PRM: Grundfos-chef er Årets Leder 2019
Mads Nipper, topchef hos pumpegiganten Grundfos, er netop blevet kåret som Årets Leder. Han kommer i fornemt selskab med tidligere vindere, såsom Nils Smedegaard Andersen og Bodil Nyboe Andersen samt Jørgen Vig Knudstorp.
Siden Mads Nipper i 2014 blev direktør for Grundfos, har han stået i spidsen for en virksomhed, som er med til at nedbringe verdens strømforbrug, skaffe adgang til rent drikkevand til millioner af mennesker og fremover kan være med til at møde de nedkølingsbehov, som klimaforandringerne skaber.
Han leder ud fra tesen om, at lederen skal være med til at gøre arbejdet meningsfuldt for de ansatte. Og han brænder for bæredygtighed og digital transformation, hvilket han ofte italesætter på de sociale medier og i den offentlige debat.
Prisoverrækkelsen af Årets Leder 2019 er en del af konferencen Ledelsens Dag, som Lederne er vært for i dag i København. Under kåringen sagde Ledernes formand, Svend Askær, blandt andet:
- Mads Nipper har en autentisk og positiv ledelsesstil. Han har skabt gode resultater, og han har set og skabt en naturlig sammenhæng mellem det forretningsmæssige og det bæredygtige tidligere end de fleste virksomhedsledere. Han er derfor blevet en rollemodel for den måde, der skal tænkes forretning på i de kommende år.
For Mads Nipper har det været vigtigt, at en del af Grundfos’ kernefortælling handler om flere af FN's verdensmål, herunder særligt mål 6 om rent vand og sanitet samt mål 13 om klimaindsats. For det betyder meget for Mads Nipper, at han i kraft af sin lederstilling sammen med sine medarbejdere kan gøre en forskel.
- Der er utrolig mange dygtige ledere i Danmark, og det er en stor ære at blive valgt blandt de 5 nominerede. Titlen er i mindst lige så høj grad en anerkendelse af alt det, Grundfos står for som virksomhed. Det er en inspiration for alle ansatte - inklusiv mig, sagde Mads Nipper, da han modtog prisen.
De øvrige kandidater til at blive Årets Leder 2019 var Jens Bjørn Andersen fra DSV Panalpina, Rani Hørlyck fra Søndervangskolen i Viby nær Aarhus, Sheela Maini Søgaard fra Bjarke Ingels Group og Ulla Tofte fra M/S Museet for Søfart.
De sidste fem års Årets Leder er:
- 2018: Lasse Rich Henningsen, direktør for Musikkens Hus.
- 2017: Niels Buus, CEO i GomSpace, der producerer nanosatellitter
- 2016: Marianne Benzon Nielsen, Direktør i Børnecancerfonden
- 2015: Dorthe Crüger, fhv. administrerende direktør på Sygehus Lillebælt
- 2014: Johan Bülow, Lakridsinnovatør og grundlægger af Lakrids by Johan Bülow
Blå bog: Mads Nipper, 53 år
Uddannet cand.merc. fra Handelshøjskolen i Aarhus.
Blev ansat hos Lego i 1991, hvor han blev marketingdirektør i 2006.
I 2014 blev han topchef i Grundfos, da han afløste Carsten Bjerg.
Foruden chefstillingen i Grundfos, sidder han i en række forskellige bestyrelser, herunder blandt andet Danish Crown og Bang & Olufsen.
Han bor i Vejle, er gift med Gitte Nipper og har tre børn.
Nøgleord
Kontakter
Diana BengtsenPresse- og analysekonsulent
Tlf:2399 4962dib@lederne.dkBilleder
Information om Lederne
Følg pressemeddelelser fra Lederne
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Lederne
Lederne bakker op om ny ordning for international rekruttering30.6.2025 11:33:21 CEST | Pressemeddelelse
Det vil være en tiltrængt støtte til et presset arbejdsmarked, hvis regeringen får gjort det nemmere at rekruttere medarbejdere fra lande udenfor EU. Det mener Lederne, efter regeringen i dag offentliggjorde sit udspil til en ny erhvervsordning for rekruttering af international arbejdskraft.
Effektiviseringer i staten er nødvendige – men kræver mod og teknologi18.6.2025 13:11:06 CEST | Pressemeddelelse
Regeringens planer om at afbureaukratisere, effektivisere og reducere antallet af statslige stillinger møder forståelse hos Lederne. ”Antallet af statslige ansatte er steget betydeligt de senere år. Det er fornuftigt, at regeringen nu stopper op og ser på, om ressourcerne kan anvendes bedre, siger Bodil Nordestgaard Ismiris,” adm. direktør i Lederne. Hun understreger, at presset på arbejdsmarkedet gør det nødvendigt, at både offentlige og private aktører gentænker, hvordan opgaver løses – og hvilke værktøjer, der tages i brug. ”I en tid med mangel på arbejdskraft er det afgørende, at alle sektorer ser på, hvor der kan arbejdes smartere og mere effektivt, herunder gennem kunstig intelligens. Digitalisering og kunstig intelligens er vigtige redskaber til at frigøre ressourcer fra medarbejdere, som så kan løse opgaver andre steder, og til at bidrage til at forebygge stress og begrænse nedslidning hos medarbejdere. Det gælder også i staten,” siger hun. Bodil Nordestgaard Ismiris hilser det
Danske virksomheder tager ESG i egen hånd – trods bøvl med data og uklare krav3.6.2025 13:27:53 CEST | Pressemeddelelse
Den hidtil største danske undersøgelse af ESG-indsatsen blandt danske ledere og virksomheder peger på, at virksomhederne, trods planlagte EU-lempelser, allerede har sat fart på ESG-arbejdet. Men samtidig viser undersøgelsen, at der fortsat er en række store udfordringer, når det gælder om at få sat arbejdet med bæredygtighed i system.
Seniorer får nyt job som aldrig før30.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I en tid, hvor færre får nyt job, skiller seniorerne sig ud, når de stadigt oftere får ny arbejdsplads.
Styrket partnerskab vil løfte danske virksomheders bæredygtighed7.5.2025 08:04:41 CEST | Pressemeddelelse
EY træder ind i partnerskabet bag det digitale værktøj ESG Profilen sammen med Lederne og Danske Bank. I en tid med en konstant strøm af nye kriser og forandringer er det afgørende, at danske virksomheder får de nødvendige redskaber, så indsatsen for ESG og bæredygtighed ikke drukner i administration og bureaukrati.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum