Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommunes indsats til unge med angst og depression har en positiv effekt

Del
Selvhjælpskurset ”LÆR AT TACKLE angst og depression – for unge”, som udbydes i Aabenraa Kommune, har positive effekter på 15-25-årige, der har angst og depression. Det viser første del af en ny effektevaluering, der er gennemført af Statens Institut for Folkesundhed, hvor 483 unge har deltaget i evalueringen. Indsatsen er udviklet af Komiteen for Sundhedsoplysning og afprøvet i samarbejde med forvaltninger og enheder i 39 kommuner.

Mindre angst, mindre depression, bedre søvn, øget trivsel og bedre livskvalitet er blot nogle af de positive forandringer, som 15-25-årige med angst eller depression kan opnå via ungeforløbet ”LÆR AT TACKLE angst og depression – for unge”. Det viser første del af en effektevaluering af indsatsen, som udbydes i 42 kommuner, heriblandt Aabenraa Kommune.

Evalueringen, der er lavet i perioden 2018-2019, viser blandt andet, at kursisternes depressions- og angstsymptomer falder, og at der sker en bedring i kursisternes trivsel, mestring, somatisering og søvn.

- At de første resultater viser, at de unge, som er en del af forløbet, får det bedre med sig selv, det glæder mig rigtig meget. For Aabenraa Kommune skal være et sted, hvor færrest mulige børn og unge mistrives, siger formanden for Social- og Sundhedsudvalget i Aabenraa Kommune, Karsten Meyer Olesen.

En af de unge, der har haft gavn af kurset i Aabenraa Kommune, er 18-årige Lisa Nissen, som har lært at styre sine angstanfald.

- Kurset blev for mig mit ugentlige fristed, hvor jeg kunne komme og være mig selv uden at nogen så forkert på mig. Selve kurset har givet mig mange gode redskaber, som jeg stadig bruger i min hverdag efter at have afsluttet kurset, siger Lisa Nissen, der var en del af kurset i efteråret 2018, og uddyber:

- De handleplaner, jeg fik med fra kurset, har hjulpet mig med at genfinde et overskud, så jeg til sommer kan blive student, når jeg afslutter gymnasiet. Samtidig har det medvirket til, at jeg kunne sætte gang i et vægttab, så jeg nu er normalvægtig.

Bliv klogere på ”LÆR AT TACKLE angst og depression – for unge” her, og læs hele evalueringen her.

Kontakter

Formand for Social- og Sundhedsudvalget, Karsten Meyer Olesen, tlf.: 29 13 32 92; e-mail: kmol@aabenraa.dk
Afdelingschef Sundhed og Psykiatri, Michael Metzsch, tlf.: 73 76 78 20; e-mail: mme@aabenraa.dk
Koordinator Aabenraa Kommunes Sundhedscenter, Birgitte Mørch Bagger, tlf.: 73 76 88 87; e-mail: bmb@aabenraa.dk
Tidligere kursusdeltager, Lisa Nissen, tlf.: 50 66 04 97; e-mail: lisastadevej@gmail.com
Kommunikationskonsulent, Claus Bøge Jensen, tlf.: 24 91 79 28; e-mail: cbje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye