København spiller hovedrollen i ny serie af fotobøger

I 1950’erne var der 770.000 københavnere. Der var kamp om pladsen på gaderne i hovedstaden, hvor sporvognene fik selskab af både biler og cykler. Nye bydele som Bellahøj skød op, og industrielle arbejdspladser prægede byen.
Byen kæmpede sig ud af krigens skygge, og de trange kår fra efterkrigsårene blev med tiden afløst af fest på byens mange restauranter og jazzklubber.
”København – 1950’erne” præsenterer i fotografier og ledsagende tekster den store forandring, byen gennemgik i løbet af årtiet. Byen med industrielt præg var ved at blive tranformeret til den moderne hovedstad, den er i dag.
Bogen inviterer indenfor hos helt almindelige københavnere. Fra børnenes hverdag med leg på gade og i institutioner til ungdomsliv og livet på alderdomshjemmene. Turen går fra Indre by til forstæderne og de gamle landsbyer i udkanten af storbyen.
Også det officielle København med politik og kongehus er med i bogen. 1950’erne er årtiet, hvor grundloven ændres, så Danmarks nuværende Dronning Margrethe 2. kunne arve tronen efter sin far. Mange af de forandringer, der begyndte i 1950’erne har trukket spor helt frem til nutiden.
Etnolog og kulturrådgiver Lene Floris har redigeret bogen og også selv bidraget med tekster. Sammen med de øvrige forfattere og fagfolk har hun gennemgået flere tusind fotografier og udvalgt de bedste. Bogen bygger på ny kulturhistorisk viden og er skrevet af kompetente skribenter, der har stor viden om Københavns udvikling og kultur.
Forlagsredaktør Ole Sohn fortæller, at det har været en glæde at samarbejde med nogle af de førende forskere og formidlere af kulturhistorie om projektet med at fortælle københavnernes historie med fotos som omdrejningspunkt.
Udgivelsen af ”København – 1950’erne” markeres med en reception hos Arnold Busck, Købmagergade, d. 1. november kl. 15.30. Her er alle velkomne til at kigge forbi.
Fakta om bogen:
Titel: København – 1950’erne
Forfatter: Lene Floris (red.)
TURBINE // ISBN: 9788740654899 // 360 sider // Vejl. pris 349,95 kr.
Udkommer 1. november 2019
Nøgleord
Kontakter
Marie JensbyPR og kommunikation
Tlf:60548460marie.jensby@turbine.dkBilleder
Links
Information om Turbine Forlaget A/S
Forlaget Turbine blev grundlagt i 2004.
Vores profil er bred, og grundtanken er, at vi ikke lader os begrænse af hverken genre, stil eller format – vores fokus er kvaliteten i den enkelte udgivelse.
Følg pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Turbine Forlaget A/S
Martin Glaz Serup skriver om vold, avantgarde og forældrefremmedgørelse i sin romandebut13.5.2025 09:17:00 CEST | Pressemeddelelse
Del af livet er titlen på Martin Glaz Serups første roman. Den roman, han har skrevet på de seneste otte år, er han nu klar til at sende ud i verden.
Camilla Kjems: Jeg har lært at omfavne livets kaos og erfaret posttraumatisk vækst12.5.2025 09:27:00 CEST | Pressemeddelelse
Lotuseffekten – Kunsten at finde ro og styrke i livets kaos er titlen på Camilla Kjems’ nye bog, hvor hun med afsæt i sine egne livserfaringer søger svar på, hvordan vi kan vokse gennem modgang. Den smukke lotusblomst har en særlig evne til at være selvrensende, og den egenskab er essensen af det svar, Camilla finder frem til.
Ny satirisk roman af Halle Butler8.5.2025 09:12:00 CEST | Pressemeddelelse
Halle Butlers satiriske samtidsroman Banalt mareridt om den kultur og verdensopfattelse, der præger det moderne samfund og nutidens mennesker, udkommer nu på dansk i oversættelse af Sigrid Adamsson.
Ali Smith skriver om en nær fremtid fuld af frygt30.4.2025 09:17:00 CEST | Pressemeddelelse
Skotske Ali Smith er en af vor tids skarpeste kronikører af verdens politiske tilstand i sine romaner. GLIF er fortællingen om et England i en nær fremtid, hvor overvågning, mistro og politisk ekstremisme har fået overtaget og skabt et samfund, der måske ikke er så svært at forestille sig verdens nuværende tilstand taget i betragtning.
Ditte Larsen forener museumsbesøg og håndarbejde24.4.2025 09:40:31 CEST | Pressemeddelelse
Når strikdesigner Ditte Larsen ser på kunstværker, kan hun ikke lade være med at lade sig inspirere af farver og motiver, som hun omsætter til vidunderligt kunsthåndværk i form af broderi og strik. I Fynbomalerne på pindene har hun ladet sig inspirere af seks af de anerkendte fynbomalere samt arkitekturen og interiøret på to af de museer, der i dag huser malerierne.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum