Danmarks Idrætsforbund

PRM: Arbejdet mod OL fortsætter

Del
Coronavirus truer afviklingen af de olympiske lege i Tokyo til sommer, men det er endnu for tidligt at træffe beslutning om eventuel aflysning. Sådan lød budskabet fra IOC-præsident Thomas Bach i dag.

DIF, der er national olympisk komité, deltog i dag i en videokonference med den internationale olympiske komité, IOC. Videomødet blev ledet af IOC-præsidenten, Thomas Bach, og havde deltagelse af alle de nationale olympiske komitéer fra hele verden.

På dagsordenen var coronavirus betydning for kvalifikationen til og afviklingen af OL i Tokyo, som er programsat til at begynde den 24. juli i år.

Hovedbudskabet fra Thomas Bach var, at forberedelserne frem mod Tokyo 2020 fortsætter. IOC har fra forskellige eksperter fået vidt forskellige bud på, hvor lang tid corona-krisen vil vare ved. Men har også fået at vide, at det med fire måneder til legene er for tidligt at træffe en eventuel beslutning om aflysning.

Til det siger Morten Mølholm Hansen, der er direktør i DIF og national olympisk generalsekretær.

”I Danmark må vi arbejde videre, så godt vi kan. Men det siger sig selv, at vi og atleterne står i en situation, som er meget vanskelig at håndtere. Kvalifikationsstævner er stort set lukket ned over hele verden, vores atleter kan ikke rejse ud af landet, og rigtig mange af dem har end ikke mulighed for at træne.”

Den oprindelige plan i forhold til kvalifikation i de enkelte idrætsgrene er ikke meget værd længere. Derfor vil IOC i samarbejde med de internationale specialforbund komme med reviderede kvalifikationskriterier i april. De kvotepladser, som er fordelt, bliver der ikke lavet om på.

”Vi bliver nødt til at slå koldt vand i blodet, selvom det er nemmere sagt end gjort, og alle andre lande står i samme situation som os. Vi afventer kvalifikationskriterierne, og så må vi se, hvad der er muligt til den tid. For os handler det om at sikre en tæt dialog med vores specialforbund, Team Danmark, partnerne og atleterne. Hvis OL skal afvikles, så skal det kun være, hvis det er fuldt forsvarligt både sundheds- og sikkerhedsmæssigt.”

IOC nedsatte i februar en task force-gruppe med deltagelse af repræsentanter fra IOC, WHO, Tokyo2020, Tokyos bystyre og de japanske myndigheder, og den overvåger situationen dagligt.

Kontakter

Information om Danmarks Idrætsforbund

Danmarks Idrætsforbund
Danmarks Idrætsforbund
Idrættens Hus, Brøndby Stadion 20
2605 Brøndby

63 20 61 00https://www.dif.dk

DIF blev stiftet tilbage i 1896 og er interesseorganisation for foreningsidrætten i Danmark. Gennem årene er der kommet flere og flere specialforbund til, så DIF-familien i dag består af 62 forbund, ca. 9.000 idrætsforeninger og flere end 1,9 millioner medlemmer. DIF er samtidig national olympisk komité i Danmark.

Pressefrise

Følg pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Danmarks Idrætsforbund

Store danske virksomheder og topatleter: Det ligger i vores DNA - Ingen vinder alene17.4.2024 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Nu er der kun 100 dage til OL begynder i Paris. Kampagnen ’Ingen vinder alene’ sætter fokus på Danmarks unikke tilgang, når der skal opnås verdensklasse: Sammenhængen mellem bredde og elite. Danmarks olympiske partnere Salling Group, Danish Crown, Toyota, Poul Schmith og paralympisk partner Elsass Fonden er gået sammen med Team Danmark og Danmarks Idrætsforbund for at vise, hvorfor vi som land bliver ved med at lykkes med at skabe verdensstjerner.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye