Styr på skiferien: Fordyrelse eller fornøjelse?

De fleste danskere har heldigvis efterhånden fundet ud af, at en rejseforsikring er nødvendig, hvis de ikke selv skal til lommerne og betale for eventuel sygetransport hjem til Danmark. SOS International, der assisterer tilskadekomne nordiske rejsende i udlandet, modtog sidste skisæson fra december til marts cirka 1.700 nordiske sager. Heraf var de 770 sager, hvor danske skiturister kom til skade. Der er med andre ord god grund til at have styr på rejseforsikringen, men alt er faktisk ikke i skønneste orden alene med en rejseforsikring.
- Rejseforsikringen er det første ”kort”, man trækker, når man ligger på sort pist med en forvredet knæ. Men er man kommet til at skade andre skiløbere i styrtet, så nytter rejseforsikringen ikke. Her er det i stedet ansvarsforsikring man må ty til, fortæller Per Haulund, der er skade- og policedirektør i det kundeejede GF Forsikring, som har lokale kontorer over hele landet.
Hver femte unge risikerer kæmpe regning
Ansvarsforsikringen, som er en del af indboforsikringen, kommer i spil i de tilfælde, hvor ens skiulykke ikke bare er solo, men også involverer andre. Ramler man sammen med andre skiløbere på pisten, og skader dem eller deres udstyr, så kan man nemlig blive gjort erstatningsansvarlig.
Det betyder, at mange – og især unge – på skiferie risikerer at få en kæmpe regning med hjem som souvenir, hvis de ikke har en ansvarsforsikring til at dække erstatningskravet. Hver femte unge mellem 21-24 år, der flytter hjemmefra, har ifølge tal fra brancheorganisationen Forsikring og Pension nemlig ingen ansvarsdækning. Enten fordi den unge fejlagtigt tror, at forældrenes forsikring dækker, eller fordi den unge simpelthen har sparet indboforsikringen væk.
Indboforsikringen er i øvrigt – ud over ansvarsdækningen – også rar at have i mere lavpraktiske tilfælde på skiferien. Bliver ens ski fx stjålet, mens man spiser frokost på en bjergrestaurant, så kan indboforsikringen dække.
Genoptræning efter skader
Mænd kommer oftere end kvinder til skade på årets skiferien, og det er mest knæ og underben, det går ud over ifølge SOS International. På andenpladsen over de hyppigste skader på skiferien, er skader på ankler og fødder, skarpt forfulgt af skader på skulder og overarm. Skader som det kan tage lang tid at komme sig over, men som rejseforsikringen heller ikke dækker.
- Når man er hjemme i flade Danmark igen, så kan skistyrtet betyde, at der er behov for genoptræning hos fysioterapeut eller kiropraktor, behandlinger som det offentlige ofte ikke tilbyder. Her er det derfor godt at have en ulykkesforsikring. Ulykkesforsikringen kan også udbetale erstatning, hvis fx skulderskaden viser sig at give varige men. I øvrigt er ulykkesforsikringen hos GF kåret som Bedst test, slutter skade- og policedirektøren fra GF Forsikring.
**
Faktaboks:
De her fire forsikringer har du som minimum brug for på skiferien:
- Rejseforsikring: Dækker lægehjælp og indlæggelse, hvis du bliver syg og kommer til skade, herunder også eventuel brugerbetaling i det EU-land, du er rejst til. Tjek to vigtige ting inden afrejse: Dækker din rejseforsikring det land du tager til? Og dækker rejseforsikringen overhovedet skader i forbindelse med skiløb? Tilføj evt. afbestillingsforsikringtil rejseforsikringen, og du kan sige nej tak til den afbestillingsforsikring, som mange rejsearrangører tilbyder, og evt. også dækning af ødelagte rejsedøgn, hvis du kommer til skade og ikke kan deltage i de planlagte skiaktiviteter.
- Indboforsikring: Bliver dine ski eller dit board stjålet, så kan indboforsikringen dække. Det gælder både eget og lejet skiudstyr. Bliver dit skiudstyr derimod skadet, så afhænger dækning ofte af hvilke ekstra tilvalg du har i tilføjelse til indboforsikringen.
- Ansvarsforsikring: Er for det meste indeholdt i indboforsikringen og dækker, hvis du skader andre personer eller andre personers ting, og der bliver rejst et erstatningskrav mod dig.
- Ulykkesforsikring: En skiskade kan give varige men og behov for genoptræning hos fysioterapeut eller kiropraktor, når du kommer hjem, og der kan i så fald være hjælp at hente i ulykkesforsikringen. GF’s nyeste ulykkesforsikring er kåret som Bedst i test.
Nøgleord
Kontakter
Rikke LundvaldKommunikationskonsulent
Tlf:25572040rilu@gfforsikring.dkBilleder

Information om GF Forsikring
Følg pressemeddelelser fra GF Forsikring
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra GF Forsikring
Vagtskifte hos GF Forsikring i Østsjælland11.4.2025 10:34:55 CEST | Pressemeddelelse
NY FORMAND: Efter fem år som formand har Lykke Outzen Mørk valgt at træde tilbage og i stedet hellige sig posten som næstformand i GF Østsjælland. Hendes afløser er Magnus Therkildsen, der i forvejen er aktiv i bestyrelsen.
Undgå indbrud: Tyvene ser danskernes boligannoncer på Facebook10.4.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
GF Forsikring oplever i stigende grad, at indbrud i danske hjem og sommerhuse sker i forbindelse med boligsalg. Tyvene holder øje med sociale medier og boligsider – og når de spotter designermøbler og dyr kunst, slår de til.
GF Forsikring fortsætter medlemsfremgangen og melder om fortsat ro på priserne8.4.2025 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse
ÅRSRAPPORT: På baggrund af et ”meget tilfredsstillende” årsregnskab melder adm. direktør Mark Palmberg, at GF Forsikring ikke kommer med ekstraordinære prisforhøjelser på nogen forsikringer i 2025.
GF: Fortsat ingen prisvarslinger på bilforsikring26.3.2025 09:00:00 CET | Pressemeddelelse
GF Forsikring melder sig nu på banen i debatten om bilforsikringsprisernes himmelflugt, som TV 2 i denne uge har sat i gang. Meldingen fra GF er klar: - Vi ønsker at bidrage til størst mulig tryghed i vores medlemmers privatøkonomi, og vi kan nu melde, at der ikke kommer ekstraordinære prisstigninger på bilforsikringen i år, siger adm. direktør Mark Palmberg. Dermed kan GF-bilisterne køre gennem endnu et år uden udsigt til varslinger om prisstigninger.
Svindlere fisker danskernes data: Her er gode råd til at undgå at blive snydt11.3.2025 06:30:00 CET | Pressemeddelelse
70 procent af danskerne har prøvet at blive udsat for forsøg på identitetstyveri. En af de mest udbredte metoder er såkaldt ’phishing’, hvor svindleren udgiver sig for at være en myndighed, virksomhed eller bekendt. GF Forsikring har samlet de bedste tips til at spotte faren i tide.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum