Krifa

Nyhed: Digitalt værktøj skal hjælpe danskere der arbejder hjemmefra

Del
Et nyt digitalt værktøj skal hjælpe tusindvis af danskere med deres trivsel, mens de er tvunget til at arbejde hjemmefra pga. Corona-pandemien. Medarbejderne får konkrete råd og redskaber, og lederne får overblik og føling i en tid, hvor alt foregår på afstand.

Corona-pandemien har vendt op og ned på danskernes hverdag, og tusindvis arbejder lige nu hjemmefra. Det er en ny virkelighed, hvor man er langt væk fra de vante arbejdsrammer, kolleger og leder, og mange knokler for at balancere børn om benet, arbejdsopgaver og fritid.

Det nye digitale værktøj GAIS Arbejdslyst Hjemmefra skal hjælpe medarbejdere og ledere med trivslen derhjemme. Værktøjet fokuserer specifikt på seks faktorer, der har betydning for hjemmearbejdslysten, fx de fysiske rammer, balance, selvledelse og distanceledelse.

”Fokus på trivsel er ikke blevet mindre væsentligt, fordi arbejdet er rykket hjem for en periode. Tværtimod. Den nye virkelighed stiller store krav til medarbejderne, hvor mange selv skal tilrettelægge arbejdet og få det til at spille sammen med kolleger, partner og hjemmeskole. Alt imens chefen også leder på afstand,” siger Krifas formand Søren Fibiger Olesen, som er stolt af at kunne give danskerne en hjælpende hånd med at få arbejdslivet, relationerne og opgaverne til at hænge sammen i en tid, hvor arbejdet er forandret, og trivslen er sat under pres.

Konkrete redskaber  
Online-værktøjet måler, hvordan det står til med arbejdslysten og giver samtidig konkrete råd og redskaber til, hvordan den forbedres. Det kan blandt andet give lederen overblik og føling med sine medarbejdere trods afstand og mulighed for at sætte ind de rigtige steder.

”Vi står midt i en meget usædvanlig tid, hvor danskerne på rekordtid har skullet omstille sig, og det har været og er stadig en krævende opgave. Det er derfor meget opløftende at kunne tilbyde den her nye måling, som tager udgangspunkt i den aktuelle situation,” siger Søren Fibiger Olesen.

Det nye værktøj er udviklet i et tæt samarbejde mellem GAIS, der er en trivselsplatform søsat af Krifa, og Krifas Videncenter for God Arbejdslyst, der forsker i danskernes trivsel. Det er desuden frit tilgængeligt for alle, for som Krifas formand siger, er god arbejdslyst ikke forbeholdt særlige grupper – alle danskere skal trives bedst muligt trods situationen.

”Vi gør naturligvis også brug af værktøjet i Krifa, og der er netop sendt en måling ud til samtlige medarbejdere. Resultaterne giver medarbejderne konkrete redskaber, lederne får en føling med trivslen, og det giver grobund for en god dialog mellem medarbejder og leder,” lyder det fra Søren Fibiger Olesen.

Fakta

  • GAIS står for God Arbejdslyst Indeks Score og er en digital trivselsplatform til at måle arbejdslyst, der er søsat af Krifa
  • GAIS Arbejdslyst Hjemmefra er et nyt værktøj, der er målrettet hjemmearbejde og kan findes på www.arbejdslysthjemmefra.dk
  • Målingen tager fem minutter og kan bruges af virksomheder, teams og lønmodtagere
  • Der måles på seks faktorer: De fysiske rammer, balance, kolleger, mestring, selvledelse og distanceledelse

Nøgleord

Kontakter

Links

Information om Krifa

Krifa
Krifa
Klokhøjen 4
8200 Aarhus N

http://www.krifa.dk

Krifa er en tværfaglig organisation for danske lønmodtagere og har mere end 185.000 medlemmer. Krifa arbejder hver dag for at fremme arbejdslysten blandt medlemmer, medarbejdere og i samfundet generelt – og det er integreret i alt, hvad organisationen gør. Krifa arbejder mod at blive en moderne arbejdslivsbevægelse ved at se det enkelte medlem og udfordre den klassiske opfattelse af en fagforening og a-kasse.

Følg pressemeddelelser fra Krifa

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Krifa

Regeringen vil ikke digitalisere og sender milliardregning til a-kassemedlemmerne20.3.2025 14:40:49 CET | Pressemeddelelse

Digitale samtaler er lige så effektive som fysiske, når det gælder om at få dagpengemodtagerne tilbage på arbejdsmarkedet. Alligevel fastholder regeringen i sit udspil til de igangværende forhandlinger om fremtidens beskæftigelsessystem, at dagpengemodtagernes første samtale med a-kassen skal gennemføres som et gammeldags fysisk møde. Det politiske krav om fysiske møder med alle ledige dagpengemodtagere tvinger a-kasserne til at opretholde et fintmasket net af filialer, hvilket koster op mod 400 millioner kroner årligt i mistede produktivitetsgevinster, viser ny Krifa-analyse.

Krifa: Obligatoriske samtaler giver underskud – ny reform må sikre individuelt kontaktforløb og metodefrihed til a-kasserne18.2.2025 06:07:00 CET | Pressemeddelelse

Fundamentet i den danske beskæftigelsesindsats har været samtaler. Under mantraet ”samtaler virker” har jobcentre og a-kasser i årtier holdt millioner af obligatoriske samtaler med ledige. Men hovedparten af samtalerne har været en decideret underskudsforretning for samfundet, viser ny Krifa-analyse, baseret på tal fra Beskæftigelsesministeriet gældende for alle a-kasser.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye