SDU undersøger danskernes bevægelsesadfærd under coronakrisen

Projektets titel er Bevægelse i krise? Formålet er at undersøge danskernes bevægelsesadfærd under corona-nedlukningen med fokus på, om danskerne opretholder deres bevægelsesvaner eller eventuelt finder nye måder at holde sig fysisk aktive.
Nedlukningen af Danmark er en helt særlig situation, og mange danskeres hverdag er forandret. En hverdag som for mange danskere indbefattede en cykeltur til arbejde, fodboldtræning eller styrketræning.
Spørgsmålet er, om vi danskere får rørt os under nedlukningen når arbejdspladsen, klubben og fitnesscentret er aflåst?
Kigger blandt andet efter tegn på nye bevægelsesfællesskaber
Hvis vi holder os aktive, hvordan bærer vi os så ad med det?
Måske opleves en anden måde at bevæge sig på, nye bevægelsesfællesskaber i familien eller en større opmærksomhed på vigtigheden af at få sig rørt?
- Det bliver virkelig spændende at undersøge, om danskerne har fundet nye måder at bevæge sig på i denne tid, og om der måske er opstået nye bevægelsesvaner, vi ønsker at fortsætte med, når vi får hverdagen tilbage, fortæller adjunkt og initiativtager Charlotte Pawlowski.
Alle fra 15 år kan deltage i undersøgelsen via Facebook
Undersøgelsen består af en spørgeskemaundersøgelse, som udsendes og deles via Facebook. Alle fra 15 år med Facebookadgang kan deltage. Derudover vil der også blive foretaget videointerviews af en række forældre med børn i alderen 7-15 år.
Forskerne håber, at undersøgelsen kan bidrage med konkret viden om - samt anbefalinger og inspiration til - opretholdelse af fysisk form, når mennesker oplever en drastisk forandring i hverdagen.
Undersøgelsen løber henover påsken 2020 og gennemføres af forskere fra Forskningsenheden Active Living ved Institut for Idræt og Biomekanik på SDU.
Nøgleord
Kontakter
Adjunkt Charlotte Skau Pawlowski
Forskningsenheden Active Living
Institut for Idræt og Biomekanik, SDU
Mail.: cspawlowski@health.sdu.dk
Tlf.: 61 66 50 06
Billeder
Links
Information om Syddansk Universitet
Active Living er en forskningsenhed under Institut for Idræt og Biomekanik ved Syddansk Universitet.
Enhedens formål er at skabe forskningsbaseret viden om, hvordan der skabes bedre rammer for fysisk aktivitet med særlig fokus på leg, friluftsliv, aktiv transport og fysiske rekreative aktiviteter.
Følg pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Syddansk Universitet
Nobelprisvinder Joseph Stiglitz besøger SDU7.5.2025 14:28:10 CEST | Pressemeddelelse
Han har vundet nobelprisen i økonomi, været rådgiver for Bill Clinton og Barack Obama og i årtier advaret mod den verdensorden, som vi står midt i med Trump som præsident. Onsdag 14. maj får Syddansk Universitet besøg af Joseph Stiglitz.
Knoglebrud koster mere med type 1 diabetes5.5.2025 13:50:52 CEST | Pressemeddelelse
Ny forskning fra Syddansk Universitet viser, at sundhedsomkostningerne for patienter med knoglebrud er højere for personer med type 1 diabetes end for personer uden. Forebyggelse vil muligvis kunne nedbringe omkostningerne
Ny institutleder på Retsmedicinsk Institut på SDU2.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Simon Kjær Hermansen konstitueres som institutleder for Retsmedicinsk Institut under Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet pr. 1. maj 2025. Han afløser Peter Mygind Leth, som fratræder posten, men fortsætter som statsobducent og professor i endnu et års tid.
Direktøren for Danish Advanced Research Academy tiltræder1.5.2025 14:59:31 CEST | Pressemeddelelse
Philip Hallenborg var en del af teamet bag fondsansøgningen. Nu skal han stå i spidsen for det nationale Ph.D.-akademi, Novo Nordisk Fonden har finansieret for at samle universiteterne om udvikling af danske forskningstalenter.
MedTech Odense uddeler de første millioner til udvikling af banebrydende sundhedsteknologi på hjerteområdet1.5.2025 05:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Pionerprojektet DANARC er den første modtager af en bevilling fra MedTech Odense - den første af flere bevillinger til projekter i de kommende år. DANARC vil udvikle en robot, der kan skanne og diagnosticere hjertekarsygdomme. En automatiseret løsning, der kan forkorte de stigende ventetider og gøre en forskel for patienter.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum