Pengespil er for voksne – ikke for børn

Der skal fokuseret på mere forebyggelse og viden om de unges spillevaner hos forældre, sportsklubber, spiludbydere og de unge selv, hvis vi vil sikre færre unge med spilproblemer.
Unge under 18 år må spille pengespil, men det sker alligevel at unge begynder at spille og bliver opslugt af spil uden at kunne overskue konsekvenserne af det. Det viste SFIs undersøgelse af unge og spil fra december 2016 og det viser en spørgeundersøgelse som Gallup har fortaget for Center for Ludomani for nylig. Det er et problem, som vi må og skal tage os af, og som Danske Spil som ansvarlig spiludbyder vil være en del af løsningen på.
-Spil er voksenunderholdning og ikke for børn. At unge spiller ulovligt, uanset hvor mange det er, er helt uacceptabelt.For at spille online skal du bruge NemID, så hvis unge har spillet på nettet, før de er fyldt 18, har nogen over 18 hjulpet en til at kunne spille. Man gør sine børn en stor bjørnetjeneste, hvis man lader dem bruge sit NemID, men vi ved også, at mange voksne slet ikke kender nok til de unges spilforbrug – eller ved de spiller, og her skal der sættes ind. Det er ikke acceptabelt, hvis unge kan spille i butikkerne, men vi ved fra behandlingsstederne, at der er store problemer med netspil, siger Stine Hove Marsling, CSR direktør i Danske Spil.
Den store SFI undersøgelse fra december 2016 af 12-17-åriges spil om penge og risikable spilleadfærd viser, at selv om udbuddet af pengespil er blevet større, så spiller færre unge om penge i 2016 end i 2007. Den viser desuden, at der ikke er flere unge, der er i risiko for at få problemer med pengespil. Men derfor skal der alligevel sættes gang i mere forebyggelse mener Stine Hove Marsling. Hun understreger samtidig, at Danske Spil ikke accepterer, at unge under den rette alder, kan købe spil i hos deres forhandlere.
-Vi har ingen tolerance overfor salg af spil til mindreårige. Vi arbejder tæt sammen med vores forhandlere om dette, men overholder forhandlerne ikke den kontraktmæssige aftale om aldersgrænser, afbryder vi samarbejdet og lukker deres terminaler, siger Stine Hove Marsling.
For at hjælpe detailbranchen, og de unge, med at overholde aldersgrænserne, har Danske Spil lanceret det digitale id, Smart ID, der rydder enhver undskyldning om at have glemt ID af bordet. Det har Danske Spil udviklet, betalt og foræret gratis væk til alle, der ønsker at bruge det. Detailbranchen skal blive bedre til at spørge om ID, og de unge skal vænne sig til at blive spurgt om identifikation ved køb og salg af varer med aldersgrænser. Det er et langt, sejt træk at ændre den kultur, men det er nødvendigt, mener man hos Danske Spil.
-Vi ved, at for mange drenge, der elsker sport, hænger sport og spil naturligt sammen. De spiller i klubben og sammen med deres venner, og her er det rigtig vigtigt at have fokus på, hvornår spil er underholdning, og hvornår spillet tager magten. Derfor skal både de unge, deres forældre og de voksne, de omgås i sportsklubben, kende faresignaler, så der kan sættes ind. Derfor tager vi her til oktober sammen med DIF, DBU, DGI og ludomanibehandlingsstedet Frederiksberg Centeret hul på en oplysnings- og kulturkampagne overfor netop disse drenge, deres trænere og forældrene, siger Stine Hove Marsling, og forsætter:
-Det her handler om at oplyse unge og deres forældre om spil, og sikre de kender reglerne, og ved hvorfor det ikke er tilladt at spille, når man er under 18 år. Selvom de ikke spiller hos Danske Spil, så er der mange andre muligheder for at spille på ulovlige sites. Spil skal – også selvom man er fyldt 18 år – forblive den underholdning, som det skal være. Derfor skal vi målrette budskabet til de unge, deres forældre og trænere om, at spil er voksenunderholdning, og hvornår man ikke længere spiller for sjov. Samtidig skal vi sikre, at både detailbranchen og de unge vænner sig til at spørge og blive spurgt om ID.
Billeder
Information om Danske Spil A/S
Følg pressemeddelelser fra Danske Spil A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Danske Spil A/S
Dansker vinder gigantisk andenpræmie på 38,4 millioner kroner – her er kuponen købt7.5.2025 09:27:12 CEST | Pressemeddelelse
Tirsdag aftens Eurojackpot trækning gav gigant-pote for en dansker, der kan sætte 38,4 mio. skattefri kroner ind på kontoen. Den vindende kupon er købt på en OK-tank i en lille by vest for Odense, oplyser Danske Spil.
Danske Spil sætter odds på ny pave: ”Danskerne vakler mellem to favoritter”7.5.2025 07:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Hvem skal være den næste pave? Ingen ved det, men de danskere, der gætter med hos Danske Spil, har givet deres bud på, hvem der bliver den udvalgte. I dag sætter kardinalerne sig sammen bag lås og slå for at blive enige, inden den traditionsrige, hvide røg kan stige.
For første gang i år er der vanvittige 750 millioner kroner i Eurojackpots førstepræmiepulje6.5.2025 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Så er vi der igen - den store pulje i Eurojackpot er atter oppe på sin maksimale størrelse, og dermed spiller man i aften med om helt utrolige 750.000.000 kroner. Det er første gang siden 2024, at puljen har været så stor.
750 millioner kroner i puljen - og årets millionær nummer 100 (og 101 og 102)5.5.2025 11:35:24 CEST | Pressemeddelelse
Der var ingen, der ramte førstepræmien i Eurojackpot eller i Lotto i weekenden - men sidste uge bød alligevel på tre danske millionærer hos Danske Spil. Den ene "fyldte rundt" og blev årets millionær nummer 100. Læs her, hvor de tre heldige vindere bor.
Skrabede sig til 2 millioner kroner den 1. april: Ingen troede på ham før efter midnat3.5.2025 09:45:00 CEST | Pressemeddelelse
Nordjyde havde heldet med sig, da han for nyligt skrabede et Quick-lod fra Danske Spil (han havde mindre held med at overbevise sin søster om, at det ikke var en aprilsnar).
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum