Her er de nominerede til Årets Leder 2019
Kandidaterne til dette års leder er nu klar, og den 28. november vil en af de fem nominerede modtage prisen Årets Leder 2019 på konferencen Ledelsens Dag i København.
I finalefeltet er prominente ledere fra fem meget forskellige brancher. Her finder vi topchef Mads Nipper, som de seneste fem år har stået i front for pumpegiganten Grundfos og været bannerfører for virksomhedens grønne ambitioner. Han ledsages af Sheela Maini Søgaard, CEO for arkitektfirmaet BIG, der er kendt som en af branchens dygtigste og tidligere har vundet en pris for sin afgørende rolle i den økonomiske genrejsning af BIG.
En tredje nomineret er DSV-direktøren Jens Bjørn Andersen, der med den nylige overtagelse af den konkurrerende transportvirksomhed Panalpina i dag kan bryste sig af at være direktør for en af verdens største transportvirksomheder.
Feltet indeholder også lederen af Søndervangsskolen i Viby ved Aarhus, Rani Hørlyck, der i mange år har været forkæmper for tosprogede skoleelevers fremtidsmuligheder, og som har formået at hæve elevernes karaktergennemsnit betragteligt. Den femte nominerede er Ulla Tofte, direktør for M/S Museet for Søfart i Helsingør, hvor hun har tredoblet besøgstallet på fem år blandt andet ved at gøre historien bredt appellerende med utraditionelle virkemidler.
Bag kåringen står årets lederjury, der tæller følgende meget kompetente folk, som beskæftiger sig med ledelse fra forskellige perspektiver:
- Bjarne Corydon, tidligere finansminister og i dag administrerende direktør og chefredaktør på Dagbladet Børsen
- Eva Zeuthen, partner i rekrutterings- og rådgivningsfirmaet Zeuthen Storm
- Jan Molin, dekan og professor i ledelse ved Copenhagen Business School
- Merete Eldrup, tidligere administrerende direktør for TV2 og i dag bestyrelsesmedlem i blandt andet Deloitte og Nykredit
- Peter Steensgaard Mørch, departementschef i Finansministeriet
- Pia Søltoft, forfatter, præst og ledelsescoach
- Svend Askær, formand for Lederne
Fakta: Tidligere vindere af prisen som Årets Leder
- 2018: Direktør Lasse Rich Henningsen, Musikkens Hus
- 2017: CEO Niels Buus, GomSpace
- 2016: Direktør Marianne Benzon Nielsen, Børnecancerfonden
- 2015: Administrerende direktør Dorthe Crüger, Sygehus Lillebælt
- 2014: Lakridsinnovatør Johan Bülow, Lakrids by Johan Bülow
- 2013: Administrerende direktør Niels Duedahl, energi- og teleskabet SE
- 2012: Koncernchef Carsten Bjerg, Grundfos
- 2011: Skoleleder Lise Egholm, Rådmandsgades Skole
- 2010: CEO Christian Clausen, Nordea
- 2009: Oberst Kim Kristensen, Forsvaret
- 2008: Koncernchef Ditlev Engel, Vestas Wind Systems
- 2007: Koncernchef Nils Smedegaard Andersen, A.P. Møller-Mærsk
- 2006: Administrerende direktør Jørgen Vig Knudstorp, Lego
- 2005: Koncernchef Henning Dyremose, TDC
- 2004: Direktør Jørgen Mads Clausen, Danfoss
- 2003: Direktør Alfred Josefsen, Irma
- 2002: Nationalbankdirektør Bodil Nyboe Andersen
Kontakter
Søren KudahlPressechef
Tlf:2338 4211sku@lederne.dkInformation om Lederne
Følg pressemeddelelser fra Lederne
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Lederne
Lederne bakker op om ny ordning for international rekruttering30.6.2025 11:33:21 CEST | Pressemeddelelse
Det vil være en tiltrængt støtte til et presset arbejdsmarked, hvis regeringen får gjort det nemmere at rekruttere medarbejdere fra lande udenfor EU. Det mener Lederne, efter regeringen i dag offentliggjorde sit udspil til en ny erhvervsordning for rekruttering af international arbejdskraft.
Effektiviseringer i staten er nødvendige – men kræver mod og teknologi18.6.2025 13:11:06 CEST | Pressemeddelelse
Regeringens planer om at afbureaukratisere, effektivisere og reducere antallet af statslige stillinger møder forståelse hos Lederne. ”Antallet af statslige ansatte er steget betydeligt de senere år. Det er fornuftigt, at regeringen nu stopper op og ser på, om ressourcerne kan anvendes bedre, siger Bodil Nordestgaard Ismiris,” adm. direktør i Lederne. Hun understreger, at presset på arbejdsmarkedet gør det nødvendigt, at både offentlige og private aktører gentænker, hvordan opgaver løses – og hvilke værktøjer, der tages i brug. ”I en tid med mangel på arbejdskraft er det afgørende, at alle sektorer ser på, hvor der kan arbejdes smartere og mere effektivt, herunder gennem kunstig intelligens. Digitalisering og kunstig intelligens er vigtige redskaber til at frigøre ressourcer fra medarbejdere, som så kan løse opgaver andre steder, og til at bidrage til at forebygge stress og begrænse nedslidning hos medarbejdere. Det gælder også i staten,” siger hun. Bodil Nordestgaard Ismiris hilser det
Danske virksomheder tager ESG i egen hånd – trods bøvl med data og uklare krav3.6.2025 13:27:53 CEST | Pressemeddelelse
Den hidtil største danske undersøgelse af ESG-indsatsen blandt danske ledere og virksomheder peger på, at virksomhederne, trods planlagte EU-lempelser, allerede har sat fart på ESG-arbejdet. Men samtidig viser undersøgelsen, at der fortsat er en række store udfordringer, når det gælder om at få sat arbejdet med bæredygtighed i system.
Seniorer får nyt job som aldrig før30.5.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
I en tid, hvor færre får nyt job, skiller seniorerne sig ud, når de stadigt oftere får ny arbejdsplads.
Styrket partnerskab vil løfte danske virksomheders bæredygtighed7.5.2025 08:04:41 CEST | Pressemeddelelse
EY træder ind i partnerskabet bag det digitale værktøj ESG Profilen sammen med Lederne og Danske Bank. I en tid med en konstant strøm af nye kriser og forandringer er det afgørende, at danske virksomheder får de nødvendige redskaber, så indsatsen for ESG og bæredygtighed ikke drukner i administration og bureaukrati.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum