch, der er formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse i Haderslev Kommune, udtaler:

”For borgere med angst eller depression kan bekymringer, tankemylder og følelse af ensomhed blive forstærket, når mulighederne for samvær med andre mennesker begrænses. Derfor er jeg er glad for, at vi har fundet en alternativ måde at støtte nogle af de borgere, som har det særligt svært i denne periode.”
 
Onlinekurset er baseret på kurset ”LÆR AT TACKLE angst og depression”, som er udviklet til voksne, der af forskellige årsager ikke kan deltage på fysiske kurser. I stedet følges forløbet på computer eller iPad fra hjemmets trygge rammer. I forbindelse med Corona-situationen har Komiteen for Sundhedsoplysning tilrettet forløbet, så også unge mellem 15 og 25 år kan deltage i forløbet på deres egne hold.

Hvert onlinekursus løber over seks uger og består af seks moduler samt live-undervisning én gang om ugen. Her introduceres kursisterne til en række emner, som de efterfølgende arbejder med på egen hånd. Desuden hjælper de hinanden med at løse fælles udfordringer via en chatfunktion. Kursisterne kan hverken se eller høre hinanden.

Løbende kursusopstart
Der er løbende kursusopstart. Borgere, som ønsker at deltage på et onlinekursus, bedes kontakte Birte Stytzer på mail: styt@haderslev.dk eller tlf. 24832674 eller Lene Borg Hansen på mail: lebk@haderslev.dk eller tlf. 23355874.

Kontakter

Børge KochFormand, Udvalget for Sundhed og Forebyggelse

Tlf:61 15 42 03

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Christian X's Vej 39
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye