
Drama afgjorde DM i Østersåbning 2019 på Mors

Det var ikke kun østersknivene og champagnesablerne, som var skarpe lørdag i Skaldyrshovedstaden. Det var vinderne også, som nu kan kalde sig Danmarksmestre efter at have dystet blandt landets bedste indenfor disciplinerne: Østersåbning, Champagnesabling og Østersgastronomi.
Kåringerne var et flot punktum på en dag fyldt med Limfjordslækkerier og oplevelser for publikum, da der for tiende gang var Østers- og Muslingepremiere på havnen i Nykøbing Mors, hvor det fejres, at sæsonen for skaldyr begynder. Publikum kunne smage de lækreste retter med skaldyr og nyde synet af nogle af landets bedste og meste kreative kokke og topfokuserede tjenere, der dystede om at blive danske mestre i Østersåbning, Champagnesabling og Østersgastronomi
Bogstaveligt talt var det afgørende at bladende var slebet og grebet solidt, hvis man ønskede at blive dansk mester i et skarpt felt. Dels når køkkenkniven hakkede grøntsager, specielkniven åbnede østers og flaskehalsen blev hugget til champagnesabling.
Danmarksmestre fundet
Det var anden gang, at der blev afholdt Danmarksmesterskaberne i Østersgastronomi, hvor otte kreative kokketeams imponerede både dommere og gæster. Konkurrencen var intens, men til sidst var det Årets Kok 2019 Kristoffer Ringsing fra Restaurant B-Spis i Næsteved, der kunne tage mesterskabet med hjem.
Bedst med champagnesablen var Charlotte Heiselberg fra Tholstrup i København , hvis sikre greb og rolige hånd sikrede hende titlen som vinder af Champagnesabling 2019.
Mors og Limfjorden er også kendt for sine østers i verdensklasse, og til DM i Østersåbning for junior og senior var deltagerne nærmest i en klasse for sig.
Mester i østersåbning for ottende gang
DM i Østersåbning Senior blev blev en ren gyser. Efter tætte indledende heats, kunne den otte dobbelte Danmarksmester, Jesper Knudsen, endelig hæve trofæet efter at have slået Henrik Axelsen fra Aarhus Tech med ganske få hundrededele af et sekund i finalen.
Finalen var så tæt, at dommerne måtte bruge næsten en halv time ekstra til at vurdere kvaliteten af de åbnede østers, før de kunne udpege den endelige vinder. Alt i mens det fyldte telt sydede.
Jesper Knudsen vandt samlet efter, at bonus- og strafpoint var fordelt, men blev slået på tid af Henrik Axelsen, der åbnede de 30 østers på 2.34 minutter - ganske få hundrededele bedre end Jesper Knudsen.
Danmarksmesteren DM i Østersåbning Junior blev Jesper Madsen fra Anlægspavillionen i Holstebro. Junior tiltaget begyndte sidste år og er skabt for at sikre en naturlig fødekæde op til seniorrækken og øge interessen for de yngre deltagere.
En dag fyldt med store oplevelser
Borgmester Hans Ejner Bertelsen var blandt de mange besøgende, som havde en lørdag fyldt med store oplevelser med mesterskaber og smagfulde skaldyrsretter.
- Sagt på vestjysk var det ikke så ringe endda – og i hovedstaden ville man nok kalde det fantastisk, at vi her på Mors kan være værter for det ene store arrangement efter det andet. Nu er det 10. gang, vi i Nykøbing Mors er med til at fejre, at skaldyrssæsonen begynder, og jeg stolt over, at vi igen løfter niveauet, siger Hans Ejner Bertelsen, borgmester i Morsø Kommune, og forsætter:
- Med premieren får vi et naturligt fokus på, vores lokale verdensklasse råvarer fra Limfjorden, og at vi sammen med en solid skaldyrsindustri og et stort udbud af turismetilbud, med rette kan kalde os Danmarks Skaldyrshovedstad. Der er mange, som skal have tak for at vi er lykkedes, og vores motto om, at sammen er vi bedst, giver igen rigtig god mening, slutter Hans Ejner Bertelsen.
Det anslås at små 3.000 mennesker gæstede havnen i Nykøbing denne lørdag. Næste års Østers- og Muslingepremiere afholdes den 10. oktober 2020 i Nykøbing Mors.
Det er Morsø Kommune, der sammen med Kokkeforeningen Danmark står bag de tre Danmarksmesterskaber.
FAKTA:
Østersåbning - Junior | |
1. plads | Jesper Madsen, Anlægspavillionen i Holstebro |
2. plads | Danni Jakobsen, Yutaka Sushi Bar i Herning |
3. plads | Meklas Majlandt fra Restaurant Værftet i Struer |
Bedste præsentation | Danni Jakobsen, Yutaka Sushi Bar i Herning |
Hurtigste tid | Jesper Madsen, Anlægspavillionen i Holstebro |
Østersåbning - Senior | |
1. plads | Jesper Knudsen |
2. plads | Henrik Axelsen, Aarhus Tech |
3. plads | Søren Andreasen, Restaurant Klassisk 65 i Aarhus |
Bedste præsentation | Henrik Axelsen, Aarhus Tech |
Hurtigste tid | Jesper Knudsen |
Champagnesabling | |
1. plads | Charlotte Heiselberg, Tholstrup Catering i København |
2. plads | Thomas Nielsen |
3. plads | Nils Ulrik Egund, ISS i København |
Bedste stil | Thomas Nielsen |
Hurtigste tid | Sonni Jakobsen, Ruths Hotel i Skagen |
Østersgastronomi | |
1. plads | Kristoffer Ringsing, B-Spis i Næstved |
2. plads | Nicolas Min Jørgensen, MIN Food i Aarhus |
3. plads | Mette Dahlgaard, Restaurant Gemyse på NIMB i Tivoli i København |
EKSTRA FOTOS KAN DOWNLOADES HER - CREDIT : Anders Wuiff:
https://www.skyfish.com/sh/fc5208292f0156278c251917e252e709cb7e68af/1a78038c/1600773
Nøgleord
Kontakter
For yderligere information:
Anders Heegaard, DM koordinator - tlf.: 2175 0519 - ahe@ucholstebro.dk
Hans Ejner Bertelsen, borgmester Morsø Kommune - tlf.: 2479 2285 – heb@morsoe.dk
Billeder




Information om Cold Coast
Cold Coast er et multi-kommunikationsbureau, der arbejder indenfor fødevarer, kultur, sport og erhverv med base i Cold Hawaii i Thy samt Waterz i Hvide Sande.
Følg pressemeddelelser fra Cold Coast
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Cold Coast
Nu kan du få en whisky lagret på Limfjordsporter fade21.11.2019 05:00:00 CET | Pressemeddelelse
Thy Whisky og Thisted Bryghus løfter sløret for et nyt unikt samarbejde omkring fadlagring af whisky og øl. Det første resultat ”Thy Whisky no 11 – Stovt”, som er lagret på fade, der før har lagret Limfjordsporter.
Verdensstjernerne The Script til Thy Rock 20208.11.2019 16:00:00 CET | Pressemeddelelse
The Script spiller Thy Rock som den eneste danske festival i 2020. Det nyeste album Sunsets & Full Moons, der udkommer den 8. november 2019, beskrives som en efterfølger til The Script’s meget anmelderroste debutalbum – med fokus på de meningsfyldte sangtekster, som hjalp bandet med at bryde igennem på den internationale scene.
Vild vind gav Hvide Sande ny PWA World Cup succes14.9.2019 16:32:19 CEST | Pressemeddelelse
Hvide Sande er landets bedste sted at dyrke vandsport, og det blev slået fast endnu en gang, da PWA World Cup i Windsurfing afsluttede den 10 dage lange WATERZ Festival - nordens største vandsportsfestival.
Thy har fundet nøglen til at bremse butiksdøden21.5.2019 07:08:18 CEST | Pressemeddelelse
Gratis butikleje, gratis håndværkerhælp, hjælp fra bank og revisor, rådgivning - sågar bolig og socialt netværk. Det er nogle af de midler, der med succes, bremser butiksdøden i Thy.
Montra Hotel Skaga i Hirtshals får ny ledelse12.3.2019 12:38:16 CET | Pressemeddelelse
Montra Hotel Skaga i Hirtshals får nye hotelchef, når den nuværende direktør Tom Boye tiltræder som ny CEO for Ruths Hotel i Gl. Skagen.